Seppälän konkurssi nipistäisi vaatetarjontaa Sastamalassa

Ida Lahtinen ja Olga Bro poikkesivat vaateostoksille Sastamalassa.

Uutinen vaateketju Seppälän mahdollisesta konkurssista suretti asiakkaita ketjun Sastamalan myymälässä tiistaina aamupäivällä.

”Tuntuu kurjalta. Käyn täällä usein, ja minusta Seppälä kuuluu tänne Torikeskukseen. Me vanhemmat ihmiset ehkä saamme vaatteita muualtakin, mutta erityisesti harmittaa paikallisen nuorison puolesta. Sastamalassa on liian vähän vaateliikkeitä”, mietti eräs nimettömänä pysyttelevä eläkeläisrouva.

Hämeenkyröläiset Olga Bro ja Ida Lahtinen olivat saapuneet Sastamalaan muille asioille, mutta poikkesivat totutusti myös vaateostoksille.

”Oikeastaan ihme, että Sastamalassa vielä on Seppälä. Hämeenkyrössä se oli vain vähän aikaa, ja olen pannut merkille, että kyseisen vaateketjun myymälät ovat vähitellen kadonneet katukuvasta. Siinä mielessä konkurssi ei olisi yllätys”, Lahtinen sanoi.

”Nuorempana Seppälä oli minulle ykkösjuttu, nykyään ostan sieltä vaatteita lähinnä lapselleni. Ale-kyltit houkuttivat tällä kertaa ostoksille. Harmittaahan se, jos Seppälän myymälät katoavat Suomesta kokonaan”, Bro totesi.

Toivo myynnin kasvussa

Seppälän hakemisesta konkurssiin kirjoitti ensimmäisenä Taloussanomat. Sen mukaan konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen jätti Verohallinto. Oikeuden päätös asiasta saataneen lähiviikkoina.

Taloussanomien mukaan yhtiö on ollut huhtikuusta lähtien yrityssaneerauksessa maksuvaikeuksiensa vuoksi. Tuolloin Seppälä Oy:llä oli velkaa 6,5 miljoonaa euroa ja sen tytäryhtiö Seppälä Finlandilla 13,3 miljoonaa euroa.

Alueviestin jakelualueella Seppälällä on myymälä Sastamalan lisäksi Huittisissa.

Kysyimme Seppälän toimitusjohtaja Eveliina Melentjeffilta, mitä Sastamalan ja Huittisten myymälöille nyt tapahtuu.

”Kaikki myymälät ovat auki normaalisti. Asiakkaat kipin kapin ostoksille, jotta saadaan myyntiä aikaiseksi ja maksettua maksut verottajalle”, hän vastaa.

Melentjeff huomauttaa, että Seppälän saneerausohjelman mukaiset toimenpiteet ovat vielä kesken. Lisäksi hän uskoo, että syksyn myynti ja uudet kulurakenteet luovat edellytyksiä liiketoiminnan kannattavuuden parantamiseksi.

”Kaupungin ykköspaikalla oltava kirkas tulevaisuus”

OP Sastamala ja Seppälä päivittivät vuokrasopimuksen Torikeskuksen liiketilasta vasta toukokuussa. OP Sastamalan toimitusjohtaja Jyrki Rantalan mukaan verohallinnon tekemä hakemus Seppälän konkurssiin asettamisesta oli kieltämättä pettymys.

”Keväällä päivitetty vuokrasopimus yrityssaneerausmenettelyn yhteydessä herätti toiveita, kun Seppälän johdosta selkeästi viestittiin halua säilyttää hyvää myyntiä tekevä Sastamalan yksikkö”, Rantala harmittelee.

”Jatkosta olemme tällä hetkellä täysin mediatietojen varassa. Mitään yhteydenottoa Seppälän edustajalta emme ole vielä saaneet”, Rantala lisää.

Rantalan mukaan Torikeskuksessa on tällä hetkellä muutoin myönteinen meno päällä, ja hän muistuttaa, että vielä Seppälänkin ovet ovat auki.

”Kun kaupungilla on intressiä torin ja sen ympäristön kehittämisessä, pitäisi meillä kaikilla olla yhteinen kiinnostus toimia elinvoimaisen keskustan ja entisestään kehittyvien palveluiden puolesta. Kaupungin ykköspaikalla pitää olla kirkas tulevaisuus”, hän sanoo.

