Sairaanhoitajan vastaanotolle vireillä käyntimaksu

Sastamalassa on esillä käyntimaksun periminen sairaanhoitajan vastaanotolla.

Terveyskeskuksen toiminnan ja työnjaon kehittämisen myötä yhä suurempi osa asiakkaista käyttää ensisijaisesti sairaanhoitajan vastaanoton palveluita.

Väestön ikääntymisen ja palvelutarpeen lisääntymisen vuoksi toimintakuluissa on jatkuva kasvupaine. Kuluvan vuoden talousarvio ylittyy ennusteen mukaan merkittävästi.

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että terveyskeskuksen avohoidon sairaanhoitajan vastaanoton käyntimaksuksi hyväksytään 12,10 euroa. Maksu peritään aikuisilta enintään kolmelta käynniltä kalenterivuoden aikana ja se kerryttää maksukattoa.

Jos hoitokäynti muuttuu lääkärikäynniksi, peritään vain lääkärin vastaanottomaksu.

Sairaanhoitajan käyntimaksu on Pirkanmaalla laajasti käytössä terveyskeskuksissa. Hinnat vaihtelevat 9,30 euron ja 12,10 euron välillä.

56 vastausta artikkeliin “Sairaanhoitajan vastaanotolle vireillä käyntimaksu”

 1. nyt riittää

  Täällä Sastamalassa ei ole muutenkaan sairaanhoitoasiat kohdallaan vaan päivystykseenkin saa jonottaa tuntikausia jos sittenkään pääsee. Lääkäriaikoja on liian vähän ja jos poikkeaa hakemaan hoitajalta lähetelapun labraan niin ainakaan siitä ei maksua saa periä.
  Jos tämä ahneus ei nyt lopu ja täältä ei saa apua ilman uusia maksuja pitää sairaanhoitaja pystyä kirjoittamaan myös reseptejä kuten lääkärikin tai hommata se lääkärin kautta.
  Ei ole mistään kotoisin että näillä Terveyspalveluilla aletaan vielä vaatimaan lisää rahaa jos käy sairaanhoitajalla. Tällä saadaan vain vihaisia ihmisiä aikaan koska palvelut ovat mitä ovat ja ei tällä ainakaan mitään parennuksia saada sairaita ajatellen. Kuka tämän on aikaansaanut katsokoot ensin mitä täällä on koko terveyspalvelut ja jos ne pelaavat myös lääkäriin pääsyn osalta niin sitten voidaan puhua jonkun hinnan nostosta mutta ei hoitajan käynnillä. Heittäkää vesilintua tällä ehdotuksella tyrmään täysin.

  • Nimetön

   On todella aika pöljä ehdotus heillä. Eikö se yöpäivystyksen lakkauttaminen tuonutkaan säästöjä? Luotiin hoitajaverkosto, jolla olisi voinut helpottaa joiltain osin paljonkin päivystykseen hakeutumisen tarvetta. Hyvä esimerkki tästä, esim. sh:n vastaanotolla tulehdusarvojen pikakontrolli, eikä tarvitsisi suotta mennä päivystykseen jonottamaan ja viemään lääkäriaikoja. Ei ne osaa edes kuvitella toimintojen järkeistämisiä, valitetaan vaan resurssipulaa ja luodaan vaan entistäkin pidempiä jonotusaikoja lääkärivastaanotoille. Ja rahastetaan, vaikkei tulevan Soten eduista oo edes mielikuvaa !

  • Lalli

   Suomalaiset viranomaiset on koko yhteiskunnan ongelmajäte .

   • Uhri Urjalasta

    Valeviranomaisen ja viranomaisen ainoa ero on että valeviranomainen joutuu vastuuseen teoistaan .

