Houhajärvellä Pirkanmaan ainoa levähavainto tällä viikolla

Kuluvan viikon leväseuranta tuotti Pirkanmaalla ainoastaan yhden havainnon. Viimeviikkoiseen tapaan vähän sinilevää havaittiin Sastamalan Houhajärvessä Leirimajan rannassa.

Sen sijaan Köyliönjärven Yttilän Ottassa viikko sitten havaittu sinilevä on kadonnut. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan alkuviikon runsaat vesisateet ovat hidastaneet sinileväesiintymien muodostumista, myös viileät vedet hillitsevät vielä sinilevien kasvua.

Erityisesti sisävesillä sinilevätilanne on aikaisempien vuosien keskiarvoa parempi. Meressä tilanne puolestaan on tavanomainen aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Yksi vastaus artikkeliin “Houhajärvellä Pirkanmaan ainoa levähavainto tällä viikolla”

  1. Nimetön

    Kun seurakunta miettii kiinteistöjen vähentämistä, Houhajärven leirikeskus täytyy ottaa ensisijaiseksi ja keskittää toiminta muihin leirikeskuksiin. Lapsien ja nuorten terveyttä ei saa vaarantaa. He saavat jo tarpeeksi altistuksia mm. homekouluista.