Huittisissa innostuttiin elokuvaelämyksistä

Ari Salonen tuli elokuviin yhdessä poikansa Artun kanssa. Tavallisesti Arin suosikkielokuviin kuuluvat scifi ja toiminta, Arttu katselee mieluiten Harry Potterin tyylisiä perhe-elokuvia.

”Ainutlaatuista ja mahtavaa”, ovat Ari Salosen ensimmäiset kommentit, kun hän astuu ulos Huhtamon kirkosta Putoavia enkeleitä -elokuvan jälkeen.

Huhtamosta kotoisin oleva, mutta nykyisin Littoisissa asuva Salonen on tullut Huittisiin yksinomaan tätä kokemusta varten.

Kotimaisen draamaelokuvan Salonen valikoi katsottavakseen paitsi aikataulullisista syistä, myös siksi, ettei ollut nähnyt sitä aiemmin. Myös muut Huhtamo International Film Festivalin elokuvat olivat Saloselle suhteellisen tuntemattomia.

”Pidän sitä hyvänä, sillä on mukava tulla katsomaan sellaisia elokuvia, jotka eivät pyöri telkkarissa jatkuvasti. Olen jo napannut ohjelmistosta muutaman sellaisen leffan, jotka aion katsoa myöhemmin.”

Salonen kertoo kiinnittäneensä Facebookissa jo loppukeväällä huomiota Huhtamo International Film Festival -tapahtumaan.

”Ensimmäinen ajatus oli, että haluan ehdottomasti päästä paikalle. Mielenkiinnon herättivät elokuvat, mutta ennen kaikkea se mahdollisuus, että täällä näkisi tuttuja.”

Elokuvafestivaalin kaltaiset tapahtumat sopivat Salosen mukaan Huhtamoon hyvin. Miehen mielestä on hienoa, että myös pienet kylät pidetään vireinä.

”Muutenhan Huhtamo tuntuu jääneen siihen aikaan, kun itsekin täällä asuin. Rakennukset ja kylänraitti ovat entisellään, korkeintaan maali on vähän rapissut.”

Toivon tuolla puolen ja Tom of Finland suosittuja

Elokuvat houkuttelivat ensimmäisille Huhtamo International Film Festivaaleille noin 1450 katsojakäyntiä. Festivaalijohtaja Pekka Ollulan oikeana kätenä toiminut Tiina Nissinen pitää elokuvien katsojalukuja hyvinä.

Avauselokuva Toivon tuolla puolen houkutteli Huhtamon kirkon aivan täyteen, samoin kävi festivaalien päätöselokuva Tom of Finlandin kohdalla Honkapirtillä.

”Järjestelyt sujuivat hyvin ja lopulta festivaaleista tuli enemmän kuin edes osasimme odottaa”, Nissinen sanoo.

Neljäpäiväisten elokuvafestivaalien taustalla hääri aktiivinen parinkymmenen hengen tiimi.

”Mutta mukana oli lopulta varmasti tuplaten väkeä, kun saimme apua milloin mistäkin suunnasta.”

Nissinen onkin ällistynyt festivaalien tarjoamasta yhteishengestä ja yhteisöllisyydestä.

”En ole kotoisin Huittisista, mutta näiden muutaman päivän aikana tutustuin ihan huikeisiin ihmisiin. Festivaalijohtaja sanoo tietenkin viimeisen sanan, mutta kyllä porukka puhuu jo innoissaan ensi vuoden tapahtumasta.”

 

6 vastausta artikkeliin “Huittisissa innostuttiin elokuvaelämyksistä”

  1. Nimetön

    Kesän paras festivaali. Loistava tapahtuma! Kiitos järjestäjille!

  2. Nimetön

    Upee festivaali! Toivottavasti järjestetään ensi vuonnakin!

  3. Helkky

    Kerrassaan upea ja uniikki tapahtuma! Toivottavasti saa jatkoa!