Puistokatu kuin miinakenttä – Missä ovat työmiehet?

Oranssit ”tötteröt” värittävät Vammalan keskustaa ainakin viikonlopun yli.

Kovin on hiljaista Puistokadulla, missä asfalttimiehet luuraavat?

Näin kysellään Facebookissa Sastamalan keskusteluseinällä.

Toukokuun lopussa Vammalan keskustassa jäte- ja sadevesikaivojen kansien uusimisella alkaneet päällystystyöt tuntuvat jääneen pahasti kesken. Puistokatua värittävät oranssit tötsät, ja montut pakottavat autoilijat valitsemaan ajoreittinsä välillä vastaantulevien kaistan puolelta.

Sastamalan kaupungin katurakennusmestari Jouni Kankaanpään mukaan asfalttimiehet ovat siirtyneet pariksi päiväksi Poriin. NCC:n aluepäällikkö Jari Salminen vahvistaa tiedon, mutta vakuuttaa, että työt valmistuvat ajallaan.

”Työt jatkuvat ensi maanantaina ja tulevat valmiiksi hyvin aikataulussa. Muutaman päivän viive johtuu työn määrän ja työtavan muutoksesta.”

Päällystystyöt tehdään kahdessa osassa, ensimmäinen vaihe kesäkuussa ja toinen vaihe elokuussa. Ensimmäisen vaiheen pitäisi yhä olla valmis kirjapäiviin eli torstaihin 29. kesäkuuta mennessä.

Salminen pahoittelee työstä aiheutuvaa liikenteellistä haittaa.

Puistokatu on täynnä monttuja.

Poimintoja

  • Nimetön

    Juu ei noilla niin kiire ookaan…. onhan ne kaivojen kannet ollu koko ajan ylhäällä.. antaa olla yli kirjapäivien teiden tossa kunnossa. järkyttävää ajettavaa.

  • piski

    juu ei mitään ollaanhan jo autopujottelun mestareita, mitä sitä suotta päällystämään pysyy nopeudetkin hallinnassa. tää on sitä vammalaa nin vammalan touhua kun olla ja voi kaikki retu perällä ja kaikkee vastustetaan ensin, ihme kun tänne cittari saatiin joka on aivan yliluonnollisen kokoinen parkkipaikkoineen tänne pieneen sastamalaan onkohan parkit koskaan viimeistä piirtoa myöden täynnä

  • Nimetön

    :D…aina Vammalassa kesäkuun puolivälistä alkaa hirwwwee hyörinä…sekä puisto-että tietyöpuolella…On NIIIIIN paljon tekemistä…Onhan kaiken oltava valmiina ennen (ei Jeesuksen toista tulemista, vaan) pyhiä kirjallisuuspäiviä…

  • piski

    kylä näi o tosi, paljonko kaupunki tästä kirjallisuuspäivän tohinasta hyötyy rahassa.

  • Nimetön

    Tuossa toisessa paikallislehdessä oli juttu, jossa tarinoitiin työn valmistuvan sateiden jälkeen muutamassa päivässä. Ajoitettu Marttilankadun, ilmeisesti kaukolämpötyömaa, puuhastelu samaan aikaan kuin Puistokadun remontti on, sanoisinko syvältä. Kunnan suunnalta toivoisi hieman järkeä ja oivaltamiskykyä näissä asioissa. Ja jollei työ maita niin ja kiinnosta niin A4 peliin. Aina löytyy tilalle uusia.

  • Nimetön

    Johonkin maailmanaikaan näitä hommia tehtiin silloin kuin on hiljaista – yöllä. Valmista tuli nopeasti ja häiriöt jäivät vähäisimmiksi. Vaan taisi olla halvin porukka tätä kilpailuttaessa, kuten monessa muussakin Sastamalan rakennus yms. projektissa mitkä ovat myöhemmin kusseet kintuille ja tulleet kalliiksi.

