Kaupunki ei saneeraa Kiikan vanhainkotia

Sastamalan kaupunginvaltuusto kävi pitkän keskustelun linjatessaan Kiikan vanhainkodin tulevaisuutta. Äänin 35-24 valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen, jonka mukaan kaupunki ei Kiikan vanhainkotia saneeraa eikä rakenna uudistiloja.

Kiikan vanhainkodin toiminta ei ole loppumassa kuin seinään. Uusia pitkäaikaisen laitoshoidon asukkaita sinne ei kuitenkaan enää oteta. Pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevia asukkaita Kiikan vanhainkodissa on nyt 22. Aluehallintoviraston yhtäjaksoisessa valvonnassa vanhainkoti on tilojensa vuoksi ollut jo vuosia. Viranomainen on velvoittanut Sastamalaa purkamaan ikäihmisten pitkäaikaisen laitoshoidon, johon uusia asukkaita ei Kiikan vanhainkotiin ole saanut viime vuoden kevään jälkeen sijoittaa.

Reino Sivonen luki sosialidemokraattisen ryhmän esityksen, että Kiikan vanhainkoti saneerataan tehostetun palveluasumisen yksiköksi. Palvelun tuottaisi kaupungin oma henkilöstö. Esitystä kannatti esimerkiksi Pauli Pietilä (kesk), joka näki paljon kysymysmerkkejä. ”Kuinka paljon voimme yksityisiin luottaa? Tiedetäänkö, että ostaako uusi hallinto palveluja yksityisiltä?” hän esimerkiksi kysyi. Pietilä myös peräsi esiin Kiikan vanhainkodin puolesta kerättyä adressia. Se löytyikin ja luettiin valtuutetuille. Allekirjoituksia on yli 2 700.

Kiikan tai Keikyän alueelta luovutetaan tontti palveluseteliyrittäjäksi haluavalle yritykselle. Sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki kertoi, että kaupunki on käynyt markkinavuoropuhelua palveluasumista tuottavien yritysten kanssa. ”Kaikki ovat kiinnostuneita edelleen”, hän sanoi.

Niittyvillan ja Pehulakodin tulevaisuus myös keskusteluttivat. Tarkemmin sitä ei tällä kohtaa ole linjattu. ”Ne ovat liian pieniä yksiköitä toimimaan yksinään”, sanoi Tryyki.

Ilmari Nurminen (sd) peräsi, montako asukasta Kiikan vanhainkodissa voi vähimmillään olla ennen kuin se loppuu. Päivi Tryyki haarukoi määrää kymmenen-viidentoista tienoille. ”Vaihtoehtoja pitää pohtia mieluiten ennen kuin asukasmäärä laskee alle kymmenen”, Tryyki sanoi.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Jukka Pusa (kok) sanoi kuuntelevansa keskustelua hämmentyneenä. ”Emme voi tehdä investointipäätöksiä tämän päivän Sastamalaa varten. Sitä julkista palvelua, jota kaupunki tänään tuottaa ei ole, kun investointi valmistuisi”, Pusa muistutti. Hän kertoi myös tuoreita valtion terveisiä sote-seminaarista. Sairaanhoitopiirien rakennukset siirtyvät uudekke sotelle. ”Kuntien tiloja vuokrataan tarvittavissa määrin. Emme tulevaisuudessa tee meitä koskevia päätöksiä itse. Tällä on pitkälle kantavat seuraukset”, Jukka Pusa totesi.

Monia kysymyksiä on vielä avoinna. ”Kunta ei ole tuottaja eikä järjestäjä vuodesta 2019 lähtien. Kunnat luovuttavat sote-palvelunsa taholle, jota ei vielä ole”, sanoi kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Reino Sivonen ja Pauli Pietilä jättivät valtuuston päätökseen eriävän mielipiteensä.

  • Kunta luovuttaa sote-palvelunsa

    taholle jota ei vielä ole…

    Pelottavaa…

    Valtio luovuttaa maanpuolustuksen taholle jota ei vielä ole…

    Entäs jos vihollinen hyökkää ennen sitä…

    Pitäisikö sittenkin jättää itselle joitain joukkoja ja aseita..

    Pitäisikö sittenkin liittyä Natoon…

  • Nimetön

    Seurasin koko lähetyksen. Onko Seljänperä vaihtanut kokoomukseen?

