Kaksi sutta raateli peuran Huittisten Palojoella

Peurasta oli viety kaikki, mikä vietävissä oli. Kuva: Yrjö Inkinen.
Peurasta oli viety kaikki, mikä vietävissä oli. Kuva: Yrjö Inkinen.
Jäljistä päätellen asialla oli kaksi sutta, jotka olivat ajaneet peuraa takaa lähellä olleiden talojen pihojen läpi. Kuva: Yrjö Inkinen.
Jäljistä päätellen asialla oli kaksi sutta, jotka olivat ajaneet peuraa takaa lähellä olleiden talojen pihojen läpi. Kuva: Yrjö Inkinen.

Palojoen koulun välittömästä läheisyydestä Huittisista löytyi tiistaiaamuna peuranraato. Naaraspeura oli jäljistä päätellen joutunut kahden suden raatelemaksi.  Sudet olivat jahdanneet peuraa muutaman talon pihojen läpi, kunnes ajojahti päättyi peuran kohtaloksi.

Palojoen koulu ei ole enää toiminnassa, mutta viikonloppuisin siellä kokoontuu Kamu-tupa. Lähimpään asutukseen on noin 100 metriä. Kuvat ottaneen palojokelaisen Yrjö Inkisen mukaan susiparista on tehty useita havaintoja viime viikkoina.

 

 • Nimetön

  Onpas ollut sudilla nälkä. No jäi sentään kulkukoirille sentään luut.

 • Vaikka olen eläirakas.....

  Eiköhän olisi jo susi jahdin aika. Melkoisen tuskan ovat aiheuttaneet peuraparalle ja aivan liian lähellä asutusta ovat liikkuneet.Kaikkien lemmikit ovat vaarassa.

  • Nimetön

   Ilmeisesti pitäisi susien syödä porkkanoita. Liian naiivia kommentointia herätkää jo! Susi syö muita eläimiä siinä missä ihminenkin.

 • Olen eläinrakas...

  Koska lehdissä alkaa olla uutisia siitä, että kettu ajoi takaa jänistä ja söi ja raateli sen tai että pöllö jahtasi varpusta?

  • Nimetön

   Juurikin! 😀 Osasitki sanoo hyvin ko juuri tätä mietein viestiketjua nauraessani ^^

  • ei jymmärrä tyrväältä

   Tämä on hyvä kommentti!!! Aamulehdessä oli varoitus hyökkäävistä jäniksistä piha-alueella tässä vajaa vuosi sitten. Kävivät omenapuiden ja muiden puskien kimppuun nälissään ja tietysti ihminen oli todella vaarassa näissä hyökkäyksissä…….

 • Nimetön

  Nykysudet saalistavat ja aterioivat näköjään katuvaloissa. Hipsteri-susia kenties?

 • Nimetön

  Miettikää sen peuran kamalaa kohtaloa; joutuu kokemaan loppunsa susien hampaiden raatelussa. Susi ei kuulu suomen luontoon ja ne pitäisi heti saada tappaa, kun sellaiseen törmää.

  • Nimetön

   Kyllä susi kuuluu Suomenkin luontoon? Me voimme pohtia, miksi susi tulee nykyään liian lähelle asutusta. En ole susien ”puolustaja”, mutta luonnon kiertokulku on kai normaalia. Tuo Hipsteri-susi kommentti on mainio. Nykyaikana me ihmiset vieraannumme luonnosta. Mikä siihen vaikuttaa?

  • neptu

   Susi on aina kuulunut Suomen luontoon..jopa ennen ihmistä. Sä varmaan suret sika-nautaa syödessäsi niiden eläinten kaameaa kohtaloa? Eikun ratkaisuhan on se, että sudet ryhtyisi vegaaneiksi, kuten sinäkin..Toivottavasti jos sulla on kotieläimiä, kuitenkin tajuat, että ne tarvitsevat lihaa. Kissa tappaa hiiriä, oravia ja lintuja..eikä kukaan vaadi kissoja listittäviksi.
   Koira käyttäytyy samoin..nälissään se metsästää jos ei saa oikeanlaista ruokaa kotoaan.
   Vaatiessasi sutta tapettavaksi voisit samalla vaatia kaikkia koiriakin tapettavaksi, lihansyöjiä ne on nekin. Ja muuten..kesykoira kantaa vielä suden geenejä 😀

