Sastamalan rakennustarkastaja päälliköksi Hämeenlinnaan

Sastamalan kaupungin rakennustarkastaja, diplomi-insinööri Juha Henttonen on valittu Hämeenlinnan kaupungin rakennusvalvontapäälliköksi. Hän aloittaa uudessa virassaan 14. kesäkuuta.

Rakennusvalvontapäällikön tehtävänkuvaan Hämeenlinnassa kuuluu merkittävämpien elinkeino- ja rakennushankkeiden lupavalmistelusta vastaaminen. Virka oli haettavana aiemmin keväällä.

Juha Henttonen valittiin Sastamalaan rakennustarkastajaksi vuonna 2013.

34 vastausta artikkeliin “Sastamalan rakennustarkastaja päälliköksi Hämeenlinnaan”

 1. Nimetön

  Good riddance! Toivottavasti seuraajan toimenkuvaan saadaan sisällytettyä muutakin kuin oman egon pönkittäminen.

 2. Odotellaan rauhassa...

  ..kuka valitaan tilalle….ei haittaisi kuitenkaan jos olisi tottunut asiakaspalvelutehtävään…

 3. Työkaveri

  Onnea Juha H! Sastamalan rakennustarkastus palasi lain ja oikeuden piiriin kaudellasi. Toivottavasti myös seuraajasi on selkärankainen, oikeudenmukainen ja kehittämismyönteinen.

 4. Nimetön

  Tämä on ilon ja onnen päivä. Paitsi hämeenlinnalaisille.

 5. Nimetön

  Nyt tarvitaan sellainen rakennustarkastaja joka mahdollistaa rakentamista Sastamalaan, tänne ei muuta kukaan, jos viilataan pilkkuja ja laitetaan kapuloita rattaisiin. Järjen käyttö pitää sallia myös rakentamisessa. Tarkastajien pitää hakea mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, pelkkiä kieltäviä vastauksia ei pidä hyväksyä, virkamiehen pitää olla luova ja mahdollistaja.

  • Ei aina niin terävä kynä

   Juuri näin..ja kaikkien luvanhakijoiden pitää olla yhdenvertaisessa asemassa..vaikeimpia tilanteita lienee ollut nämä rantaanrakentamiset ja vapaa-ajan asuntojen muuttaminen ympärivuotiseksi…
   Lopusta pitää Ely-keskus ja Museovirasto huolen…

 6. Nimetön

  Toivottavasti yhden puunkaato omalta tontilta tulee helpottumaan ja halvemmaksi

  • Nimetön

   Puunkaato on yksi vaikeimpia asioita Sastamalan alueella, jos toimeksianto annetaan kaupugin tehtäväkenttään kuuluvista puista ! Heillä ei liene minkäänlaista työtehtävälistaa kiirellisista ja vireilletulon mukaisesti suoritettavista tehtävistä.
   Toista vuotta on yksikin puu lahona nojannut, louskuen, eikä ilmoituksista huolimatta mitään tapahdu.

 7. Nimetön

  Hurraa! Itse panttasin rakennusluvan hakemista jo pari vuotta. Nyt laitankin paperit vetämään pikaisesti.

 8. Nimetön

  Oliko J.H kirjoilla täällä vai maksoiko veronsa muualle? Tulee mieleen näistä alituisesti vaihtuvista keikkatyöläisistä…

 9. Jokinvastuu

  Mutta mikä vastuu on tarkastajalla? Kiikoisissa oli taannoin täysin kummallisesti rakennettu talo. Rakennustarkastaja oli sen hyväksynyt. Miten se on mahdollista? On se jos ei hoitanut tehtäviään. Paljon kuului juttuja, jossa edellinen tarkastaja ”hyvävelisysteemillä” toimi.

 10. Remppareiska

  Valitettavasti Henttosen kanssa asioineena voin todeta, että hän oli toimessaan ylimielinen ja kohtelee alentuvasti. Minä TIEDÄN ja sinä et tiedä mitään, mutta olit niin väärässä kuitenkin.

 11. Rakentaja

  Kiitos hyvästä palvelusta. Kyllähän se niin on, että jos ei haukuta niin olet huono tuossa hommassa. Muuttakaa lakia ja määräyksiä, jos niitä on niin vaikea noudattaa. Onnea Hämeenlinnaan!

 12. Stiil

  Älkää semmoisiin puiden kaatoihin mitään lupia hakeko! Luvatta ne on istutettukin…

 13. Rajalla olevien puiden kasvattaminen

  Kuinka kaukana naapurin rajalla saa antaa luonnon itse kasvattaneiden mäntyjen ja koivujen kasvaa? Ihan rajan tuntumassa olevat puuthan kasvattavat oksansa naapurin puolelle silloin, kun naapurin tontti on etelässä puiden kasvusuuntaan nähden. Eikö puiden omistajan pitäisi poistaa tälläiset luonnonvaraiset puut , jotka kasvattavat oksansa rajanaapurin tonttia ja kiinteistöä haittaamassa. Mitä mieltä olette ? Naapuri ei tunnu välittävän hoitaa asiaa ja poistaa haittaavat puut pois . Miettisi edes miltä naapurista tuntuu kun neulaset ja lehdet tippuvat rännejä tukkimaan , olisikohan mukava, jos meidän puumme olisivat rajan tuntumassa, mutta kun eivät ole lähelläkään hänen tonttiaan juuri siksi, ettemme aihauta naapurille haittaa. Mitä pitäisi tehdä, kun puhuminen ei ole auttanut? Voiko joku viranomainen antaa määräyksen kaataa haittaavat puut rajalta?