    • Väitettiin

      että Äetsä talon eli vanhan kunnantalon uusi omistaja teki tuhannen euron remontin ilmanvaihtoon eli nuohoukset hormeihin ja säädöt kohdalleen ja samalla sisäilmaongelmat häipyivät…
      Kiinteistöhän myytiin todella halvalla..käykö nyt samoin kun vanhainkoti menee myyntiin..
      Onhan Kiikoisissakin yksi tyhjillään oleva miljoonainvestointi….

    • Kyttäävä naapuri

      Juu, ei oo pitkää aikaa, kun tehtiin toi kallis uusi lämpösysteemi eli hukkaan mennyr investointi taas sekin.

  • Nimetön

    Tekniikkahan ei ole missään koskaan tullut liian kalliiksi… Hoitajien palkkaus sen sijaan on…

  • Nimetön

    Olisi kannattanut panna kuntoon ja sitten vaikka vuokrata palveluseteliyrittäjälle. Uskon, että oltaisiin saatu sijoitetulle ja olemassa olevalle pääomalle kohtuullinen tuotto. Nyt ei saada mitään tuottoa esim. lähiajan toteutetuille investoinneille.

  • Nimetön

    Minen ymmärrä sitä, että vanhukset, jotka ovat ehkä ikänsä tottuneet asumaan ahtaasti, vaatisivat nyt tietyt neliöt ja oman vessan. Hoitajien kannalta tietysti toimivat tilat ovat perusteltuja.

  • Nimetön

    ”Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Jukka Pusa (kok) sanoi kuuntelevansa keskustelua hämmentyneenä. ”Emme voi tehdä investointipäätöksiä tämän päivän Sastamalaa varten. Sitä julkista palvelua, jota kaupunki tänään tuottaa ei ole, kun investointi valmistuisi”, Pusa muistutti.”

    Sote-ltk:n pj. Pusan teksti on hämmentävää. Mistä hän tietää, että SOS-hallituksen kaavailut toteutuvat, kun hallitus ei vielä ole edes antanut esitystään eduskunnalle? Sen sijaan monet asiantuntijat ovat useilta kohdin tyrmänneet hallituksen kaavailut. Esim. STTK:n sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Riitta Työläjärvi on todennut, että nyt ollaan tilanteessa, jossa kurssia on syytä korjata pikaisesti. Muutoin mennään metsään niin että rytisee.

    Työläjärvi jatkaa, että kevään kuluessa sote-juna ajautui väärille raiteille. Keskiöön nostettiin valinnanvapauden edistäminen nopeutetulla aikataululla olemattomiin vaikutus- ja kustannusarviointeihin pohjautuen. Samalla hallitus yllättäen esitti, että kaikki valittavaksi tulevat peruspalvelut voitaisiin tuottaa ainoastaan yhtiömuotoisissa organisaatioissa. Ytimessä ei ole enää ihmisen hyvinvointi vaan ensisijaisesti kilpailun, markkinoiden ja sote-yhtiöiden edun edistäminen.

    Asiantuntija lataa, että liioiteltu kiire ja yritys räjäyttää koko paketti kerralla valmiiksi saattaa johtaa katastrofiin. Meillä on varaa hoitaa vauvat ja vaarit hyvin sekä turvata sote-henkilöstölle asialliset työehdot ja -olosuhteet. Sen sijaan meillä ei ole varaa sijoittaa verorahoja sote-yhtiöiden voitontavoitteluun, mahdollisesti jopa veroparatiiseihin.

    Sastamalassa pitäisi turvata sote-lähipalvelut ihan meidän omilla päätöksillämme eikä luikkia piiloon yhtiöittämishallituksen selän taakse. Vastuutonta toimintaa on jättää kotoiset lähipalvelumme hoitamatta ja odottelemaan, että joskus tulevaisuudessa suuret kansainväliset yhtiöt tulevat saalistamaan vapaan kilpailun ja valinnanvapauden varjolla puolustuskyvyttömiä vanhuksiamme. Silloin toteutuu Pusan toteamus ”Emme tulevaisuudessa tee meitä koskevia päätöksiä itse”.

