Pop up -nuorisotila Torkka avoinna syyslomalla

Sastamalan nuorisopalvelut avaa ensi viikolla Vammalan Torikeskukseen Pop up -nuorisotila Torkan. Torkka on avoinna Seppälän entisissä tiloissa syyslomaviikon torstaina 19.10. ja perjantaina 20.10. kello 12-21.

Torkan taustalla on Sastamalan kaupungin keväällä Anneli Hakanpäältä saama perintö, jonka toivottiin kohdentuvan sosiaaliseen nuorisotyöhön. Sen myötä kaupungissa käynnistettiin alkusyksystä ennaltaehkäisevä erityisnuorisotyön hanke.

Erityisnuorisotyöntekijänä aloitti 11. syyskuuta Tuomo Kallio, joka on ensimmäiset työviikkonsa tehnyt kartoitusta erityisnuorisotyön tarpeesta sekä suunnitellut syyslomaviikon pop up -toimintaa.

”Hankkeen tavoitteena on kehittää ennaltaehkäisevää ja jalkautuvaa työtä. Luonnollinen osa molempia on pop up -nuorisotilatoiminta.”

Kallion mukaan pop up -nuorisotiloista on saatu positiivisia kokemuksia muualta Suomesta.

”Pop up -toiminta ei tietenkään kilpaile nuorisopalveluiden oman perustoiminnan kanssa.”

Torstaina ja perjantaina ei Vammalan alueella ole muuta nuorisopalveluiden toimintaa.

”Luvassa ei ole mitään erityistä ohjelmaa, vaan tarkoituksena on järjestää nuorille ja miksei nuorten vanhemmillekin kohtaamispaikka. Nuorisopalvelut saavat myös hyvän kokemuksen siitä miten pop up –nuorisotilatoiminta sopii Sastamalaan.”

Nuorisotila järjestetään yhteistyössä Sastamalan nuorisopalveluiden, OP Sastamalan ja K-Supermarket Torikeskuksen kanssa.