  • Nimetön

    Vai työtavan muutos!
    Miksi kaivon kansia vaihdettiin sunnuntaina ja iltaisin, jos kiire kumminkin loppui ja asfalttiporukka päästettiin lähtemään kesken pois. Missä on työnjohdon auktoriteetti?
    Halvin on harvemmin paras vaihtoehto.

  • Nimetön

    Rajua. Kirjoitin tähän ihan asiallisen mielipidekommentin, mutta on sensuroitu oitis bittiavaruuteen. Ei näemmä sovi tämän päivän menossa rehellinen olla. Taidankin huomenna poiketa toimituksessa keskustelemassa asiasta.

  • Nimetön

    Jos nyt jonkun vinkin uusille yrittäjille heittäisin, niin tässäpä, ota koppi: Perusta katutöistä vastaava (kesät/talvet) tunnollinen firma Vammalaan.

  • Nimetön

    Juu siitä on ihan helvetin kiva YRITTÄÄ ajaa skootterilla ku ei voi ajaa 15km/h kovempaa ettei oo naama asfaltissa siinä skootterilla kumossa…Jos on pakko ne tiet korjata nii voisko siitä avata niinku pätkän kerrallaan ja päällystää sen heti

    • Nakke

      Jos vähääkään ymmärtää logistiikan päälle, niin ei ole järkeä kaivuukoneet, asfalttikoneet ja muut vehkeet kiertävät eri työmaita niin, että käyttöaste on mahdollisimman korkea. Ei ole järkeä seisottaa vehkeitä odottamassa vuoroaan yhdellä työmaalla kerrallaan, tai kohta odottaa kaikki työmaat ja ne hommat olikin sillä firmalla siinä.

      • Nimetön

        No mun järjen mukaan, Nakke kannattas tehdä kerralla yx kohde loppuun ja siirtyä sitte vaikka pahimmassa skenaariossa Porriin…Hullua siirtää kalliita koneita paikkakunnalta toiselle.

  • Nimetön

    Jo on kumma ettei ilman Puistokatua kestetä muutamaa päivää. Silta oli remontissa 2 vuotta eikä tullut katastrofia.
    Tampereella on Hämeenkatu rempassa seuraavat 3 – 4 vuotta, vaikka kyllä sielläkin urputetaan.

      • Nimetön

        Puistokadun voi kaiken lisäksi kiertää, siltaa ei voinut.

        Tai jos on asiaa nimenomaan Puistokadun varteen, niin loppumatkan voi esim. kävellä.

  • Nimetön

    Onko siellä päällä huutokauppa, kuka maksaa eniten /nopeimmin tehdystä työstä?!

  • Nimetön

    Ensin asvaltoidaan ja sitten revitään auki. Odotetaas vain esim. Itsenäisyydentiellä? Mistä sitä järkeä voisi ostaa teettäjille. Tekijät toki tekevät mitä määrätään.

  • Joukahainen123

    Näyttää siltä että Sastamalan ”puisto-osaston” päällikkönä on jo Kummelista tutuksi tullut herra Kouhia itse….sen verran elävästi muistuttaa tämäkin projekti taas kerran Kouhian siltatyömaata?

    • Tökkii aina, muutosta ei näkyvissä

      Ei ole eka kerta, kun kaupunkia kusestetaan. Vammaskosken silta oli yksi paska juttu kanssa, vettä jää lillumaan yhä asfaltille, työ kesti ja infotlaisuuksiin ehti koko letka. Ei ihme, ettei työstä meinannut tulla mitään.

      Todella typerää touhua. Kohta on muuten kirjapäivät.. Viime vuonna oli asfaltointia muistaakseni juuri samaan aikaan, kun tuhansia ihmsiä tungeksi kaupunkiin.

      Yksi juttu vielä: Miksi sastamalassa pyöräilevän polkupyörän kumit menevät vaihtoon ainakin kaksi kertaa vuodessa? Pyöräkauppiaat voivat hykerrellä, ei pyöräilijät.

      Verratkaapa hyvät ihmiset asumisen tasoa muuallakin, ja laittakaa ne surkeat päättäjät ensin kunnolla vaihtoon. Potkuja persuksiin näin aluksi. Ja hymypatsaat jätettäköön koulujen sisäpiirien jaettaviksi.