  • Nimetön

    Kaikille puhujille Kiikan Vanhainkodin puolesta iso kiitos. Äänestetään teitä jatkossakin. Ihmettelen tällaista päätöstä kun ei ole tietoa mistään tulevasta. Joku yksityinen on kiinnostunut… Kunta luovuttaa sote palvelunsa taholle jota ei vielä, voi olla ettei tulekkaan. Ei mitään suunnitelmaa Niittyvillan eikä Pehulakodin tilanteesta, liian pieniä, mutta niin toimivia ja aluehallinto viraston hyväksymiä. Rahaa palaa kun kankkulan kaivoon. Pitkällä tähtäimellä ei näköjään osata suunnitella mitään. Puoli miljoonaa on törsätty vanhainkotiin aivan turhaan. Olemme kuitenkin veronmaksajia ja meidän rahat lentää kuin kankkulan kaivoon. Tsemppiä vaan jatkoon. Nyt säästetään.

    • Nimetön

      Kirjoittaja ei ole huomannut että Kiikan Vanhainkodin puolustajien puheet olivat suurelta osin tähdätty kevään 2017 vaaleihin.

  • Nimetön

    Teillä on varmaan hyvä olemassa oleva suunnitelma valmiina näinkin suurelle projektille. Onhan tässä kysymys suuresta määrästä vanhuksia joiden tulevaisuuden turvaatte, jos turvaatte. Sitten kun olette suuret ja säästäväiset kauppanne saaneet tehtyä tulettehan kertomaan henkilökohtaisesti ne asukkaille ja omaisille. Ettehän jätä sitä hoitajien niskoille. Säästöt on kanssa mukava tietää.

  • Nimetön

    Hyvä, onnistuivat siinä hyvin ja saivat äänestäjiä, toisin kuin eräät. Olihan adressissakin melkein 3000 nimeä. Joten jotkut saavat nyt ääniä ja jotkut eivät.

    • Nimetön

      Siihen adressiin on kyllä turhaa vedota, siinä oli tekstissä perustavaa laatua oleva virhe. Väitettiin että alueelta puuttuu 100 hoitopaikkaa kun totuus on että alueellamme on 100 hoitopaikkaa ylimääräistä. Tuo tieto löytyy kaup.valtuuston liitteistä. Hyvissä yksityisissä palvelukodeissa on tälläkin hetkellä tyhjiä paikkoja -ei ole mitään järkeä rakentaa uusia tyhjiä paikkoja.

      • Laatukriteerit

        Tarvitaan totuutta ja oikeaa tietoa keskusteluun.

        Palveluseteleihin liittyy tietty omavastuu ja maksut menee asiakkaan tulojen ja varallisuuden mukaan.

        Onko kaikilla vanhuksilla samanlaiset mahdollisuudet

        Sastamalakoti on vain ”rikkaita” varten…

        Kertokaa nyt joku totuus todellisesta elämästä..

    • Nimetön

      Valtuuston kokousta katsellessa selvisi taas kerran keskustan ja kokoomuksen vahva epäinhimillisyys, heillä raha puhuu, inhimillisyys ja empatia on kaukana!

  • Nimetön

    Eikös Kallialaan nyt valmistu pari rivaria,sinne sit kiikan mummot. Siihen kai siinä on tähdätty.

  • ddddd

    Täyttä p*skaa puhuttiin paljon. JO tällä hetkellä Sastamalassa on niin paljon asumispalvelun paikkoja että vaikka huomenna laitettais Kiikassa vanhainkoti kiinni niin heittämällä mahtuvat muualle. Sastamalakotiin on Kiikasta kivenheitto. Järkeä ihmiset!

  • Nimetön

    08:36
    Hoidetaanko Sastamala-kodissa vuoteeseen? Tietääkseni se ei ole tehostetun palveluasumisen laitos. Terveyskeskuksissa makaa paljon ihmisiä, jotka odottavat tehostetun palveluasumisen paikkaa. terveyskeskuksen vuodeosasto ei ole kenenkään koti.

    • Nimetön

      Sastamalakodin päärakennus on tehostettua palveluasumista ja asiakas hoidetaan tarvittaessa vuoteeseen.

  • Nimetön

    Jos on todettu, että Kiikan vanhainkodissa on ilmanlaadun terveysriski, niin miten intervalli-asiakkaita sitten voidaan altistaa olemassa olevalle riskille. Tosin he ovat kerrallaan hoidossa lyhytaikaisesti, mutta henkilökunta jatkuvasti. Antakaa tulla ilmoille jos jotain häikkää on!! Miksi sitten heikossa kunnossa olevaa laitosta ollaan aikaisemminkaan ryhdytty remontoimaan? Viittaan Tryykin esitelmään siitä, että Kiikan vanhainkoti on ollut tarkkailun alla v. 2011.

