Tässä teksti kaupungin tienvarsimainoksiin: ”Sastamala – Misä se o? No täsä!”

Sastamalan kaupunki julisti yhteistyössä Alueviestin ja Tyrvään Sanomien kanssa kesäkisan, jossa etsittiin uutta iskevää mainostekstiä Sastamalan kaupungin suuriin tienvarsimainoksiin.

Kilpailun voiton pokkasi Sini-Mari Lepistön ehdotus ”Sastamala – Misä se o? No täsä!”.

Sastamalan opiston rehtorina työskentelevä, melko tuore sastamalalainen Sini-Mari kertoo, että ehdotus syntyi ”hulvattoman vakavan ideointituokion seurauksena”. Lähipiirin kannustus kypsytti päätöksen osallistua kilpailuun.

”Sastamalasta halutaan tehdä muuttovoittoinen, moderni maaseutukaupunki. Kaupungin nimen ja sijainnin tunnettuus on ensiarvoisen tärkeää uusia asukkaita houkuteltaessa. Miten kukaan tähän ihan oikeasti ihanaan kaupunkiin osaa muuttaa, jos ei tiedä missä se on? Työssänikin matkustelevana huomaan usein, ettei Sastamalaa tunneta. Uusia ihmisiä tavatessani saan hyvän keskustelunaiheen, kun ryhdyn selvittämään mikä ja missä Sastamala on. Nyt Sastamalaan vahingossa tai tarkoituksella ajavat ihmiset ainakin huomaavat, että täsä se o”, kertoilee Sini-Mari voittoisan ideansa taustoista.

”Tietysti toivon, että ajan oloon kyltit tällä tekstillä käyvät tarpeettomiksi, kun Sastamalasta tulee maan- ja maailmankuulu”, Sini-Mari jatkaa.

Palkintona Sini-Mari pokkaa ämpärin, josta löytyy muun muassa VaLePan kausikortti, Tyrviksen tilausjakso sekä pääsylippuja Herra Hakkaraisen taloon ja Pukstaaviin.

Sastamalan tienvarsimainoskilpaluun osallistui reilut 140 ehdotusta. Raadin suosikiksi valikoitunut ehdotus nähtiin alun perin kahden taulun toteutuksena ns. kysymys-vastaus-parina. Selvitystyö osoitti kahden taulun mallin olevan melko kallis ja paikoittain myös hankalasti toteutettava, etenkin kun tauluja halutaan jatkossa levittää mahdollisimman monelle Sastamalan reunalle. Raati äänesti voittajasta vielä selvitystyön jälkeen, mutta äänestys ja yhden taulun malli ei muuttanut alkuperäistä tulosta. Sini-Marin tekstille lähdetään etsimään kuvitusta Mauri Kunnaksen tuotannosta.

Valintaraadissa istuivat Hanna Arve-Talvitie (VaLePa), Johanna Kurkikangas (Sastamalan kaupunki), Maija Latva (Alueviesti), Ursula Lumme (Sastamalan kaupunki), Jari Moisio (Vammalan yrittäjät), Päivi Mäki-Kerttula (Sastamalan kaupunki), Hanna Pihlajamäki (Tyrvään Sanomat) sekä Marko Vesterbacka (Kustannusliike Warelia).

Raadin mukaan valittu teksti täyttää kaikki kilpailujulistuksessa täytetyt kriteerit: lyhyt, omaperäisyydessään ohiajavan mieleen jäävä, paikkakuntaa kuvaava ja iloista mieltä viljelevä.

40 vastausta artikkeliin “Tässä teksti kaupungin tienvarsimainoksiin: ”Sastamala – Misä se o? No täsä!””

 1. Nimetön

  pannaanko toi teksti sitten myös mouhijärvelle,suodenniemelle,kiikkaan,keikyään,häijääseen… nekin on SASATAMALAA niin miks niissä lukee tervetuloa esim kiikkaan…jne jne miten voi vammalan keskustaa sanoo samaksi kun koko helvatun lääniä. ei tampereellakaan sanota keskustaa että terve tuloa PIRKANMAALLE eikä taas koko pirkanmaata sanota tampereeks. en vaan tajuu tätä SASTAMALAA ja niitä kylttejä tienvarsilla. eipä ennen vanhaakaan sanottu koko pitäjää vammalaks.

