Viisi halusi suunnitella Vammalan torin kunnostuksen

Sastamalan kaupunki sai Vammalan torin kunnostuksen suunnittelusta viisi tarjousta.

Kilpailun voitti WSP Finland Oy. Arvonlisäveroton kokonaispalkkio on 21 745 euroa. Yhtiön tarjous oli edullisin, joka täytti vähimmäisvaatimukset.

Tarjouksista yksi hylättiin tarjouspyynnön vastaisena.

Torin kunnostuksen suunnittelijalta edellytettiin muun muassa ainakin kolmen vastaavan tyyppisen torin suunnittelua viime vuosilta.

24 vastausta artikkeliin “Viisi halusi suunnitella Vammalan torin kunnostuksen”

 1. piski

  ettei taas kävis niin kuin kilpinokan sillalle ja uimahallille että suunnitellaan ja suunnitellaan mitään ei tapahdu eikä toteudu ja rahat KANKKULAN KAIVOON ja taas joku hieroo onnellisena nyrkkejään rahapussi lihavampana. kaikki on niin helppoo paperilla.

 2. Nimetön

  on se jännää kun tarvii aina kaikki kysyä konsulteilta jotka maksaa hunajaa kun tekevät typeriä päätöksiä. eikö vammalassa ole omastakin takaa sellaisia mitkä voisi ajatella omilla aivoilla kysyä ihmisiltä ja muokata niitten ajatusten mukaan uusi ilme. täältä löytyy kunnan omia ja yksityisiäkin yrittäjiä laittaan kuka minkäkin paikan sitten kuntoon.

 3. Nimetön

  Tuo siis pelkkä suunnittelun hinta. Mitä ihmettä ne pöpilässä palkkaa nauttimassa käyvät tekevät kun ulkopuoliset suunnittelee. Nuokin rahat olisi voinut antaa pienipalkkaisille kaupungin työntekijöille.

 4. Olisi ollut useampikin, mutta kun ei paikalliset kehtaa

  Kyllä on semmonen ”Uimahalli-suunnitteluprojekti” konsulteille. Olihan se jo suunniteltu siinä pohjakartassa, ilmeisesti nuorisovaltuustossa lyöty ulkonäkö kiinni kuten skeittiparkinkin paikka. Suunnittelutarjouspyyntö oli lähinnä vain teknisen toteutuksen hinnoittelua. (näyttäs että koko kilpailutus on mennyt päin p…tä) ensinnä olisi kilpailuttaa sen torin ulkonäkö ja sitten vasta kannattaa ruveta hinnottelemaan eri vaihtoehtojen toteutusta ja kysyä yrityksiltä tarjouksia (ei konsulteilta).

 5. on on

  Kukaan ei tiedä paremmin kun 40 vuotta torikauppaa tehnyt! Eiks torin pitäisi olla torikauppiaan paikka? Kun tulee Hyviä kauppiaita tulee asiakkaittakin!! Ja on tosi!!

 6. Miks

  Tori täynnä autoja myynti päivänä!? JOS myynti autoja niin reunoille keskelle vain telttoja! Ja penkki paikat vain itse tuottajille ja käsityö laisille!!

 7. AMIGO

  Kertokaa ny mikä sielä torilla ei nyt toimi, minä käyn torilla päivittäin, minulle se riittää noin,,, Antakaa sen torin olla noin, niin säästetään johonkin tärkeempään projektiin,,,

  • Nimetön

   08:32 samaa mieltä. Torin tekee ihmiset ei hienot puitteet, aivan turhaa rahan pois heittämistä koko homma.

 8. Nimetön

  Ja jos torkan takaa tehtäisiin pulipuistosta parkkipaikkoja niin autot saisi parkkiin ja ihmisiä sen myötä tulisi, ai niin mihis ne pulit sitten?

 9. paski

  tehdään se katettu tori, autot kannen alle ja tori kannelle näinhän tätä suunniteltiin jo muistaakseki – 70 luvulla

 10. Pentti Jarkko

  Onpas meillä taas pessimistejä liikkeellä.
  Suunnittelun arvostelijoille tiedoksi, ilman suunnittelua homman laajuus olisi asfaltin uusinta.
  Tuolla suunnittelurahalla saadaan konkreettinen esitys, mitä niistä reilusta kymmenestä ideasta on järkevää toteuttaa.
  Sovitaan, että arvostellaan hommaa sitten kun esitys tulee WSP Finland Oy:ltä.

