Beach volleyn SM-osakilpailu tuo Kaalisaareen satoja ihmisiä

VaLePan junioripäällikö Toni Vahela toivoo, että sastamalalaiset löytäisivät Kaalisaaren upouudet biitsikentät turnauksen jälkeenkin.

Sastamalassa päästään nauttimaan jo toistamiseen Suomen kovatasoisimmasta biitsistä, kun SM-kiertueen osakilpailu Kirami Open saapuu kaupunkiin. Pelit mitellään Kaalisaaren hiekkakentälle rakennetuilla kahdella beach volley -kentällä 21. ja 22. heinäkuuta.

Perjantaina hiekat olivat jo paikoillaan.

“Vielä kun saadaan verkot ja rajat fiksailtua, alkaa kaikki olla valmiina”, myhäilee VaLePan junioripäällikkö Toni Vahela.

Turnauksen järjestää JunnuValepa. Ponnistus on iso ja talkoolaisia tarvitaan paljon, mutta Vahela toivoo rutistuksen palkitsevan seuran juniorit pienellä pesämunalla tulevaa kautta ajatellen.

“Tulospalvelusta ja tuomaroinnista vastaa Lentopalloliitto, mutta vielä on tilaa esimerkiksi kirjureille. Heitä tarvitaan jokaiseen peliin vähintään kaksi. Myös turnauksen kasauksessa ja purussa tarvitaan apukäsiä.”

Järjestelyt ovat toistaiseksi sujuneet kitkatta. Kaupungin suuntaan mies lähettää kiitokset kenttien nopeasta valmistumisesta.

“Ainoa pieni mutka matkaan tuli lupien kanssa. Meidän oli tarkoitus pitää Kaalisaaressa jatkobileet, joiden esiintyjäkin oli jo buukattu. Tapahtumaa ei kuitenkaan saanut venyttää kello 23 pidemmälle. Siihen saakka musiikista ja tunnelmasta vastaa dj ja viralliset jatkot pidetään Vammalan Seurahuoneella.”

Seurahuone vastaa myös biitsiturnauksen anniskelusta. 240-neliöinen anniskelualue rakentuu pääkentän välittömään läheisyyteen.

Kirami Openin ilmoittautumisaika umpeutuu vasta turnausviikon maanantaina eli 17.7. Jo tähän mennessä on selvillä, että mukana on paikallisia kovia nimiä haastamassa suomalaisia biitsareita.

“Esimerkiksi Olli Kunnari ja Sakke Mäkinen ovat kova pari, jolta on lupa odottaa hyviä suorituksia. Tavoite on houkutella vielä pari muuta liigapelaajaa mukaan turnaukseen.”

Kentällä nähdään myös perinteinen kirami.fi -pari eli Toni Vahela ja Timo Haavisto. Vahela myöntää, että kuume kentälle on jo kova.

“Kun pelipaidan vetää päälle, kilpailuvietti kasvaa varmasti entisestään.”

Viime vuonna turnaus pelattiin Vammalan keskustassa Rautavedenkadulla. Silloin parhaita pelejä seurasi 500 silmäparia. Samaan pyritään Vahelan mukaan nytkin.

Yleisölle miehellä on yksi toive:

“Eläkää mukana. Jos lentopallo-otteluissa istutaankin peppu penkissä, biitsikatsomossa on suotavaa eläytyä ja nousta välillä tuulettamaan seisaaltaan. Fiilis välittyy katsomosta tosi hyvin kentälle.”

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.

Toni Vahela osallistuu turnaukseen pitkäaikaisen kirami.fi -parinsa Timo Haaviston kanssa.

Kommentointi ei ole käytössä.