Pikku Myy kutsuu kirjapäiville

Ensi kesän kirjapäivien teemajulisteessa seisoo päättäväisen näköinen Pikku Myy.

Vanhan kirjallisuuden päivien toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula kertoo, että vuoden 2017 teeman –  Itsepäinen Suomi – kuvittamista pohdittiin yhdessä niin Kirjapäivien hallituksessa kuin ohjelmavaliokunnassakin.

”Kirjapäivien teemasta tuli jollakin mieleen Pikku Myy ja muutkin siitä innostuivat. Ohjelmajohtaja Touko Siltala neuvotteli asiasta, ja saimme Pikku Myyn hahmon käyttöömme.”

Tove Janssonin Muumi-teoksiinsa luomasta Pikku Myystä on todettu, että hän sanoo aina hyvin suoraan mitä ajattelee, eikä välitä siitä, mitä muut hänestä ajattelevat, vaan on rohkea ja itsenäinen, jopa itsepäinen. Myyltä on turha salata asioita, sillä hän vaistoaa erehtymättömästi, jos joku yrittää niin tehdä. Hän on myös hyvin utelias.

Kirjapäivien teemajulisteen on Pikku Myyn hahmon ympärille tehnyt graafikko Kirsikka Mänty.

Vanhan kirjallisuuden päiviä vietetään perinteisesti kesä-heinäkuun vaihteessa, tänä vuonna 30.6. – 1.7.