    • Nimetön

      Kiikka on saanut moitteita Aluehallintovirastolta, muille se kyllä kelpaisi. Käsittääkseni lähinnä pienien huoneiden ja pienien vessojen vuoksi. Pienessä vessassa hoitajat eivät mahdu auttamaan ja nostamaan vanhuksia.

    • Veronmaksaja

      Tämä on ihan vanha ja monesti käytetty kikka. Tehdään sisäilmaongelma ja suljetaan laitos/rakennus. Yksinkertainen tapa keskittää palvelut!!

      • Nimetön

        Ei ole kyse sisäilmasta vaan huonekoosta ja omista riittävän kokoisista vessoista! Miksi levität valheellista tietoa?

  • Nimetön

    Seuraavaksi Äetsän terveysasema ja siitä pikku hiljaa kaikki muu mitä vaan voidaan.. Surullista!!!

  • Nimetön

    Tryykillä on varmaan suuret bonukset tulossa jostain,tavoitteena kuinka paljon yksiköitä saa suljettua,sitä isommat bonukset.

    • Sama pätee Karekseen

      tuolla koulupuolella.
      Ei koulujen lopetus auta kasvattamaan oppilasmääriä.

  • Nimetön

    HUOM Nokialla alkoi terveyskeskusremontti, tuli muuten kalliiksi kun huomattiin, että ei kannata kunnostaa lainkaan, mätä mikä mätä, eli ei kannata remontit tässäkään tapauksessa, on pohjaton kaivo. Uutta ei kannata rakentaa, asiasta on jo päätös tehty. Palveluiden keskittäminen tällä hetkellä viisainta.
    Jokainen myös voi itse ajatella ”omaa” vanhustaan ja omaa vanhuuttaan, miten olisi parasta hoitaa, eli koti, johon saatavana tarvittavia palveluita.

  • Nimetön

    Lista,joku varmaan tietää ketkä halusivat Kiikan Vanhainkodin loppuvan? Ja mitenkä nyt äänestivät entisen Kiikoisten puolelta valitut valtuutetut?.

    • Äänestys

      kiikoisista koskinen kirsi halusi säilyttää muut niemi suoniemi ja huhdanmäki eivät

      säilytyksen puolesta kaikki kiikkalaiset paitsi pusa, siis mörtti horila pietilä p ylih toivonen sekä keikyän hakasuo mutta vastaan naatula ja pelttari

      sitten vasemmalla istuvat olivat puolesta mutta oikealla istuvat halusivat lopettaa eli puheenjohtajasta katsoen olisko ollut poikkeuksena ps siurojen säilytämässä vanhainkotia

      • Nimetön

        Mites äänestivät kiikoslaiset ja kiikkalaiset ja keikyäläiset ym silloin kun Ilolan yksityistämisestä äänestettiin? Että kiitosta vaan…

      • Nimetön

        Populismia ja mielistelyä valtuutetuilta kunneivat tunnista ja hyväksy tosiasioita.Ihmettelen Toivosen ja Ylihongiston äänestystä-kun pitävät itseään talousihmisinä.
        ilmeisesti kova vaalihinku mielessä kummallakin.

  • Nimetön

    Kaikissa ympärivuorokautisissa palveluissa on asiakkailla tuloista riippuva omavastuu. Hyvä tuloisilla suurempi, pieni tuloisilla pienempi, täysin varattomilla ei mitään.

  • Nimetön

    Kyllä on hienoa että Sastamala kodissa on noin. 30 paikkaa vapaana ja Pehulakoti päälle 9 asukasta. Vuodeasukkaita kahden autettavia on paljon. Miksei olla hyödynnetty jos näin on. Miksi asukkaat odottavat pitkä aikaispaikkaa Kiikassa ja vuodeosastolla. Olisiko hinta hieman toinen siellä. Palvelusetelit on kaikki käytössä. Ei kaikilla ikävä kyllä ole varaa moiseen. Jos niitä normaali hintaisia paikkoja olisi, ne oli jo aikaa sitten käytetty.

    • Kysytään Sastamalakodista

      Voisiko Sastamalakoti vastata miten teille pääsee.