 • Nimetön

  Öh, eipä se peurakaan Suomen luontoon alunperin kuulu ja itseasiassa aiheuttaa oikeita vaaratilanteita ihmisille enemmän kuin susi ikinä. Nimittäin liikenteessä.
  Kuullostaa nuo kommentit ikävästi samalta kuin erään äidin tuohtuneet mielipiteet lapsensa kalastuksesta ja kalan perkaamisesta, kalathan tulee pakastealtaasta..
  Ja jos oikein saivartelemaan ruvetaan, niin kuulukos ihminen Suomen alkuperäiseen luontoon? 😉

  • Nimetön

   Nyt pitää varmaan miettiä sitten , miksi täällä elämme ja kuka tänne kuuluu. Ja jos saivarrellaan niin miten se menikään evoluutioteoriassa; ihminen , eläimet jne. vai toisinpäin? Kai metsässä saa olla sentään vielä eläimiä.

 • Nimetön

  ”ne pitäisi heti saada tappaa, kun sellaiseen törmää.” mikäs se pahin petoeläin olikaan?

  • ei jymmärrä tyrväältä

   Eiköhän se pahin petoeläin ole edelleenkin ihminen………………….

 • vihervasuri

  haulikko paras luonnonsuojelija.rokotukset kuntoon varislinnuille ja pedoille

 • yks

  Mitähän muuta niiden pitäs syödä.
  Peuroja hirviä on liikaa jos omistat yhtään männyn tainta tämä on ilo uutinen.Jätti rotat hirvet pitää hävittää ja sudet osaa srn.

 • Nimetön

  Missä menee paikallisten asukkaiden sietokyvyn raja? Kuka teistä kommentoijista ottaa vastuun, kun ensimmäinen ihminen joutuu suden raatelemaksi? En minä ainakaan. Valtiokonttori ottaa vastuuta n. 7000 tuhannen euron edestä kohtuullisten hautauskulujen muodossa. On vain ajan kysymys, kun ihminen joutuu suden suuhun. Luulisin, että sietokyky loppuu juuri siihen… Kaikkien kannalta surullista ja ikävää, mutta erittäin todennäköistä. Jäädään kuulolle ja seurataan tilanteiden kehittymistä.

  • Iso jorma

   on 100% varmuudella todennäköisempää, että ihminen joutuu kesyn koiran hyökkäyksen kohteeksi, kuin villin suden!
   Pitäiskö nyt alkaa hävittämään koiria, koska niitä liikkuu ihmisten keskuudessa?

  • neptu

   Eipä tuo muakaan suuhunsa syönyt vaikka toisemme neljän metrin etäisyydeltä ohitimme. Eikä koirianikaan. Turha vouhkata ja lietsoa tuota hysteriaa, kyse kun ei kuitenkaan ole muusta kuin tietyissä piireissä liipasinsormen kutinasta, pitää tappaa kaikki mikä liikkuu.
   Kannattaa varoa, tiedä koska se haulikkoherra siirtyy ihmisiin 😀

 • Nimetön

  Erittäin todennäköistä ja vain ajan kysymys että ihminen joutuu suden suuhun? Mihin perustat väitteesi? Faktoihin et ainakaan… Susistakin on nyt vuosia väitelty ja yhtäkään ihmistä ei ole vielä suden suuhun joutunut, harva niitä on edes livenä päässyt näkemään. Kuvatkin ovat pääsääntöisesti riistakameroista joita metsissämme on paljon.

  Suomen suurimmat ongelmatkin: sudet, pakkoruotsi ja homot. Hyvä suomi

 • Susi Hukkanen

  Meillä söi orava lintulaudalta pähkinöitä, missä alueviestin toimittajat luuraa?

  • Nimetön

   Lapsellinen kirjoitus. Fiksummat ymmärtää että jutussa on pointtina se että sudet saalistivat asutuksen keskellä eikä se että sudet söivät peuran.

   • Nimetön

    Lapsellinen kommentti. Fiksummat ymmärtää, että artikkelin tarkoitus oli lietsoa susivihaa, jota on kyllä jo muutenkin tarpeeksi. Raatelusta puhuminen on mm. sitä provokaatiota, jolla herätetään huomiota. Purematta ei susikaan niele ruokaansa. Istutetut peurat tulevat asutuksen lähelle ja sudet seuraavat helppoja saaliita. Ruokapöytä on tietoisesti niille katettu.

 • Mettämaalainen

  Tietenkin suden on tapettava peura ja nälkäänsä se sen syö. Ei suden vika ole jos sen ruoka juoksentelee lähellä ihmisasumuksia. Se on otettva silloin sieltä.
  Mutta petovihaa tämmöset kuvat ja uutisoinnit kyllä lisää.

Kommentointi ei ole käytössä.