  • Nimetön

    Juu varmasti, mutta koska? Tällä hetkellä tekee varmasti hyvää työjälkee Porissa…

  • Nimetön

    Olen aina silloin tällöin katsellut televisiosta tätä: Suomen surkein kuski ohjelmaa. Nyt me täällä Vammalan keskustassa saamme harjoitella tätä pujottelutaitoamme ja kyllä se sujuukin kunhan malttaa ajaa rauhallisesti. Se leijuva pöly on kyllä myös ikävä asia ainakin meille astmasta kärsiville.

  • Viljami Heinonen

    Korjatkaa ne saatanan tiet Mopoauton iskarit kuluu tuollaisessa tiessä aika nopeasti

  • Repa

    Aivan sama, taas yksi syy vähemmän tulla Vammalaan ja yksi syy enemmän mennä Huittisiin

  • Ryskis

    Joo, itse olen välttänyt nyt Vammalassa asiointia kuin ruttoa mutta tänään oli viimein pakko mennä ja tuota….seuraavan kerran aion kaunistaa Vammalan keskustan liikkeitä läsnäolollani ilmeisesti sitten syyskuussa, nimittäin Puistokadun Pujottelu oli sellainen kokemus, ettei ole kiinnostusta ihan äkkiä toistaa. Onneksi on niitä kauppoja muuallakin.

  • Saastamalan baana

    Puistokadun asfaltointi, kuopat, halkeamat, kolot ja ties mitkä ovat ikuisuusasioita.

    Olette antaneet poliitikkojen ja muiden kusettaa itseänne vuosikymmeniä makkaroilla, pehmoisilla puheilla, torinauruilla ja ties millä hölmöläishommalla. Auttaisiko jo realismi? Ei nätit puheet arjessa kanna tai halailua Torikeskuksen aulassa tai punaisen ruusun vieminen. Vain hölmöläinen uskoo tuohon.

    Pomppikaa niiden kraatereiden läpi seuraavatkin vuosikymmenet. Rollaattoreita siellä Puistokadulla muuten vain liikkuu. Samapa tuo.

    Jos pois pääsette lapsiperheet, lähtekää. Koululaitos kahlaa syvässä lammessa, opettajat tulevat Tampereelta, eli suomeksi sanottuna heidän korkeat palkkansa menevät MANSEN kehitykseen. Kukapa priimaopettaja Vammalaan tulisikaan.. Tampereella on ylitarjontaa, parhaat paikat menevät heti ja jämät tulevat periferiaan kuten Sastamalaan. Käydään vaan, mutta ei tulla olemaan. Kuka valitsee vuodesta toiseen ihmisiä, jotka eivät jätä verorahojaan seudulle? KUKA?

    Lisäksi koirien jätöksiä on riittämiin Rautavedenkadulla. Täysin piittaamattomia eläinten omistajia on pilvin pimein. Joten alkakaapa kiillottamaan fasadia ennen Kirjapäiviä. Vieraat ovat tärkeimmät persoonat kahden päivän piipahtelullaan kuin vakiasukkaat, jotka kestävät huonosti kirjastojen aukiolojen supistukset.

    Kaikki on mennyt kovasti alaspäin. Voitte verrata vanhoja Vammala-filmejä, jos ette usko.

  • Nimetön

    Paljonko vaatisi ajattelua, että pääkadun remontti lisää liikennettä sivukaduille? Ilmeisesti liikaa. Koska muuten ei Marttilankatu laitettaisiin samaan aikaan mullinmallin. Joku herroista ei ole tehtäviensä tasolla. Onko joku toinen herroista tehtäviensä tasolla ja tekee tarvittavan toimenpiteen? Ajattelun aivastus.

  • Nimetön

    Sastamalan baana on oikein malliesimerkki tyrvääläisestä eläkeläisjäärästä. Kaikki on huonosti, ja sitten vielä ne koiranpaskat! Kyllä ennen oli parempi…
    Kiskase vielä se skeittiparkki mukaan juttuun!