  • Nimetön

   15.50 Olen myöskin sitä mieltä, että hyvät terveyspalvelut eivät saa olla rahasta kiinni. Tosin näin on ollut Sastamalassa esim. alkoholisoituneiden ihmisten kohdalla, kun tullaan määrättyyn pisteeseen niin hoito lopetetaan. Tämän jälkeen pitäisi ao. sitten hakeutua yksityiseen hoitoon, mutta mikäli ei siihen ole varaa voi jättää sitten hyvästit elämälleen.
   Missä on se tasa-arvoinen SOTE ?

 2. Nimetön

  Vuokralääkärit maksavat niin paljon, että kaikki kivet näemmä käännetään.

 3. Työterveysasiakas

  Huonosti on talous kondiksessa, jos 36.30€/vuosi ajaa ihmisen vararikkoon. Noh onneksi työnantaja maksaa käynnit Terveystalolla :peukku:

  • Nimetön

   älä ole noin ylimielinen – et näytä omaavaan minkäänlaista empatiaa,
   väitän, että on paljon ihmisiä, joiden täytyy puntaroida onko varaa,
   eipä ole ylemmältä tasolta tullut edes ratkaisua leipäjonojen poistoon tässä maassa

   toivottavasti saisit itsekin vielä kokea sen, että joutuisit eurosiasi laskiskelemaan ja niiden riittävyyttä puntaroimaan

  • Nimetön

   Kaveri käy töissä ja ei rahaa maksaa lääkäriään vaan työnantaja maksaa.

  • Nimetön

   Tämä työterveysasiakas on se joka ajaa ylinopeutta keskustassa, ei käytä vilkkua kääntyessään, ajaa ilman takavaloja pimeellä, ajaa kiellettyä ajosuuntaa vastaan ja kun hän tippuu sikalan paskaliejuun niin ketään ei auta häntä.

  • Nimetön

   Työterveysasiakas 5.10.2017 17:03 /Muista pysyä terveenä!

 4. Nimetön

  Kyllä ON Ahneus huipussaan,jos toteutuu,!!!! EI sitä muuallakaan peritä,ei sellaista lakia olekaan!!

  • ihan nimetön

   et sitten jaksanu lukee koko juttua, olihan siinä kuusi virkettä.

 5. paski

  kävin lääkärin vastaan otolla ja hän antoi lähetteen verikokeisiin laboratorioon otti varmaankin laajan kuvan kysyi vielä että saako ottaa alkoholin käytöstä kokeen, kun rehellinen oon annoin luvan ja kävin kokeissa. sitten taas läkärille kuuleen tuloksia no olivathan ne arvot korkealla, mutta se alkoholi tulos oli hieman korkealla ja lääkäri määräsi suulliseen ajokieltoon että näin rangaistaan rehellisyydestä täällä. koskaan en ole autoa ajanut päissäni enkä krapulassa mutta jos lääkärin mielestä 2-3 olutta ja yksi viskipaukku illassa on liikaa nin se ei osaa laskea haihtumis aikaa. nin tässä vaan esimerkki ettei kannata olla rehellinen alkoholinkäytöstä ainakaan lääkärille eikä antaa otta sitä alkoholin verikoetta ilmeisesti se on vapaa ehtonen kun minulta kysyttiin saako otta ja annoin luvan. harkitkaa asiaa

 6. Nimetön

  kuules työterveysasikas jos sinulta häviää työpaikka kuten näinä aikoina on jokaisen kohdalla joskus niin silloin lähtee myös työterveys edut , joten rupee reilu kolmekymppiäkin tuntuun persuksissa vaikka taloutes pysyiskin vähän aikaa muuten kunnossa .

  • Nimetön

   Olen saanut joskus tällä palstalla kipakan tiedotuksen, ettei työterveys ole mitään sairauskäyntejä varten, vaan ainoastaan ennaltaehkäisevään terv.hoitoon. Että jos sairaus kohtaa, niin sairaanhoitajalle tai lekurille vain. Ja sekin n.30e on uskomattoman monelle täyttä rahaa.

