Naarassusi kaadettiin Huittisissa

Satakunnnan ainoa susilupa täytettiin sunnuntaina, kun Huittisten Vampulassa kaadettiin nuori naarassusi.

Jahtipäällikkö Jari Kallio Köyliön Metsästysseurasta kertoo, että kaatolupaehdot täyttävä katkeamaton jälki löytyi sunnuntaiaamuna. Susi oli kulkenut kolmen talon pihapiirissä.

”Susi paikallistettiin lähellä Alastaron rajaa sijainneeseen metsäsaarekkeeseen, jonka jälkeen metsästäjät kutsuttiin koolle. Mukana oli 47 metsästäjää. Alkutohinoissa meni aikaa, mutta varsinainen metsästys oli ohi 20 minuutissa.”

Kallion mukaan kaadettu susi oli nuori yksilö, 36-kiloinen ja todennäköisesti yksi viime kevään penikoista.

”Nuoret sudet kulkevat välillä yksinkin. Köyliön susilauma oli viime viikon lopulla tällä suunnalla, mistä susi kaadettiin. Lauma hajaantui, ja osa lähti Köyliön suuntaan, alfapari suuntasi Kokemäelle. Alfaparin suunta oli nähtävissä siksi, että naaras on kiimassa ja tiputtelee.”

Suomen riistakeskus myönsi viime viikolla poikkeusluvan yhden suden kaatamiseksi Köyliön laumasta. Seudun kahdeksan metsästysseuraa hakivat kaatolupaa kaikkiaan kahdeksalle sudelle.

Alastaron, Huittisten ja Köyliön alueella on jo useamman vuoden ajan sijainnut vakiintunut susireviiri. Laumaan kuuluu Luonnonvarakeskuksen virallisen arvion mukaan 7 – 9 sutta.

”Metsästäjien arvion mukaan susia on enemmän, eikä kanta näillä lupamäärillä pienene”, Kallio kritisoi.

Kallio toteaa, että viime keväänä lauman susien lukumäärä todennäköisesti kasvoi neljällä penikalla, joista nyt ammuttiin yksi.

”Viime vuonna saimme kaataa kaksi sutta. Vähintään kaksi lupaa olisi ollut paikallaan nytkin.”

 

 • lydia wolf

  Kyl kohtaamisia tulee, koska me ihmispedot olemme valloittaneet heidän saalistusmaitaan ja vielä kaadamme heidän saalistaan.

 • Nimetön

  Hyvä uutinen! Tässä se nähdään kun lupa on saatu ja on ammattilaiset asialla. Kelit kohdilleen vaan sattuu nii homma käy! Eipä ole susista pulaa kun lupa täyttyy alta aika yksikön…

 • Nimetön

  En jaksa ymmärtää tätä susivihaa,vähemmän aiheuttaa tuhoa kuin ihminen,niitä saisi tappaa turhana jätteenä muutaman satamiljoonaa,vaikkapa antaa susille evääksi.

  • Mika Sillanpää

   Syksyllä tuossa laumassa oli alfanaaras,4 keväällistä pentua ja yksi edellisvuoden pentu ja sitten alfakoiras joka ei juurikaan lauman kanssa ihan yksissä kulje. Eli 7, joista 1 naaras tapettiin. Joku niistä pennuista jää varmaan vanhalle parille lapsenpiiaksi seuraavalle pentueelle. Muut varmaan vaihtavat maisemaa kesään mennessä.

 • Nimetön

  Edeltävä kommentti perustuu täysin olettamukseen… Alfakoiras joka liikkuu laumasta erillään oiskohan sekin edellis vuoden pentu kuitenkin? Näin ollen susia ainakin kahdeksan. Ja lisäksi käsittääkseni sudesta puhutaan uros ja naaras. Ei koiras…

  • Mika Sillanpää

   Pahoittelen tuota koiras nimitystä nisäkäs uroksesta. Mutta huomaatko miten tarttui. Se viallinen termi ei asiaa miksikään harhauta. Taitaa kuitenkin olla niin ettei alfauros keväillisten poikasten kanssa viihdy vaan kiertelee reviirin rajoilla torppaamassa innokkaita harhailevia susia.

   • Nimetön

    Lähinnä tarttuu tämä pätemisen tarve vaikka perus termistö ei tunnu olevan hallussa.

Kommentointi ei ole käytössä.