Sastamalaan halutaan veto- ja pitovoimaa

Toimiiko kunnan ja elinkeinoelämän vuoropuhelu? Millaiset palvelut kunnassa on? Rakennetaanko Sastamalaan viimein uimahalli?

Sastamalassa sorvataan nyt linjauksia ohjaamaan kaupungin päätöksentekoa. Kaupungihallitus näytti strategialuonnokselle vihreää valoa maanantaina.

Tavoitteena on tehdä Sastamalasta muuttovoittoinen ja moderni maaseutukaupunki vuoteen 2030 mennessä.

”Strategia sisältää paljon toimenpiteitä, joilla tavoitteemme saavutetaan. Vetovoimaan liittyvät esimerkiksi monipuolinen tonttitarjonta niin asumiseen kuin yrittämiseenkin. Näillä tavoitellaan uusia asukkaita ja yrityksiä. Pitovoimalla pidetään huolta nykyisistä asukkaista hyvillä palveluilla ja sillä, että sisäistä joukkoliikennettä parannetaan”, luonnehtii kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Hyvä asuminen ja yrittäjyyden edistäminen ovat vahvasti esillä luonnoksessa. Asumiseen ja viihtyisyyteen liittyen erityismaininnat kohdistuvat Häijääseen ja Sastamalan keskustaan, eli Vammalaan.

”Muitakaan vanhoja keskuksia ei ole unohdettu. Mutta esimerkiksi maanhankinta keskitetään sinne, missä on kysyntää. Tällä hetkellä Häijäässä ei ole tontteja, muualla on”, toteaa Malmberg.

Yrittäjyyttä edistetään monin tavoin. Suuri hanke on yrityspuisto vanhan Patrian ja varikon alueilla. Elinkeinojohtaja Ursula Lumme kertoo, että yrityspuiston sisällöstä tehdään selvitystä.

”Selvityksessä etsitään tietoa siitä, mitä puistossa pitää olla. Selkeä ero teollisuusalueeseen on se, että teollisuusalueella on vain tontteja, yrityspuistossa muutakin. Meillä puiston vieressä on vanha Vammaksen alue, jossa on jo toimivia yrityksiä, jotka voivat tuottaa palveluita uusille. Lisäksi yrityspuiston vieressä menee höyryputki.”

Yrityspuiston työnimenä on Sykettä Sastamalaan.

Uimahallista tehdään selvitys

Vammalan osalta strategian toimenpiteissä keskitytään toriin ja uimahalliin. Torin osalta suunnittelu on menossa. Ensi keskiviikkona 18. lokakuuta kello 9 – 13 Torikeskuksen aulassa kuntalaiset saavat kertoa mielipiteensä siitä, kuinka toria tulisi kehittää.

Uimahallin osalta tehdään laaja selvitys ensi vuonna. Virkamiesbudjetissa selvitykseen osoitetaan rahaa. Selvityksen tekijäksi haetaan yksityistä tahoa, jolla on aiheesta kokemusta.

”Selvityksessä käydään läpi muun muassa väestöpohja, kävijäprofiili ja se, miten vaikkapa Huittisten ja Nokian hallit vaikuttavat Sastamalan Vammalassa. Selvityksen pohjalta tiedämme millainen ja kuinka suuri halli tarvitaan. Tämä kaikki on tärkeätä päätöksentekoa varten”, muistuttaa Malmberg.

Strategialuonnoksessa on huomioitu jokseenkin kaikki elämiseen, asumiseen ja yrittäjyyteen liittyvät asiat. Kaupunkilaisilta odotetaan kommentteja 27. lokakuuta saakka. Valtuusto käsittelee strategiaa joulukuussa.

Strategialuonnos ja siihen liittyvä palautekyselylinkki löytyvät osoitteesta: www.sastamala.fi/strategialuonnos

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja elinkeinojohtaja Ursula Lumme uskovat Sastamalan päivitettyyn strategialuonnokseen.

6 vastausta artikkeliin “Sastamalaan halutaan veto- ja pitovoimaa”

 1. 80 v.

  Suotavaa olisi saada uimahalli, ennen kuin olen vallan pääsemätön. Ehtisi vielä ennen kuolemaansa päästä edes kerran kotikylän halliin.