  • Nimetön

   Joopa, mä oon kans ihmetellyt, tota taajamiin ripoteltua ”lautahäkkyräporttien” asetantaa – mut kai se siitä pikkuhiljaa menee pois muodista, ainakin jossain jo lakattiin kukkaspadoista kesällä liikenteenjakajan vieressä…

  • Nimetön

   älä yritä. meneppäs vaikka stormiin, illoon, kiikkaan… niin kaikissa on oma tervetulias toivotus pientareella

 2. Nimetön

  Sallitaan maksuton esiopetus (päivähoito) kaikille yli 3-vuotiaille lapsille. Siinä sitä tulee näkyvyyttä ja samalla järjen riemuvoitto. Vanhat luutunet ajatukset romukoppaan ja uudenlaista riemua kehiin. Lapsiperheet kiittää ja talous elpyy, kun lasten vanhemmat saavat enemmän palkasta itselleen. Samalla lapsiperheiden velkaantuminen vähenee.

  • Nimetön

   18:08
   Hyvin on joku onnistunut aivopesemään. En ole typerämpää kuullut pitkään aikaan. Ilmaisella päivähoidolla ei ole mitään tekemistä talouden elpymisen kanssa. Päin vastoin verot nousevat ja ihmisten ostovoima laskee.
   Esim. muuten kotona oleva vanhempi (tai molemmat) vie lapsensa muiden hoidettavaksi. Päivähoitokulut nousevat näidenkin osalta, vaikka voisivat huolehtia lapsistaan kotona.

  • Nimetön

   niin, on se vähän kummallista, kun sijoitusasunnon velan korot saapi ratkaisuissa olla ilman omavastuita, eli sellaiset korot voi vähentää täysimääräisesti, mutta juuri tilanteessa, jossa nuoret perustaa perhetta, hankkivat perheelleen asunnon, niin jopa käy vakiasunnon korkovähennykselle sellainen leikkuri, jollainen parhaillaankin käy, että aina vaan pienenee vähennyskelpoinen osuus siitä korosta

  • Nimetön

   Jos jossain olisi palkinto jonka voi myöntää asian viemisestä ilman minkäänlaista aasinsiltaa omasta asiastaan puhumiselle, sen voisi antaa kyllä tämän mielipiteen kirjoittajalle. Älä hommaa tenavia jos niiden pitäminen kerran onkin yllättäen kallista ja hankalaa. Ja jos kommentoit, niin kommentoi käsiteltävää aihetta, tässä tapauksessa kaupungin tunnuslausetta, joka on huono!

   • Nimetön

    Kovaa on tämäkin naputus, ihan hyvin olisit voinut jättää sikseen. Kaksi sitä edeltävää juttua jo rönsyili, vapaassa juttelussakin on useimmiten näin. Ja saa olla.
    Mutta aihe taisi osua kipeestikin, kyllä sijoitusasunnon koron täysimääräisenä vähentämisen voi katsoa sosiaaliseksi tueksi sijoitusasunnon hankkijoille. Kyllä lapsiperheiden ahdingosta valtakunnassa uutisoidaan mediassa, tosiasia. Ja on typerää ruveta vahtimaan kenenkään lapsilukua, varsinkaan kun lapset on jo aikaa sitten hankittu. Pitää pysyä itsekin asiassa, eikä sotkea tunteiluaan joka paikkaan.

   • Nimetön

    13.13 Kyllä toimituksen kirjoituksessa pohdittiin paljon muutakin, kuin pelkästään jotain plakaattia. Pähkäiltiin miten Sastamala saisi enemmän näkyvyyttä valtakunnallisestikin. Ei siinä silloin joku tienvarsimainos riitä. Yksi konsti olisi vaikka lasten ilmainen varhaiskasvatus (päivähoito).

   • Nimetön

    Kyllä nyt oli kyse vain plakaattikilpailusta. Se, mitä se parhaimmillaan poikisi Sastamalalle, on jo eri juttu.

 3. Pottu

  Sastamala, siellä on mukulan hyvä kasvaa! Kuvituksena kunnaksen hahmoja perunannostossa ja lapsia ympärillä. Hauska sanaleikki kun mukula tarkoittaa sekä lasta että perunaa 😀

 4. Nimetön

  18.48 Kumpi on taloudellisesti parempi? Viisi eri äitiä hoitaa lastaan kotona. Vai nämä viisi äitiä ovat palkkatyössä ja lapset hoidossa. Monesti ei voi mennä töihin kun hoitomaksut on niin kalliit. Kukahan tässä on luutuneitten aivopesujen uhri?

  • Nimetön

   Missä palkkatyössä nämä viisi äitiä ovat 19:23 ?

 5. Nimetön

  Kuka voisi selittää millä tavalla tämä on nykyistä parempi???

