Huittinen kotouttaa nuoria maahanmuuttajia

Nuorten maahanmuuttajien kotouttamishanke alkaa Huittisissa vuodenvaihteessa.

Tavoitteena on maahanmuuttajanuorten kotoutuminen osaksi paikkakunnan arkea. Nuorille etsitään koulutuspolkuja, jotka johtavat työllistymiseen huittislaisissa yrityksissä. Samalla pyritään saamaan työvoimaa aloille ja yrityksille, joilla on työvoimapula.

Yhteistyössä yhdistysten ja urheiluseurojen kanssa maahanmuuttajanuorille haetaan kontakteja kantaväestöön vapaa-ajan toiminnan kautta.

Kotouttamishankkeen kustannusarvio on reilut 65 000 euroa. Joutsenten reitti on puoltanut hanketta. Tukea on mahdollista saada 90 prosenttia hankkeen kustannuksista. Loppuosa rahoituksesta muodostuu yksityisestä rahoituksesta ja talkootyöstä.

Kaupunginhallitus päätti käynnistää kotouttamishankkeen, vaikka Pirkanmaan ELY-keskuksen virallista rahoituspäätöstä vielä odotetaan.

 • avatar urpo senkki

  Voisiko kotouttaa ja kouluttaa nopeutetusti?
  Nyt on hirveä pula työntekijöistä joka paikassa!

 • avatar urpo senkki

  Taitavat syntyä valmiina lääkäreitä vai miksi nuoret pojat näyttävät vanhemmilta kuin suomalainen kolmekymppinen.

  • avatar Nimetön

   Niin varmaan. Tietosi on pakko olla tosi, olethan lukenut sen somesta. Ehkä jonakin päivänä mamma ei käykään puolestasi kaupassa, ja lähdet itse kylille. Tiedoksi vaan, että täällä on sitten paljon erilaisia ihmisiä, joten kampaa naamasi peilin edessä ja harjoittele ilmeitäsi, ettet jää aivan pöljänä, suu auki tuijottamaan erilaisia ihmisiä.

Kommentointi ei ole käytössä.