 2. Selvityksen tekijäksi haetaan yksityistä tahoa

  jolla on aiheesta kokemusta….tehdään laaja selvitys…virkamiesbudjetissa selvitykseen osoitetaan rahaa…

  Miksiköhän Sastamalalle valittiin uusi valtuusto ja kaupungin hallitus..viime vaaleissa.. Nurminen..khn puheenjohtaja Jokinen ja monet muutkin eri puolueiden edustajat lupasivat hallin…nyt on tehtävä päätöksiä..ei enää uusia selvityksiä…erityisen pettynyt pitää olla kaupungin johtaja Malmbergin toimintaan…
  Jo vuonna 2008 oli valmiit suunnitelmat ja myös riittävät selvitykset valtionavun hakemiseksi ja hallin rakentamiseksi Pilven tontille…mutta kuntaliitosten mukanaan tuomat omat kuntansa konkurssiin ajaneet känkkäränkät Kiikoisista..Äetsästä..Suodenniemeltä ..ja Mouhijärveltä ovat määrätietoisesti tyhmyyttään estäneet uuden uimahallin rakentamisen.

  Katsokaa vaikka Niemisten toimintaa Pappilan remontissa..Citymarkettia..Ylösen Aulista autokauppojen rakentumisessa …Häijään Säästömarkettia..Juustolan syntyä …Vexve areenaa….parhaillaan tehdään useampaa hoivakotia…jos vain kaupungin rakennuslupien käsittely pysyy mukana..

  Masentavaa tämä kaupungin puuhastelu..

  Jarmo Nieminen uimahallin rakentamistoimikunnan puheenjohtajaksi..jäseniksi Sirpa Tuominen..Antti Lahti…Petri Holappa..Aulis Ylönen….niin syntyy valmista ja kustannustehokkaasti..

 3. Selvityksen tekijäksi haetaan yksityistä tahoa

  jolla on aiheesta kokemusta….tehdään laaja selvitys…virkamiesbudjetissa selvitykseen osoitetaan rahaa…

  Miksiköhän Sastamalalle valittiin uusi valtuusto ja kaupungin hallitus..viime vaaleissa.. Nurminen..khn puheenjohtaja Jokinen ja monet muutkin eri puolueiden edustajat lupasivat hallin…nyt on tehtävä päätöksiä..ei enää uusia selvityksiä…erityisen pettynyt pitää olla kaupungin johtaja Malmbergin toimintaan…
  Jo vuonna 2008 oli valmiit suunnitelmat ja myös riittävät selvitykset valtionavun hakemiseksi ja hallin rakentamiseksi Pilven tontille…mutta kuntaliitosten mukanaan tuomat omat kuntansa konkurssiin ajaneet känkkäränkät Kiikoisista..Äetsästä..Suodenniemeltä ..ja Mouhijärveltä ovat määrätietoisesti tyhmyyttään estäneet uuden uimahallin rakentamisen.

  Katsokaa vaikka Niemisten toimintaa Pappilan remontissa..Citymarkettia..Ylösen Aulista autokauppojen rakentumisessa …Häijään Säästömarkettia..Juustolan syntyä …Vexve areenaa….parhaillaan tehdään useampaa hoivakotia…jos vain kaupungin rakennuslupien käsittely pysyy mukana..

  Masentavaa tämä kaupungin puuhastelu..

  Jarmo Nieminen uimahallin rakentamistoimikunnan puheenjohtajaksi..jäseniksi Sirpa Tuominen..Antti Lahti…Petri Holappa..Aulis Ylönen….niin syntyy valmista ja kustannustehokkaasti..

  Taitaa aika moni muukin ehtiä 80 kymppisten kerhoon ennen kuin hallissa polskutellaan.

 4. Onhan hallia selvitetty

  … vuosikymmenien ja xx euron mittaan!

  Paljokohan suunnitteluun palanut rahaa!?

  Tunkkaista touhua ja strategiaa

 5. Nimetön

  Eiköhän selvityksiä ole tehty tarpeeksi!
  Mielenkiintoinen kokeilu olisi laittaa edellämainitut yrittäjät vetään kaupunginhallitusta,
  voipi olla että kehitys ottaisi loikan.

 6. Fundeerausta

  ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään , olettakaamme ,että kaikki käy hyvin.”
  (lainattu M K: lta. R.I.P.)