 6. Nimetön

  Taisi olla toinen toistaan huonompia ehdotuksia jos tollanen voitti !!

 7. Nimetön

  NO JOHAN ON AIKOIHIN ELETTY.
  VOI HYVÄT HYSSYKÄT.
  ÄLÄ MUUTA VISERRÄ.

 8. Nimetön

  Hirvee,tollako nyt sit kaupunkia nyt si mainostetaan!?? EI voi olla totta?? Ei räkä. Saastamala on jo ihan tarpeeks enenpi kuin kauhee nimivärkki. Ne Pohjoisessakin jo nauraa nimelle.Miettikää nyt.

 9. AMIGO

  Eikö teille s … tanan junteille mikään kelpaa. ! ! !

 10. nimekäs

  Kaunis Sini-Mari on hurmannut kaikki. Olisi mukava nähdä muut ehdotukset, siihen ei paljon palstatilaa kuluisi, mutta arvelen, että niitä ei milloinkaan tultane julkaisemaan.

 11. Nimetön

  Hienoa! Sastamala edustaa jälleen viimeisintä huutoa ja kuuminta hottia valitessaan uudeksi sloganikseen putousohjelmasta tutun kuluneen hokeman, jollaista ei edes Pirkka Pekka Petelius olisi heikoimpina hetkinään keksinyt. Ennen Sastamalassa oli sentään kirjaa, niitä semmoisia juttuja joiden lukeminen kuulemma kannattaa ja sivistää. Kirjoista Sastamalan sijaintia ei tarvitse nykyään paljoa tarkistaa, sen varmistamiseksi riittää nykyään kun vain ostaa Alibin tai jonkun muun alan julkaisun, ja lukee sieltä mitä viime viikonloppuna on taas tapahtunut.

 12. Nimetön

  Sastamala – Misä se o ? No täsä !… Kyltti sopii erittäin hyvin valtatie 11:sta Satakunnan rajalle.
  Porista tullessa tuntuu tien kuopat ja krohinat….siitä se Sastamala alkaa!!!

 13. Nimetön

  Ei hyvänen aika! Antakaa se hieno ”Tervetuloa kirjoille Sastamalaan” olla.

 14. Nimetön

  Mikä ihmeen tarve on vaihtaa erinomainen slogani tyhjänpäiväiseen? Uudet ihmiset haluavat briljerata vai miksi? Moni on keskustellessani heidän kanssaan sanonut ettei ymmärrä!!!

  • Nimetön

   Nimmutta, onks ne ny ottanu Huittistemmurteen käyttöönsä Tyrvääsä?

 15. Nimetön

  Kylteissähän voisi vielä kylien (ja Vammalankin) kohdalla täsmällisesti täsmentää missä oikeasti ollaan, esim niin että ensin olis kisan voittanut taulu ja vähän matkan päässä ”Jaa misä siä?”-muotoinen taulu, jossa kerrottaisiin matkaajan olevan esim. ”No Sastamalan Kiikasa”

 16. Nimetön

  Vammala-kyltit poistettiin tienvarsilta! Toivottavasti nyt poistetaan loputkin liitoskuntien nimet ja pannaan tämä ihana voittajataulu niiden tilalle! Lisätään näin Sastamalan tunnettavuutta!!!!
  Kyllä jossakin vaiheessa Sastamalassakin pitäisi sen järjen äänen kuulua ja näkyä!

  • Nimetön

   Kun tämä on vanhaa kuttupitäjää niin kutun kuva vaan joka paikkaan teiden varsiin ja siihen teksti: Mää, mää….

 17. Ei voi olla todellista

  Ihmettelen, etteikö Sastamalan opiston rehtorina työskentelevällä ole halussaan oma äidinkieli. Suomea tuo ei ole, eikä hyvää äidinkieltä.
  Jos tienvarsimainoksessa on kyseinen epämääräinen lausahdus, joka ei kuvaa Sastamalaa mitenkään, varsinkin kun ottaa huomioon Kiikan, Keikyän yms.
  Jos järkevää lausahdusta ei ole keksitty, niin eikö tienvarsikyltissä voisi olla vain Herra Hakkaraisen kuvia? Ei olisi tätä ongelmaa. Sastamala on valitettavasti enemmän tunnettu tapoista yms. joita tosiaan saa lukea Alibista.

  • Nimetön

   ja mitä järkeä on tossa ”varsinkin kun ottaa huomioon Kiikan, Keikyän yms.”, ??
   mielestäni toi lausahdus on aiheesta ”pihalla, kuin lumiukko” !