  • Nimetön

   Kaivatat rajasi suuntaisesti puitten juuret poikki, niin sopiva myrsky kaataa puut naapurisi tontille viimeistään kun loput juurentyngät ovat lahonneet.. Eihän sinua mikään estä tekemästä perusteellista istutuskuopaa pensasaidalle. Se voit tehdä vaikka myöhemmin tulevaisuudessa häämöttävää tarvetta varten, tontin kaivelu ei vaadi lupia.

  • Nimetön

   Kyllä minuakin on vaadittu kaatamaan iso puu pihastani, koska se haittaa naapuria. Se sai juuri 10 vuotta jatkoaikaa! Ei kukaan naapuri voi määrätä toisen tontin puiden kokoa ja määrää, turhaa nillitystä. Tälläkin sankarilla itsellänsä kasa samankokoisia puita, mutta ainoastaan naapurin puut roskaa ja varjostaa.
   Sinusta en tiedä, mutta lähestymistapa tuollaisessa asiassa on ratkaiseva. Minuakin komennettiin puun kaatoon, siksi en tuota kaada. Jos asiaa olisi lähestytty ”nöyremmin”, olisi se jo klapeina.
   Koita nyt vaikka lähestyä asiaa vähän rakentavemmin ja lupaa maksaa metsuri kaataan ne. Vielä kun lupaat kiikuttaa risut pois, niin saattaa ne siitä vielä kaatua.

 14. Nimetön

  Hei. Mahdatteko tietää että kyllä ne rakentamisen määräykset tulee ylemmältä taholta eipäs arvostella pätevää kaveria .Onnea hänelle uusiin haasteisiin.

 15. Voi olla pätevä,

  mutta yhteistyökykykein ei ole. Määräykset tulevat todellakin ylemmältä taholta ja samoin ohjeistukset miten rakennusvalvontaa noudatetaan asiakaslähtöisesti.

 16. Pentti Jarkko

  Tietääkseni kaikki luvat, joihin löytyy peruste lakipuolelta ja rakennusjärjestyksestä, on Sastamalassa myönnetty. Henttosen kaudella haettujen lupien paperit on varmasti kunnossa ja se on hakijan etu.
  Pätevistä rakennustarkastajista on kysyntää ja haastetta tulee Sastamalalle löytää seuraaja. Kriittiset kommentoijat taitavat unohtaa Henttosen läpiviemät kehitysasiat eli mm. sähköisen asioinnin käyttöönotto ensimmäisten joukossa Suomessa ja rakennusjärjestyksestä ilmoitusasioiden siivoaminen pois ym.. Tuleva ympäristölautakunta varmaan ottaa tuon puiden kaatoasian eli maisematyöluvan päivityksen mietintään samalla kun päivitetään rantarakentamisasioita ja muutamaa pienempää korjausta.
  Toivotan Juhalle menestystä uusien haasteiden parissa.

 17. Vastuu rakentamisessa on rakennustyöhön

  ryhtyvällä. Rakennus lautakunnan ja rakennus tarkastajan vastuu on myös lisääntynyt. Kunta voi myös joutua korvausvelvolliseksi vahinkoasiassa.
  Huomio kiinnittyy uuden ympäristö lautakunnan jäsenien koulutukseen…ilmeisesti vain Merja Helanderilla on rakennusalan koulutus .

  En tiedä onko tähän asiaan kiinnitetty huomiota kun poliittisia valintoja on tehty.
  Eikä tietenkään käytännössä aina ole edes mahdollista.

  En myöskään moittisi aiempien rakennus tarkastajien ja apulaisrakennustarkastajien osaamista ja ammattitaitoa…rakentaminen on yhteistyötä….rakentaja..rakennuttaja…pääsuunnittelija..urakoitsija..rakennusvalvonta..jne

  Sastamalan alueen suurin puute lienee osaavista RAKENNESUUNNITTELIJOISTA..osaavia rakentajia on…rakennettavaa tosin tälläkin hetkellä liian vähän

 18. Nimetön

  Nyt sitten pidätte huolen että mitään suojeluvimmaista viherkommaria ei valita.

  • Nimetön

   Eikä kaikkea vastustavaa oikeistolaista. Suomessa saataisiin politiikalla paljon parempaa jälkeä, mikäli oikeisto ei vastustaisi, ihmisten tasapuolista kohtelua. Ihan maan hallitusta myöden. Oikeiston taantumus.

 19. Nimetön

  Elämme jänniä aikoja,mitä tapahtuu maan hallituksessa kun Halla-Aho sta tuli uusi persupomo.Kaikki pitivät Terhon valintaa ihan selvänä vaan toisin kävi.Kansa on puhunut ja osoittanut tyytymättömyytensä Soinin takinkäännölle ja tässä tulos Soini voi mennä ulos.Tuntuvatten puntit tutisvan Sipilällä ja Orpollakin – aika näytää kestääkö vai kaatuuko.

 20. Nimetön

  Aivan ja oikeiston politiikka muistuttaa alkoholistin elämää. Luvataan tehdä parannus, mutta taas sorrutaan potkiin palkansaajia, opiskelijoita, eläkeläisiä ja vähävaraisia kylkiluihin. Oikeiston kohellus tuhoaa demokratian ja ihmisten tasapuolista kohtelua. Oikeisto on menneisyyden vangit.