  • Ei omaa ymmärrystä

    Vaikka Sastamalakodissa on paikkoja vapaana niin palveluseteleitä ei ole käytettävissä

    • En ymmärrä

      miksi ei ole…onko sinne pääsykokeet..vai tämä perinteinen Där går bara bättre och rikare människor…bättre folk…

      • Nimetön

        Kaikki palvelusetelit on käytössä. Palveluseteli vapautuu kun joku hoitolaotoksessa asuva kuolee, jolla sellainen on käytössä.

      • Kaikki palvelusetelit ovat käytössä

        Tarkoittaako tämä nyt sitä että kerrallaan näitä maksusitoumuksia voi olla liikkeellä vain rajallinen määrä.

        Ihmiset ovat siis kuollessaankin eriarvoisessa asemassa

        Raakaa ja epäoikeudenmukaista touhua.

        Tähän pitää saada muutos.

  • Nuori

    Kuka tässä maassa haluaa enää vanheta? Ihmiset joilla toinen jalka haudassa päättää minun tulevaisuudesta. Pelottavaa!

  • Nimetön

    Kaikkia asioita ei voi aina rahassa mitata. Vanhoja monisairaita asukkaita ei voi heitellä paikasta A paikkaan B. Kiikan vanhainkoti on heidän kotinsa josta eivät halua muuttaa. Tuttu turvallinen paikka elää, tutut hoitajat. Ei se onnellisuus neliöistä lähde. Kuka vanhus haluaa omilta kotikulmiltaan lähteä. Monisairaita vanhuksia heitellään niin kuin esineitä. Missä on ihmisarvo?

  • Nimetön

    Missä on määrätty, että sastamalan vanhukset pitää hoitaa täällä. Heitä voidaan siirtää maakunnan alueella, vaikka punkalaitumelle tai valkeakoskelle.

    • Nimetön

      kyllä joku roti pitää olla, kirjoittaja ei taida mielestään ikinä koskaan tulla vanhaksi, kun tällaisia päästelee – eikä ainakaan ymmärrä miltä toisesta voi tuntua kun ikä ja sairaus vie voimat, tahtoi tai ei !

      Ei ihmisiä voi pItää pelinappuloina, ikäihmisiä on kohdeltava kunnioittavasti, heillä on oikes läheisiinsä ja tuttuihin kanssaihmisiinsä ja oikeus saada asua siinä lähipiirissä, missä heidän elinetujensakin keskus on.

  • Nimetön

    Olen asunut ikäni täällä Vammalassa ja maksanut veroni tänne. En halua että minua siirrellään mihinkään Valkeakoskelle tai muuallekkaan vanhana. Tämä on minun kotini. Siirrellään niin kuin esineitä, voi jumankauta.

  • Nimetön

    Jos tällä aluella on 100 tyhjää paikkaa niin kysynpä tyhmänä miksi niitä ei käytetä. Miksi annetaan tontti yksityiselle jos rakentaisivat uuden ja palvelu seteleillä ostettas palvelut. Niin osaako kukaan vastata.

    • Jotenkin nyt ontuu tämä juttu

      …kuvitellaanko nyt että joku hoivayrittäjä pystyy hoitamaan paljon halvemmalla kuin kunta…silloin kyllä laatu kärsii…toisaalla on vastassa laatukriteerit jotka kunta ostajana määrittelee..tosin asiakas on tässä juridinen henkilö..palvelusta on valitusoikeus kuluttajansuojalautakuntaan ja kunta mielellään auttaa paperisodassa.

      Eli yksityinen palveluntuottaja valitsee maksukykyisemmät päältä..

      Eihän se näin voi mennä koska lain mukaan kaikille kuuluu tasapuolinen hoito.

      Rikotaanko nyt lakia…

  • Nimetön

    Se on ainakin satavarmaa, että yksityiset haluavat ilmanmuuta voittoa työlleen, hullukin sen ymmärtää. Ihan sama mitä kaupungin virkamiehet mossotavat sääntökirjoista. Ei kukaan tappiokseen työtä halua tehdä!

    • Nimetön

      Yksityiset siis vain keräävät rahaa kirstun pohjalle, eivät esimerkiksi tarjoa työtä paikkakuntalaisille?

