Joka neljäs Sastamalan uudessa valtuustossa on yrittäjä

Huittisissa ja Sastamalassa uusissa valtuustoissa on yksitoista yrittäjää kummassakin.

Kuntavaaleissa valituista valtuutetuista on Sastamalassa yrittäjiä 26 prosenttia. Yrittäjiä on uudessa valtuustossa yksitoista. Valtuutettuja on yhteensä 43.

Huittisten uudessa valtuustossa on myös yksitoista yrittäjää. Se on 41 prosenttia valtuustosta, jossa on 27 jäsentä.

Punkalaitumella, Säkylässä ja Kokemäellä yrittäjävaltuutettuja on kuusi jokaisessa. Yrittäjien prosenttiosuus valtuutetuista on Punkalaitumella 29, Säkylässä ja Kokemäellä 22. Valtuuston koko on Punkalaitumella 21, Säkylässä ja Kokemäellä 27.

Koko maassa uusiin valtuustoihin valituista on yrittäjiä 23 prosenttia. Yrittäjien osuus ehdokkaista oli 17 prosenttia.

Eniten yrittäjävaltuutettuja on keskustalla (910), toiseksi eniten kokoomuksella (556) ja kolmanneksi eniten perussuomalaisilla (196).

5 vastausta artikkeliin “Joka neljäs Sastamalan uudessa valtuustossa on yrittäjä”

 1. Nimetön

  Onko jossakin määritelty, kuka voi sanoa itseään yrittäjäksi?

 2. Nimetön

  eli konkurssi tulossa yrittäjiä ei ikänä saisi valita valtuustoon .eivät ymmärrä mistään mitään omaa etua vaan ajavat ja loppu tulos on konkurssi ja paljon velkojia jotka veron maksajat sitten lopulta maksavat.

 3. Pena

  Hyvä homma.
  Keskimäärin yrittäjällä on laajempi näkemys asioista mitkä liittyvät talouteen yms.
  Harva lastentarhan opettaja on kuitenkaan budjetoiniin tiukka ammattilainen.

 4. hölkynkölkyn

  Tuolla vertailulla tahtonet sanoa että yritystä ja julkistataloutta pitää hoitaa tiukasti samoin periaattein. On tietysti etu jos osaa vähän laskea. Mm konkurssien määrä on viimevuosikymmeninä ollut senverran suuri että Herra meitä varjelkoon siltä että tuota ammattiryhmää aletaan pitää sopivana ja suositeltavana kunnan johtamis- ja kehittämistehtävissä luottamusmies puolella. Kunnilla on kyllä ammattilaiset kertomassa rahatilanteen ja kulloistenkin rahantarpeiden saantimahdollisuudet sekä hinnan.

  • Pena

   Niin, kyllähän niissä aika paljon olisi syytä noudattaa samoja logiikoita. On tyhmää ajatella että mikäli mennään yli budjetin voidaan käydä kansalaisen taskulla vielä vähän enemmän.
   Ja mitä tulee ”kuntien ammattilaisiin jotka kertovat rahatilanteen” niin uskallan väittää että heillä on kädet syvimmällä toisten taskuissa.