   • Nimetön

    Kyllä siihen työterveyteen kuuluu myös sairaanhoidollinen osuus ja esim. lähetteen saaminen vaikka erikoissairaanhoitoon, sen normaalin työterveystarkastuksen ohella. Ideana kai on ollut, että saadaan työntekijä taas nopeammin takaisin työmaalle vaiva hoidettuna, kun ei tarvitse kuukausitolkulla jonotella esim. terveyskeskusaikoja Luonnollisesti on joitain tutkimuksia/hoitoja rajattu työnantajien työterveyshoitosopimusten ulkopuolelle, joita varten sitten pitää hakeutua muille tahoille hoidattamaan. Taitaapa myös työfysioterapiakäynneissä olla määritellyt hoitokertarajat…

 7. Nimetön

  Ei siihen pakolliseen työnantajan ”tarjoamaan” työterveyspalveluun kyllä kuulu muuta kuin työhöntulotarkastus. Sairaudet hoidetaan omin voimin, tai sitten ei sairasteta.

  • Nimetön

   Kuulumisen saa kyllä helposti tarkistettua omalta osaltaan, kun asioi omalla työtrerveysasemallaan ja kysyy.

 8. Nimetön

  Työterveyshuoltoon kuuluu kyllä sairauden hoitokin!

 9. Porvari

  Köyhien ulinaa on kyllä aina yhtä hauska kuunnella. Ottakaa nyt ihmeessä itteenne niskasta kiinni ja hoitakaa raha-asianne kuntoon. Suomessa aivan jokaisella on varaa tuollainen 36€/vuosi maksaa.

  • Nimetön

   20:56 kirjoittanut, kuule, pilkka osuu AINA jossain vaiheessa ennemmin tai myöhemmin omaan nilkkaan!! Osuu se sunkin kohdalles,usko pois!!

  • Nimetön

   ”Ylpeys käy lankeemuksen edellä”, sanotaan vanhassa sananlaskussa…

 10. Nimetön

  Työterveyshuoltoon kuuluu se mitä työn antaja on sopinut kyseisen firman kanssa. Kaikilla ei tosiaankaan kuulu muuta kuin tuo työhöntulotarkastus. Saikkulaput joutuu kyllä ihan hakemaan päivystyksestä.

  • Nimetön

   joopa joo – ja terveydentila ei ole pysyväinen tila, ei luulisi että riittää pelkkä työhöntulotarkastus, ehkä tämäkin on sitä eriarvoistamista sitten, mene ja tiedä

 11. Nimetön

  Kyllä sairaanhoitajat ovat ammattitaitoisia ja osaavat arvioida, tarvitseeko henkilö lääkärin apua , joten maksan ilomielin palkkion hoitajan ohjeista ja arvostan heidän ammattitaitoaan. Labra-näytteet ovat usein tarpeen selvitettäessä sairauden laatua, joten eivät nekään ilmaisia ole. Joku aina maksaa nämäkin käynnit, eli veronmaksajat. Julkisella puolella on tosi paljon ns. ilmaisia palveluita, joista nimellinen korvaus olisi kyllä mielestäni paikallaan maksukykyisten henkilöiden maksaa. Verratkaapa yksityisen puolen hintoihin, niin olette varmasti näihin julkisen puolen maksuihin hyvinkin tyytyväisiä. Arvostakaa myöskin hoitohenkilökunnan ja lääkäreiden työtä, joilta olette saaneet avun vaivoihinne tai lähetteen erikoissairaanhoitoon.

  • Nimetön

   Hallituspa ei arvosta kansalaisia, vaan raippaa tulee, eikä eläke riitä kehityksen kehittyessä ja tietokonevaateiden lisääntyessä ym. Et huomaa kehuskellessasi maksuvalmiuksillasi, että kyllä varsin vähäisistäkin eläkkeistä veroja maksetaan. Mutta silti maksukatto ei ole maksukatto, vaan katon täytyttyäkin heikompiosaisia rahastetaan.

   • Nimetön

    Hallitus ei liity tähän ehdotukseen millään tavalla.

