Lavia ja Kokemäki mukana – Alueellisesti Suomen suurin kuntajakoselvitys käynnistyi

Kymmenen kunnan valtuutetuille ja avainhenkilöille järjestetty aloitusseminaari käynnisti Satakunnassa alueellisesti Suomen suurimman kuntajakoselvityksen.

Muun muassa Lavia ja Kokemäki ovat mukana Porin selvitysalueen kuntajakoselvityksessä. Edellä mainittujen kolmen lisäksi muut kunnat ovat Harjavalta, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen ja Ulvila.

”Pääsemme vihdoin aloittamaan selvitystyön Porin kaupunkiseudun kuntien kesken. Tilanne on haastava, mutta myös täynnä mahdollisuuksia, kun mukana on kymmenen kuntaa”, kertoo Porin kaupungin kehittämispäällikkö Timo Aro.

Käynnissä on prosessin ensimmäinen vaihe, jossa selvitetään kuntarakennelain edellyttämät perusteet. Selvitysvaihe kestää ensi kevääseen saakka.

Selvitystyössä järjestäydytään kolmeen tasoon, eli ohjausryhmään, työvaliokuntaan ja kahdeksaan hallinnonalakohtaiseen ryhmään. Hallinnonalakohtaisten ryhmien puheenjohtajat on jo valittu ja kunnat nimeävät ryhmien jäsenet 10. syyskuuta mennessä.

”Kunnat ovat lähteneet vapaaehtoisesti mukaan Porin selvitysalueen kuntajakoselvitykseen. Kaikki mukana olevat kunnat ymmärtävät, että selvityksessä on kysymys kaupunkiseutumme kokonaisedun ja kilpailukyvyn turvaamisesta”, sanoo Timo Aro.

Poimintoja

  • Nimetön

    Tässä porukassa se olisi Kiikoinenkin elleivät kunnan vastuulliset poliitikot olisi sitä ajoissa ohjanneet Sastamalan siipien suojaan.

    • Nimetön

      Mihinkään huonompaansa ei minkään kunnan koskaan kannattaisi liittyä. Nähdään se nyt jo Kiikoisista, vaikka tässä pitäisi olla liitoksen tuoma muutaman vuoden suoja apuna -silti aikovat sulkea Kiikoisista sekä hammashoitolan että koko terveyskeskuksen! Siinä sitä vastuullisuutta…

  • Ex-Kokemäki

    Älytön suunnitelma, kaatuu omaan mahdottumuuteensa. Määrä ei korvaa laatua.

  • Nimetön

    Ala.Veteli Satoselle Kiikoisen kuppasi. Onneksi keskustalaisen saivat vuodella liitosta siirrettyä,
    jona aikana kunta/seurakunta ehtivät osan rahoistaan sijoittaa.
    Täysin vastuutonta oli kokoomuslaisten touhu,mitä muuta heiltä tosin voi odottaakaan.

Kommentointi ei ole käytössä.