  • Nimetön

    Voiko joku kertoa mitä maksaa hoito yksityisellä palveluntuottajalla ilman maksusitoumusta. Onko 5000 vai yli? …..sisältäen kaiken tarpeellisen ja itse tietysti maksaa lääkkeet, parturit ym

    • sastamalakoti

      Sastamalakodin ympärivuorokautisen/
      tehostetun hoidon maksut 01.01.2015 alkaen
      Raunolassa
      Tehostettu hoiva vrk 99, 28 € Vaativa tehostettu hoiva 114,43 €
      vaatepesu 28, 00 € kk ( sisältää käyttövaatteet ja liinavaatteet)
      siivous 54,88( 1 x viikossa oleva ylläpitosiivous ja kerran vuodessa ikkunoiden pesu)
      vuokra 9,97m2 10,47m2 päätalo 293,16 €- 439,74€( 28m2 ja 42m2)
      vesi+sähkö 23,00€ kk( vesi 15,00 ja sähkö 8 €)
      Ateriat 16,41 €
      Aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala. Hinta sisältää myös asukkaan tarvitsevat lisäravinteet.
      Ellin pirtin osalta asukkaiden asunnon neliömäärään vuokraosuudessa
      lisätään yhteisiä oleskelutiloja eli Ellin pirtin neliömäärä on 33,7 m2/ henkilö
      Ellin pirtin vuokra 353,67, paitsi kahden hengen huoneisto vuokra 274,27
      asukas ja veden+ sähkön osuus.
      Asukas ostaa itse omat hygieniatarvikkeensa huoneeseensa. Pesuvoide intiimihygieniaan, pesulaput ja wc-paperi

  • sastamalakoti

    noin 365 kertaa 100 on 3650 hoiva

    siivous 52 kertaa 55 on 2500 ???

    vuokra noin 12 kertaa 400 4800

    ateriat 365 kertaa 16 4200 ????

    15 000 euroa vuodessa 1300 euroa kuukaudessa

  • sastamalakoti korjaus

    noin 365 kertaa 100 on 3650 hoiva 36 500

    siivous 52 kertaa 55 on 2500 ???

    vuokra noin 12 kertaa 400 4800

    ateriat 365 kertaa 16 4200 ????

    46 000 euroa vuodessa noin 4000 euroa kuukaudessa

  • Nimetön

    Mitä palveluita tohon hoivaan kuuluu Sastamala kodissa. Tähän päälle vielä lääkkeet ym, ym. Montako asukasta siellä on ja kuinka monta yöhoitajaa. Paljonko paikkoja vapaana? Ei olisi ikinä varaa mennä.

  • Täytyy olla melko hyvä eläke

    että pystyy tuolla asumaan.
    Nyt ei ole tietoa millaisia omavastuita ja minkähintaisia palveluseteleitä keskimäärin on myönnetty.

    Laskelma teki noin 4000 euroa kuukaudessa ja jos saa eläkettä noin 1000 euroa kuukaudessa kunnan pitää tukea vähintään 3000 eurolla.

    • Nimetön

      Olihan se valtuuston liitteissä. Niitten perusteella kaupunki maksaa keskimäärin kolme tonnia jokaisesta kuukaudessa.

      • Kiitos paljon tiedosta

        Vielä tarvittaisiin kunnan omakustannushinta eli millä hinnalla kaupunki pystyy omana työnä tuottamaan samantasoisen palvelun verrattuna tuohon ostopalveluun…nythän ei voi kovin paljon ainakaan Kiikassa olla missä rakennus on vanha…onko henkilöstömitoitus sama kuin yksityisellä puolella..

        Miten on käytetty vanhusten hyödyksi kaupungin saamat monet lahjoitukset ja testamentit..

  • Nimetön

    Tuolla 4000 eurolla ei saa kaikkea, menee lisäksi henkilökohtaisia kuluja, lääkkeitä, rasvoja ym jokapäiväiseen elämään kuuluvia menoja. Eli myy osakkeesi tai tönösi niin voit jokusen vuoden asua ….perintöjä ei suositella jätettäväksi

  • Nimetön

    Hei, sellasta kuulin (paikan päällä olleilta), että Holappaa ei kovin valtuuston asiat ollut kiinnostanut, fasepuukissa oli ollut ja autoja ja veneitä kattellut tietokoneelta. Tällästen äänet sitten ratkaisee meidän vanhusten kohtalon, voi apua! Ei kyllä voinut tietää mistä edes puhutaan ja tietääkö nytkään mihin äänensä anto. Suorastaan törkeää käytöstä valtuutetulta.

