Sari Haapaniemi valittiin Vuoden yrittäjänaiseksi Vammalassa

SONY DSC
Sari Haapaniemi on Vammalan yhdeksäs Vuoden yrittäjänainen.

Vammalan Seurahuoneella vietettiin maanantai-iltana Vuoden yrittäjänaisen valintajuhlaa. Palkinnon sai Haapaniemen Pidot Ky:n juhla- ja pitopalveluyrittäjä Sari Haapaniemi.

Yritys toimii Haapaniemen tilalla Sastamalan Kärppälässä. Pitotoiminnan aloitti Sari Haapaniemen anoppi Eila Haapaniemi 70-luvun lopulla.

“Haapaniemen tila on mieheni Jarin kotitila. Maanviljelystä harjoitetaan jo neljännessä polvessa. Anoppi aloitti maatilamatkailulla, joka sitten laajeni juhlatoimintaan. Me muutimme tilalle asumaan ja yrittämään vuonna 1990″, palkittu Haapaniemi kertoo.

Hän toteaa tunnustuksen lämmittävän mieltä erityisesti siitä syystä, että sen ovat tehneet ystäviksi muodostuneet ihmiset.

“Olen ehtinyt toimia yhdistyksessä vuosia, hallituksessakin istuin yli 10 vuotta. Toiminta antaa paljon varsinkin tällaiselle ihmiselle, jolla ei ole työkavereita rinnallaan. Yhdistyksen naisilta saan vertaistukea.”

Komeissa maisemissa Kuloveden rannalla sijaitseva tila on vuosikymmenten saatossa muodostunut suosituksi juhlapaikaksi. Majoitusta tilalla ei vieraille ole tarjota, mutta se ei Haapaniemen mukaan ole varausten määrään vaikuttanut.

“Ellivuori on sen verran lähellä, että useimmat pidemmältä tulevat juhlijat käyttävät hotellin palveluita hyväkseen.”

Vaikka monen kukkaronnyörit ovatkin taantuman vuoksi tiukentuneet, ei heikko taloudellinen tilanne ole vaikuttanut juhlien järjestämiseen.

“Viime kesä oli ehkä jopa vilkkaampi kuin edellinen. Kyllä perhejuhlia pidetään oman kokemukseni mukaan ihan samaan tapaan kuin ennenkin.”

Nyt Haapaniemessä vietetään seesteisintä aikaa vuodesta. Kohta käynnistyy joulusesonki, joka tuo tilalle pikkujouluvieraita, mutta saa myös aikaan tohinaa keittiössä.

“Olen monena vuonna leiponut asiakkaille jouluruokia tilauksesta ja niin teen nytkin. Joulu sen sijaan on meidän oma juhlamme, se pyhitetään perheelle.”

Lue koko haastattelu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä. 

Vammalan Yrittäjänaisten juhlassa paikalla olivat myös aiempina vuosina palkitut Merja Kalliosalo (vas.), Ulpu Hukkanen, Eeva Ojala sekä Helena Mäkelä.
Vammalan Yrittäjänaisten juhlassa paikalla olivat myös aiempina vuosina palkitut Merja Kalliosalo (vas.), Ulpu Hukkanen, Eeva Ojala sekä Helena Mäkelä.

 

Haapaniemen tilan päärakennus on valmistunut vuonna 1936. Edellinen päärakennus tuhoutui tulipalossa neljä vuotta aiemmin.
Haapaniemen tilan päärakennus on valmistunut vuonna 1936. Edellinen päärakennus tuhoutui tulipalossa neljä vuotta aiemmin.

 

SONY DSC
Päärakennuksen lisäksi pihapiirissä on väentupa (edessä), vanha navetta sekä talli. Väentuvassa voi juhlissa pistää vaikka tanssiksi.

 

SONY DSC
Väentuvassa on leivinuuni, joka on ikuistettu Jaakko Kolmosen aikanaan tekemään uuniaiheiseen kirjaan.

 

SONY DSC
Vaikka 600-neliöistä päärakennusta onkin muualta remontoitu, on juhlasalit haluttu jättää entisaikojen asuun.
 • avatar nimetön

  On siellä Haapaniemessä vain osattu hyödyntää vanha “kartanomeininki” ja älytty ottaa ajoissa hyötykäyttöön. Älkää uusiko ihan kaikkea, juuri nuo vanhat jutut luovat tunnelman.

 • avatar Nimetön

  Paljon onnea Teille kaikille tilalla ahkeroiville, olette huippuja! Mukava tavata taas juhlapyhien ruokailuissa. Päivi

 • avatar Nimetön

  Paljon onnea! Monet juhlat siellä juhlineena voin kyllä sanoa että oikeaan paikkaan meni palkinto. Teillä on ihana ruoka ja ystävällinen palvelu ja miljöö mitä mukavin!

  toivoo vieras

 • avatar tyrwää

  Sarille onnea nimityksestä ja kiitokset kolmen viikon takaisesta kestitsimesta. ruoka oli todella maukasta, palvelu lämminhenkistä ja miljöö syksyisen ihana. toivoopi meidän perhe.

 • avatar Vanhat tutut

  Sydämmelliset onnittelut Tammisaaresta !
  Toivoo Anne ja Jyri 🙂
  PS.Samma på svenska

Kommentointi ei ole käytössä.