Nälkäpäiväkeräys käyntiin – Vammalassa lipaskerääjäksi ehtii vielä

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään 14. – 16.9. ympäri Suomea. Kuva: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti.

Punaisen Ristin valtakunnallinen Nälkäpäivä-keräys alkaa torstaina ja jatkuu lauantaihin.

SPR:n Vammalan osasto myy perinteistä nälkäpäivälimppua ja kerää rahaa lippaisiin K-citymarketin, Torikeskuksen ja S-marketin aulatiloissa. Vapaaehtoiset tavoittaa paikalta torstaina ja perjantaina kello 8-20 ja lauantaina kello 8-14.

Vammalassa lipaskerääjäksi voi tulla vielä ilman ennakkoilmoittautumistakin. Mukaan pääsee poikkeamalla lippaidenjakopisteeseen SPR:n Ystävänpirtille (Puistokatu 18) torstaina tai perjantaina kello 10-15. Mukaan tarvitaan kuvallinen henkilökortti.

SPR Mouhijärven osasto järjestää keräyksen perjantaina ja lauantaina. Perjantaina vapaaehtoiset ovat paikalla Uotsolassa kello 9-17. Keräyspaikkoina ovat Sale, Rabatti ja Osuuspankki.

Lauantaina varoja kerätään Häijäässä klo 9-17, paikkoina K-Market, Neste ja Säästömarket. Kello 9-13 kerääjä on myös Häijään Urheilutarvikkeella.

Nälkäpäivä-keräyksellä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan Suomessa tulipalojen uhreja ja koulutetaan äkillisiin kriiseihin henkisen tuen vapaaehtoisia, jotka ovat auttaneet esimerkiksi Turussa elokuussa. Maailmalla suurta tukea tarvitaan etenkin Jemenissä.

16 vastausta artikkeliin “Nälkäpäiväkeräys käyntiin – Vammalassa lipaskerääjäksi ehtii vielä”

 1. Nimetön

  Josko käyttäisitte vastaanottokeskustoiminnan epäeettisiä tuottoja sinne katastrofialueille.

 2. Nimetön

  Oman Suomen nälkäisille kustannan aterian. Muun maailman nälän voivat hoitaa ne, jotka ovat sen aiheuttaneetkin.

  • Nimetön

   Esim. maanjäristyksen aiheuttaja? Kuka mahtaa olla? Tai muiden luonnonkatastrofien.
   Kommentti kertoo aika tyhjentävästi kommentoijan älykkyysosamäärän ja arvomaailman muutenkin.

   • Nimetön

    Olen vain realisti. Sillä rahalla, mitä maailmassa käytetään toisarvoisiin asioihin, voidaan ruokkia kaikki nälkäiset nälänhädän syistä riippumatta. Tuskin nälänhätää edes olisi missään. Arvomaailmaa pitää kysyä niiltä, jotka näitä rahoja hallitsevat.

  • Nimetön

   Realisti ja kaikki muut maailman varallisuuden keskittymisestä huolissaan olevat voisivat ryhtyä jonkun muun kuin globaalin pääoman etuja ajavan oikeistopuolueen ääänestäjäksi, jotta ei olisi tukemassa kehitysmaiden riistoa. Samalla voisi katsoa, ettei osta kaupasta tuotteita, jotka on viljelty kehitysmaissa kansainvälisten suurfirmojen vientituotteiksi pelloilla, jotka tarvittaisiin paikallisten nälänhädän torjuntaan.

 3. Nimetön

  Kun täällä mummut ostaa nälkäpäivän limpun niin esim. viime vuonna suomen punainen risti käytti rahoja paitsi organisaationsa pyörittämiseen niin myös välimerellä keräämässä elintasosurffaajia suomeen lähetettäväksi. sitäkö te haluatte?

  • Nimetön

   Valehtelet. Punainen Risti tekee avustustyötä katastrofialueilla ja kotimaassaan, oli kyse maanjäristyksistä tai muista luonnonkatastrofeista tai muuten hädänalaisista. Se ei houkuttele ketään lähtemään kotimaastaan kaltaistesi sorrettavaksi. Haluat näköjään vaikeuttaa SPR:n köyhien ja sorrettujen suomalaisten avustamista valheita levittämällä. Mitä sinä siitä hyödyt?

   • Nimetön

    Luonnonkatastrofitkin ovat nykyään usein ainakin osaksi ihmisen ahneuden aiheuttamia. Tulvat, sateet, veden saastumiset muun muassa. Lisää rahaa täytyy tehdä luonnon kustannuksella. Lisäksi esim. aseteollisuus luo sotia, joista seuraa inhimillistä hätää. Ja mitä enemmän rahaa kerätään, sitä useampaan välikäteen se tuppaa tarttumaan. Varmasti on myös pyyteetöntä tahtoa auttaa ja sitä tapahtuu, mutta suuressa mittakaavassa se ei pysty toimimaan.

 4. Nimetön

  Tieto on peräisin spr kataStrofirahaston toimintakeromuksesta. Käyppä lukasemassa paljonko rahaa meni välimerellä ihmiskaupan avustamiseen ns. Pelastusveneillä. Nyt kun libyalaiset edes hiukan vartioivat omaa rannikkoaan tulijoita ei ole hirveästi ollut.

  • Nimetön

   Ei löytynyt toimintakertomuksista nimikettä ihmiskaupan avustaminen. Mutta kaikkien todella kannattaa tutustua SPR:n nettisivuihin, niin paljon hyvää kotimaistakin toimintaa heillä on, ystävätoimintaa, vanhustoimintaa, vaikka mitä. Laitan sinunkin puolestasi rahaa näkäpäiväkeräykseen.

   • Nimetön

    Laita munkin puolesta! On siinä välistä vetäjiä ja mihkä mahtaa suurin osa rahoista mennä!

   • Nimetön

    Välimerta yrittää ylittää juurikin ihmiskaupan uhreja, jotka ovat maksaneet paikasta kumiveneissä.

  • Nimetön

   Laitan munkki sinulle suoraan käteen kympin, kunhan kerrot nimesi. Mitäpä sitä rahaa kierrättämään leipäjonon kautta sinulle, jätetään tosiaan välikädet pois. Säästyt yhtenä päivänä värjöttelemiseltä jonossa.

  • Nimetön

   Mielestäsi Punaisen Ristin ruoka-apua nälänhätäalueille ei kannata tukea, vaan se pitää lopettaa? Mitkä ovat silloin nälkäkuoleman uhkaaman vaihtoehdot? Niitä on vain yksi: lähteä maasta. Punainen risti lievittää hätää kriisialueilla, jottei kenenkään tarvitsisi lähteä pakolaiseksi.

 5. Nimetön

  Autan muita mielelläni, mutta olen sitä mieltä, että SPR:n johtajan palkka on liian iso (siitä on juuri uutisoitu).