    • Karkkukoti

      sehän nyt on selvää miten kokoomuksen yrittäjä siipi äänestää pusan Satosen ja kaajan johdolla

  • Sastamalan sijaishuoltopalvelu

    Sehän olikin niin että karkku-kodin osti Jarkko kulonpää ps. entinen sdp ..tilakeskuksen johtokunnan puheenjohtaja kun taas Holapalla on joku vastaava omenakoti puistokadulla ent vapaavalinnan tuloksia

  • Nimetön

    Kuinka moni valtuutetuista kävi ikinään Kiikan vanhainkodilla katsomassa tiloja ja kuulostelemassa kansan mielipiteitä paikasta (siis heidän, jotka äänesti valtuutetut omille paikoilleen)? Onko niin, että asioiden uskotaan olevan niikuin kaupungin virkamies ne esittää suullisesti sekä paperilla, ettei edes vaivauduta ottamaan omaakantaa asiaan oikeasti tutustumalla toisille (äänestäjille) todella tärkeisiin asioihin. Tiedän kyllä, ketkä asiaan olivat perehtyneet todenteolla, heille suuri kiitos! Päätös, joka juuri on tehty on erittäin surullinen..

  • Eivät ne käyneet

    ja ne jotka kävivät niiden äänet ei riittänyt.
    Ei ne käyneet Kaukolan koulullakaan,jota Pohjanen (kesk)..haukkui mörskäksi.
    mies kun on kunnostautunut enemmän koulujen purkamiseen kuin tulevaisuuden rakentamiseen…

  • Kysyn vain

    Kun tullaan vanhaksi, niin sinnitellään kotona ja tehdään itse siivoukset ym, ei tarvita
    palvelutaloja.

    • Kaunis ajatus

      …sitähän tässä itsekin toivoo että jaksais mahdollisimman pitkään omassa kotona….

      Enpä tiedä jos keski- iältään Sastamalan vanhin valtuusto tekee tällaisia päätöksiä …mitä voi odottaa tulevilta huomattavasti nuoremmilta valtuutetuilta..

  • Nimetön

    Hyvää keskikesän juhlaa kaikille inhimillisille ihmisille . Pidetään huolta toisistamme

  • Nimetön

    Annetaan yksityisille monopoliasema. Se on ihan TODELLA fiksua toimintaa. Ja vammalassa ylipaikkoja yksityisillä.. ehkä joo mutta palveluseteleitä vain 100 eli silloin makuutetaan tk:ssa kunnes paikka vapautuu.

  • Nimetön

    Miten niin tk:ssa, siellä on osasto suljettu 2 kk jotta kaupungilla ei olisi sijaiskuluja. Hoitaminen vaan on niin kallista nykyään ja vanhusväestö tuplaantuu, ei ole yheteiskunnan varoja entisenlaiseen hoitamiseen, on itsenäisesti selvittävä mahdollisimman pitkään ja kotihoito on kuitenkin hoitomuodoista halvinta, eli sitä pitää tehostaa ja työajoissa joustaa. Yöpartio on tulevaisuutta.

  • Nimetön

    Onhan se ihan pyhäinhäväistys tietysti, että pyhien kirjapäivien aikaan nostetaan esille iltapäivälehden otsikko: Soteuudistuksessa paineita asiakasmaksujen korotukseen…mitäs UUTTA siinä olisikaan…

  • Nimetön

    Kuunnelkaapa edes alustavaa Sotea lausuntokierroksella! Kunnat eivät vastaa sos-ja terveyspalveluista…MAAKUNTA vastaa. Se tietää ruumiita.

  • Nimetön

    Nurminen tuhlaa törkeällä tavalla veronmaksajien rahoja kertoo iltapäivä lehdet.
    Kielikurssien hinta 10000e kasi viikkoa ruotsissa veronmaksajien piiikkiin.
    Tällä summalla olisi kustannettu vanhustenhuoltoon työntekijä jopa kolmeksi kuukaudeksi.
    Ihmeellistä tässä on se että yliopistossa kirjoilla oleva henkilö tarvii kielikurssia.
    Olisit poika lahjoittanut nämäkin varat vähempiosaisille.

Kommentointi ei ole käytössä.