14 vastausta artikkeliin “Seppälän konkurssi nipistäisi vaatetarjontaa Sastamalassa”

 1. piski

  niin harmihan se olis jos seppälä loppuis onhan se periaattrssa lähinnä nuorten liike. Silloin kun olin itse nuori – 80alku niin silloin ilmestyi kattava seppälän katlogi muotivaatteista ja sieltä oli helppo ostaa vaatteita, seppälä oli silloin hyvin suosittu juttu

 2. Nimetön

  On sitä velkaa melkoisesti. Lähes 20 miljoonaa euroa tytäryhtiön kanssa. Se kuka velkojista hakee konkurssiin on toissijaista. Se, että joku yritys menee nurinniskoin on ihan normaalia markkinataloutta. Aina tulee uusia tilalle. Jopa samojen toimijoiden voimin. Ainakin norjalaisten urheiluliikkeet pärjäävät Suomessa tosi hyvin. Pätevät johtajat.

 3. Nimetön

  En yhtään ihmettele vaikka nykyinen seppälä Sastamalastakin menisi konkurssiin koska siellä on niin tyhjänpäiväinen ja suppea valikoima verrattununa muutama vuosi taaksepäin kun se oli vielä Torkkarin yläkerrassa.
  Silloin ostin sieltä paljon vaatteita ja meikkejä ym mutta nykyään mallit ovat mitä ovat ja muoti sellaista jota en käytä. Valikoimissa saisi olla sdes kunnollisia hyvälaatuisia leveämpilahkeisia suoria housuja ja farkkujakin koska kaikkieivät näitä nykyisiä ripakinttuhousuja halua käyttää. Ennen ostin paljon sieltä mutta nykyään en löydä juuri mitään.Meikkihyllyt ovat mitättömät ja korut huonolaatuisia.

  • Nimetön

   Niin, jos Seppälä menee konkurssiin, niin KAIKKI myymälät siinä menee. Ei ne ole kauppiasvetoisia, vaan liikeketju. Valikoimaan ei myymälän henkilökunta pysty sen enempää vaikuttamaan, kuin tehdä ylemmälle taholle toiveita.

   • Nimetön

    Ei tästä mitään epäselvyyttä ole. Kyllä sen useimmat tietää, että Seppälä on valtakunnallinen ketju. Siellä pääkallopaikalla ne virheet tehdään, jos tehdään.

 4. Nimetön

  Hommatkaa sinne sellaisia vaatteita meikkejä ja koruja ym mitä ennen oli niin kauppa käy ei tollasia ripakinttuhousuja kuin nyt van laadukkaita strets leveämpilahkeisia
  suoriahousuja tai farkkuja leveämmillä lahkeilla ja tarjouksia ennen Seppälä oli ok mutta nyt ei löydy mitään.

 5. Nimetön

  Enempi tässä harmittaa se, että ihmisiltä menee työpaikka. Seppälässä on aina ollut leppoisa tunnelma ja ystävällistä henkilökuntaa. Tsemppiä sinne naiset!

 6. Nimetön

  Totta kirjoitit kyllä Seppälän liikkeestä yläkerrantiloista löytyi vatetta ja muutakin yli 50- vuotiaallekkin. Nyt en ole ostanut muuta kuin lahjakortin.

 7. Nimetön

  Ei nuoret mitään Vammalasta osta, eikä Seppälän valikoima ole nuorille suunnattu. Tampere ja verkko-ostokset takaavat riitävät valinta mahdollisuudet.

 8. Nimetön

  Olen silloin tällöin poikennut ko. liikkeeseen ja ostanutkin joskus aina jotain. Seppälän vaatteet ovat olleet ihan mukavia on kyllä sääli, että jos sekin lopetetaan. Siellä on myös aina ollut ystävällinen palvelu.

 9. Nimetön

  Kuten kommentoijat edellä toteavat, ”ripakinttuhousuja” siis normaalivartaloisen vaatteita ei nykyään kannata tuulipukukansalle tarjota. Asiakaskunta on lihonut, persevät leidit tarvitsevat paksut sääret peittäviä hehtaarihousuja tai jos arvostelukyky on mennyt, stretchejä tai legginsejä. Tässä on tekemätön paikka nuorten ja normaalipainoisten vaatetukseen panostaneelle Seppälälle.

 10. aryan hyökkää

  nice my bro mistä löytyy apteekki

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, toosa kyylää