Liiketonttikauppa Kiviniityn kanssa piristi Huittisten muuten hiljaisia tonttimarkkinoita

Huittisten kaupunki on tehnyt toistaiseksi vuoden ainoa liiketonttikaupansa varaosa- ja työkalumyyntiin erikoistuneen Kiviniityn kanssa. Kuvassa Heikki Hakala ja Juha-Pekka Kiviniitty.

Huittisten kaupungin tonttimarkkinoilla on ollut viime aikoina hiljaista. Tänä vuonna tehty ainoa liiketonttikauppa syntyi varaosa- ja työkalumyyntiin erikoistuneen Kiviniityn kanssa. Teollisuustonteista kauppoja ei kuluvana vuonna ole tehty, kun puolestaan viime vuonna kaupunki myi viisi teollisuustonttia. Omakotitontteja kaupaksi on tänä vuonna käynyt kolme.
”Empimistä on selkeästi ollut. Vuosi 2011 oli huomattavasti vilkkaampi sekä teollisuustontien että omakotitonttien kannalta”, tekninen johtaja Ulla Ojala sanoo.
Viime vuosina kaupunki on myynyt keskimäärin seitsemän pientalotonttia vuodessa. Viime vuonna niitä myytiin neljä.
Tavoitteena on, että Huittisten kaupungin tonttivaranto vastaa viiden vuoden kysyntää. Keskustan liepeillä varanto parani huomattavasti, kun Kuninkaisten uuden asuinalueen uudet tontit tulivat myyntiin vuosi sitten. Tarjolla on ollut kymmenen tonttia, joista kaksi on myyty ja yhdestä on tehty varaus.
Kunnallistekniikan piirissä ja keskustan liepeillä olevia asuinpientalotontteja on tällä hetkellä myynnissä Kuninkaisissa kahdeksan, Nanhialla yksi ja Sammussa kahdeksan. Vampulan Ihaninmäessä tontteja on 20 ja Matkusjoella 16.
Omakotitonttien lisäksi kaupungilla on tällä hetkellä myynnissä yksi rivitalotontti, kymmenen teollisuustonttia ja kolme liiketonttia. Näistä Hein-Erkkilässä sijaitseva rivitalotontti on varattu. Teollisuustontit ovat tarjolla Takkulassa ja Jokilevolla. Sahkosta markkinoille on tullut kolme liiketonttia.

  • Nimetön

    Sahkoon oli suuret odotukset mutta mitään ei ole tapahtunut. Kannattaisiko purkaa sopimus SRV:n kanssa yhteisymmärryksessä heti?

Kommentointi ei ole käytössä.