   • Nimetön

    kaikki vaikuttaa kaikkeen, rahastahan tässäkin on perimmiltään kyse, voithan sinä olla tota mieltä, jos kerran haluttaa olla kirjaimellinen, kun ei muutakaan keksi

 12. Nimetön

  Sipilän sotilaat irakista ei joudu maksamaan mitään maksuja kaikki ilmaista.

 13. Nimetön

  Odottakaahan kun Sipilän hallitus saa soten pystyyn, niin sitten vasta sairastaminen alkaa maksaa, kun ulkolaiset lääkärifirmat alkavat kääriä rahaa veroparatiiseihin.

 14. Nimetön

  Kyllä tämän maksun ovat päättäneet ihan omat kyläpääliköt. Toivottavasti Sote parantaa palveluita. Nykyisessä järjestelmässä Sastamalassa vain vammalalaisille järjestetään jotain palveluita, muut käyttävät yksityisiä kalliita hoitopaikkoja.
  Työterveydenhuoltoon oikeutetut on asia erikseen.

 15. Nimetön

  Jos näitä maksuja on pakko kerätä niin ainakin työttömien ja eläkkeellä olevien maksut voisivat olla puolta pienemmät.

  • ihan nimetön

   tarkoitatko niitä työttömiä jotka ryyppää torkkarin takana

   • Nimetön

    et viitsisi sinäkään – tää on just sellainen kommentti, jota Saulikin nimittää tahallaan väärinymmärtämiseksi

   • Nimetön

    Alkoholisti ei useimmiten ole työtön. Aluksi. Valtaosa alkoholiongelmaisista käy työssä vaihtelevalla menestyksellä kunnes viina vie pohjalle. Kaupunkien ryyppyporukat ovat vain alkoholin aiheuttamien ongelmien jäävuoren huippu. Siitä porukasta hyvin harva enää pääsee mukaan normaaliin yhteiskuntaan ja työelämään, alkoholi on alkusyy työttömyyteen ja syrjäytymiseen.

   • ihan nimetön

    ajattelin vaan, että 36,30 eskoo on aika vähän mitä niihin sankareihin menee vuodessa.

 16. Kuka esittää tätä Sastamalacare?

  Lainaus jutusta …”Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että terveyskeskuksen avohoidon sairaanhoitajan vastaanoton käyntimaksuksi hyväksytään 12,10 euroa.” …

  Jutusta puuttuu taasen kuka tuollaista esittää? onko yksi yksittäinen henkilö vai oikein konsulentin kanssa väsätty viisaus Kaupungintalolta?

 17. Ei vaivat ny vielä niin pahoja oo että talouden sekottasin

  36.3 euroa –> hernepurkki n2€ –> 36,3 / 2€= n18 purkkia hernekeittoa (2,5 viikon ruuat työttömälle.) tän vielä varmaan kestäs, mutta lääkkeitä/hoitoja ei pystys ostaan ilman henkilökohtaista konkurssia. Joten

  Eiköhän tuo tuleva työnantaja sitten maksa työterveyshuollon/hoidotkin, jos vain sais jalan johonkin oven väliin ja pysyisi toimintakykyisenä 4kk.

 18. Tyrwääläinen

  Voi herran pieksut! Nyt Ilmari estät tämän!! Ei täsä köyhällä tämmöseen oo varaa! Älä unohda meitä vanhuksia vaikka sinne arkkaadianmäellä menetkin. Kotiseudun asiat kuntoon!

  • Tyrvääläiselle

   Liian ison asian pistät nuorelle poijalle ….asiat liikkuu ”hartaudella” Toki Arto ja Pertti on mukana kaikessa ”näkyvässä” Toiset nyt vai pitää tiputtaa ”systeemistä” jotta saadaan riittävä eriarvoisuus –> Neuvostoliiton loppu 1991

 19. Mari

  Otan vielä kantaa ko. asiaan: Kun asiakas/potilas sairastuu hän ei ehkä enää mene terveydenhoitajan luokse, vaan jääkin ilman hoitoa kärsimään vaivoistaan. Näin hänen vaivansa saattavat pahentua ja hän joutuu turvautumaan lääkärin ja lopulta jopa sairaalan hoitoon. Terveydenhoitajan vastaanotolla käydessään hän olisi voinut välttyä vakavammalta sairaudelta. Katson, että terveydenhoitaja pystyy ennalta ehkäisemään näitä vakavia sairaustapauksia.
  Mielestäni tuo kaavailtu maksu on huono idea, etenkin vähävaraiset ihmiset saavat ko. maksun myötä uusia vaikeuksia.

