Kymppikorttelin pilaantuneesta maasta 400 000 euron lasku kaupungille

Sastamalan kaupungin keskustassa sijaitsevan ja pitkään tyhjillään olleen Kymppikorttelin rakentuminen ei tuo pelkkää riemua tontin myyneelle kaupungille, sillä vuosien saatossa pilantuneesta arvotontin maaperästä lankeaa kaupungille jopa 400 000 euron lasku.
“Pilaantuneen maan määrä tuli yllätyksenä. Ennakkotieto kyllä oli, että sitä on hiukan”, apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Erjo toteaa.
Paikalla on aikoinaan sijainnut kirjapaino ja maalikauppa. Erjon mukaan maaperässä on monenlaisia sitä pilaavia aineita aina lyijystä ja arseenista lähtien.

YIT on parhaillaan aloittamassa rakennustöitä tontilla, jolle nousee kerrostalo. Maata paikalta ajettaisiin joka tapauksessa pois, mutta lisäkustannuksen tuovat pilaantuneen maan lajittelu, kuljettaminen ja jatkokäsittely.
Kaupunki on hakenut ely-keskukselta luvan pilaantuneen maa-aineksen poistamiseen. Jatkokäsittelyyn osallistuvat muun muassa Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy.
Erjon mukaan rakennustöitä haluttaisiin aloittaa jo joulukuun aikana, mutta kaupungin keskustan kauppiaat ovat pahoitelleet niiden ajoittumista joulukaupan yhteyteen.

 

 

  • avatar Nimetön

    Kannattaisiko tehdä laskelmat uusiksi tuossa tonttikaupassa. Ei kai ole mielekästä ihan lahjoittaa tuota tonttia rakennusliikkeelle? Olkoot sitten vaikka parkkipaikkana jos ei siitä kaupunki mitään tulojakaan saa.

Kommentointi ei ole käytössä.