  • Jarkolle kysymys?

   Mistä reilusta kymmenestä ideasta puhut? onko jossakin nähtävillä? Kaupungin tarjouspyynnössä oli vain yksi vaihtoehto jonka mukaan nuo tarjoukset on tehty. Ei siinä suunnittelupyynnössä ole paljon suunnittelulle tilaa pelkästään hinnottelua ”uudelle asfaltille ja maaperätöille +viherkasvit purkkeihin”.

   • Pentti Jarkko

    Enpä ole lukenut tarjouspyyntöä. Pitääpä katsoa mitä siellä oli. Tuskin tarjouspyyntö kielsi esittämästä omia ideoita. Tuo kertomasi 3 asiaa näen pakollisina asioina. Lisäisin siihen sähköasiat, jotka on pakko laittaa kuntoon.
    Idealistaa parannuksista löytyy paikallislehdistä viime ja tältä kesältä ja kansanvallan päivänä Saksin haastattelusta torilla eri puolueiden valtuutetuille.
    Aiempien neljän lisäksi ideoina on ollut mm. Torikadun muutos, pysäköintiasia, WC, esiintymislava, pysyvävä paikka torikahvilalle, kello, keskusta-alueen opastetaulu, torin kattaminen, esteettömän kulun parantaminen

 11. Nimetön

  Miksi tätä suunnittelua ei palkittu ämpärillä ja valepan kausikortilla,taas kyykytetään tyrvääläistä.
  Ei kai taas hyvävelikerholaiset tehneet ”hyviä”kauppoja?

 12. Torin suunnittelussa pelkkä maalaisjärki riittää.

  Riittäisi kun veisi pois torilta sen ”sinisen hirveen kahvilan” ja palauttaisi telttakahvilan kuten ennen oli. Ei sovi kyllä Tori-ajatukseen/tyyliin ollenkaan.

 13. Nimetön

  Eikö ympäristölautakunnan jäsen ole saanut lukea tarjouspyyntöä? Voin olla vajaatietoinen, mitä millekin kuuluu, mutta kysyn silti.

 14. Nimetön

  24.8.2017 11:56 Jarkolle, menikö ihan oikein kilpailutus? Kyllä tuossa tarjouspyynnön ”Liite+1_pohjakartta_aluerajaus” kartassa ja itse tarjouspyyntö on hyvin yksiselitteinen ja jos tarjoaa jotain muuta ”layout-muutosta” niin tekee turhaa työtä koska tarjous ei ole pyynnön mukainen ja näin hylkääntyy käsittelystä (pitäisi varmaan sun tietää)

  Itse kyllä lähtisin ensin keräämään pelkästään tuota ulkonäköä/toimivuutta kaupungin taholta työpajoineen (eikös siellä ole ihmiset palkattu tälläiseen virkamiestyöhön), ja ulkopuoliset suunnittelijat tekisivät varmasti ehdotuksia työpajoihin ihan ilmaiseksi. Vasta kun tiedetään mitä kaupunki haluaa niin voisi kilpailuttaa itse työn. Kyllä nyt heitetään 20 000€ kankkulan kaivoon!

 15. Torikauppias

  Ei tee hienot rakennelmat toria.Sen tekee kauppiaat ja asiakkaat. Myös vesi kuuluu suomalaiseen kesätoriin. Kutalan tori on esimerkillinen miten tori toimii ja vetää väkeä.Ottaa mallia. Kippi pystyyn lukion rantaan .

 16. Nimetön

  06.45 Torimyyntiä olisi hyvä jotenkin vilkastuttaa, mutta miten ? Ennen oli nämä: Helppo-Heikit ja kauppa kävi. Torilla voisi olla myös arvontaa ja tarjouksia enemmänkin esim. vaikka siellä kalamyynnissäkin.
  Hyvä kauppias on tärkeä hän muistaa asiakkaansa ja tervehtii kohteliaasti, mutta nykyisin ei näin aina ole.

 17. Nimetön

  Noi jeesuksesta paasaajat pois torilta. Kamalaa pakkosyöttöä!

 18. Nimetön

  tori on ihan hyvä tällaisenaan , ei turhia maksuja suunnittelijoille.

 19. Nimetön

  Torilla voisi olla yrittäjille ilmaisia mainos ja myyntipaikkoja niin tulisi vähän vaihtelua torimyyntiin.