 20. paskankönkäänkuru!

  Ehdotan 50€gee käynti niin vaivat loppus siihe!

  • Nimetön

   Juu, siinä lompakon kohdalla se pahin kipu on aina ollut…

 21. Nimetön

  Niin kauan. kun luetun ymmärtäminen on hakusessa jonkun toisen kirjoittaessa jotakin positiivista esim. hoitohenkilökunnasta tai maksujen perimisestä jokaisen veroa maksaman pienestäkin eläkkeestä, siitä yhteisestä verotulosta, jonka jokainen maksamme saamistamme tuloista, suurista tai pienistä, lukekaamme ensin sen henkilön kirjoitus, jota aikoo kommentoida ja ajatuksen kanssa, ettei tule väärinymmärryksiä ja samalla nolattua itseensä. 06.10.2017 12:13

  • Nimetön

   Nyt oli puhe päättäjien järjettömästä maksun asetannasta, kyllä sinäkin voit käväistä ”nuolemassa” ja kiittämässä sitä henkilökuntaa ihan naamatusten tai asiakaspalautteella. Lisäksi sinäkin voisit keskustelupalstalla häärätessäsi huomioida, ettei etikettiin kuuluu muiden keskustelijoiden haukkuminen, sinunkin tuli näin nolattua ihan itse itsesi. Tekstistä sai sen käsityksen että kovin pitää kehua ja kiittää, ja samantien haukkua ja mitätöidä muiden mielipiteitä.

 22. Nimetön

  Ja kaikkein selvintä joka keskustelussa olisi, että vastatessaan kommenttiin lisäisi heti alkuun pv/ajan, kenelle vastaa. Nythän täällä on sulosessa sekamelskassa kaikilla palstoilla kaikkien kommentit. Ja tappelua riittää, kun sekasin menee… Tämä oli vain yleinen toive ja kommentti. Siksi en laittanut alkuun noita omia neuvomiani juttuja.

  • Nimetön

   no eipä näytä asiaa ohjeistetun, eikä tekniikkaakaan ole paranneltu, ja ihan hyvin on juttuja täältä voinut lukea – eri asia on jos joku ryhtyy kurinpitäjäksi ja moderaattoriksi

 23. Nimetön

  17:03: No vieläkin vänkään, että selvempää olisi, eikä tarttis kelata tohon ”vastaa”-ruutuun aina. Sekavaa on näin, sanon vaan. Ja jos vain lukee, niin näyttäväthän ne ihan eri ihmisille kommentoiduilta, kuin on ollut ehkä aikomus. Ei tässä kukaan ”joku” kuria pidä. Haluaa vain selventää.

  • Koittaja

   Käyttäkää muutakin nimimerkkiä kuin Nimetön, niin eivät mene vastaukset väärälle kirjoittelijalle, oli vastaus missä vaan. Kun olette asianne kertaalleen kirjoittaneet, älkää suotta jankatko sitä uudelleen ja uudelleen, muuten nämä kommenttiketjut ovat turhaa jankkausta ja paskanjauhantaa.

 24. Tyhmyreiden kaupunki

  Yksi lisäsyy, miksi ei sittenkään muuta Sastamalaan.

  Hävytöntä, idioottimaista lypsää potilaita tuollaisella paskamaksulla. Hoitajien taso vaihtelee rutkasti, jo se harmittaa. Ylipainoiset hoitajat ensin laihikselle, ja sitten näitä maksuja HEILLE.