Kaupunginhallitus päätti: Museo pois kivinavetasta

Sastamalan seudun museo poistuu kivinavetasta Jaatsinkadulta. Rakennukselle haetaan muuta käyttöä.

Kaupunginhallitus käsitteli museon tila-asiaa kokouksessaan. Päätös oli esityksen mukainen. Kivinavetalle haetaan muuta, ensisijaisesti alueen elinvoimaa vahvistavaa käyttöä. Museotoiminnan näyttelytilaksi osoitetaan Tornihuvila Pukstaavin naapurissa ja varastoitavien museoesineiden tilaksi Stormin vanha koulu.

Museokokoelmien haltuunottoon varataan 30 000 euroa ensi vuodelle. Työ käynnistetään välittömästi. Tavoitteena on kokoelman museaalisen arvon korottaminen ja sitä kautta tilatarpeen selkeä vähentäminen ensi vuoden loppuun mennessä.

Kokouksessa kaupunginhallituksen jäsen Maire Villo (ps) ehdotti, että museoon tehdään tilatyötyöryhmän esittämän vaihtoehdon mukainen pienimuotoinen peruskorjaus. Esitys raukesi kannattamattomana. Villo jätti päätöksestä eriävän mielipiteensä.

4 vastausta artikkeliin “Kaupunginhallitus päätti: Museo pois kivinavetasta”

 1. Nimetön

  Järkevä päätös. Tornihuvilallekin löytyy nyt arvoisansa tehtävä, Museosta tulee näin entistä kiinnostavampi. Vaihtuvat näyttelyt lisäävät mielenkiintoa.

 2. terveiset Keikyästä

  Vihdoinkin saadaan päätöksiä, joiden seurauksena museolla on oikeasti mahdollisuus kehittyä. Vuosikausia onkin jahkattu ja pähkitty museon tulevaisuutta. Onneksi nyt on tehty ratkaisu ja eipäs-juupas-jahkailu voidaan lopettaa. Eniten tästä jahkailusta on kärsinyt itse museo, joka on ollut jatkuvassa välitilassa odottaessaan jonkinlaista ratkaisua tilanteeseen. Tyrvään Mantan vuosi on ollut omasta mielestäni hyvää nostetta alueen erilaisille toimijoille. Sastamalan seudun museokin on ollut edukseen. Tornihuvilassa pidetty hattunäyttely toimi, uskoisin, että Manta-näyttelykin olisi ollut suositumpi ja helpommin lähestyttävä Tornihuvilalla. Olkaamme onnellisia, että museo on kyennyt toimimaan näinkin hyvin tilanteessa, jossa tulevaisuus on ollut jo pitkän aikaa epävarma.

 3. Nimetön

  Tuo kivikasa pitää purkaa pois,rumentaa maiseman eikä sovi nykyaikaan.Tilalle voisi rakentaa jotakin nykytaidetta.

 4. Nimetön

  Kauneuden tai rumuuden näkemys on katsojan silmässä.