      • joo uimahalli

        Uimahalli joo taasko tehdään vertailuja ei kuulu olematon uimahalli katuasiaan.
        Kaaja se aikoo polskia rautaveden uimahallissa ympäri vuoden sen kun vaan näkisi ja on vastarannankiiskinä taas uimahallihankkeessa ja ehdotteli ties mitä hanketta.

  • Nimetön

    Aina valittamisesta valitetaan, mutta kyllä tämä työ on surkeasti järjestetty.

    • samaa mieltä

      Kyllä on todella tumpeloa touhua täällä Sastamalassa katujen korjaustenkin suhteen. Pääkatu on niin huonossa kunnossa viikkoja ettei keskustaan tee mieli ajaa enää ollenkaan kun autohan siinä hajoaa ja pöly on kaamea.
      Miten voi olla noin vaikeata saada edes pieni pätkä asfalttia ilman viikkojen raastavaa odotusta? Mikä pakko sitä katua oli rikkoa näin aikaisin jos on tiedossa ettei asfalttia tule aikoihin voi tyhmyyden huipentuma.Laittakaa nyt samalla ne viemärikannet samalle tasolle kuin asfaltti sillä Sastamalan kadut ovat todella huonot olleet ja
      jo pitkään ja kevyenliikenteenväylätkin ainakin roismalassa on vaaralliset.

  • Nimetön

    Olen muutamana kertana huomannut, että nuorilla miehillä menee kovin herkästi hermot hitaassa eteenpäin menossa. Vaaratilanteita syntyy ja välillä mennään kolme autoa rinnakkain.

  • Veronmaksaja minäkin

    On hauskaa seurata täältä kuoppaisten ja pimeiden sivuteiden varsilta, miten pieni katuremontti on keskustan asukkaille katastrofi. Jättäkää muutamaksi päiväksi piirileikkikengät kotiin ja vetäkää kumisaappaat jalkaan. Sillä tavalla mekin kuljemme.

  • Oikea Hölmölä

    Alkaa Juhannus, työmiehet eivät tunnetusti ole töissä tuolloin.

    Kohta myös Kirjapäivät, onneksi olkoon pässinpää-Sastamala hienosta ajoituksesta. Kyllä uusiin kerrostaloihin tulee muuttajia pääkaupunkiseudulta pilvin pimein, kun tiet ovat Karjalan tiet -tasoa!

    Pässinpääkaupunkiin ei tule oikeita ammattiaisia, kun heiltä ei vaadita mitään. Laatu ja valvonta tökkii jälleen kerran.

    Kuka on se idiootti, joka antaa kusettaa sopimushetkellä noin pahasti?

  • Oliver

    Sama homma viime vuonna asfalttia pintaan ennen kirjallisuuspäiviä… nyt uudestaan ja todennäköisesti jatkuu joka vuosi sama meno. Sastamalan päättäjät ja kuppikunnat vaihtoon!

  • Nimetön

    Mielen kiintoista… Onkohan koirat ja muut lemmikit ollut ummetuksella viimeiset 30 vuotta? Kun nyt on kakkaa joka paikka täynnä… Ihmiset ei muuta kuin valita joka asiasta tyrväällä..

  • Arjaana Oiviainen

    Mites toi Mouhijärvellä Uotsolantie, Hopuntie ja moni muu tie ollut n. 20vuotta aivan soronoo.. Sinne ei saa aikaseks mitään. Kiitos kuuluu kuntaliitokselle. Kyllä Moukkulaisten rahoilla pidetään vammalankin tiet kunnossa. Puskiakin nyppii varmaan 50 kesäkersaa.. Moukkulaan ei ole palkattu yhtään. Samanlailla siellä puskat ja puut kasvaa. Mouhijärvi takas ja äkkiä… Vammala vois olla ihan oma maanosansa.Muutan kohta Tansaaniaan. Nauran vaan tälle ”Sastamalalle”

Kommentointi ei ole käytössä.