”Olen narkomaani ja alkoholisti, joka jäi sattumalta henkiin”

Johnny-Kai Forssell kertoi huumeiden vaaroista LC Huittinen/Doriksen järjestämässä tilaisuudessa Huittisten nuorisoklubilla viime perjantaina.

Täydellinen hiljaisuus laskeutuu Huittisten nuorisoklubille, kun Johnny-Kai Forssell astelee nuorten keskelle.

Mies asettaa joukon eteen kaksi mustavalkoista valokuvaa, toisesta tuijottaa kaunis parikymppinen tyttö, toisesta komea nuorimies.

”Mitä erikoista näissä kuvissa on”, Forssell kysyy. Kun yleisö ei osaa vastata, hän kertoo, että kuvat on otettu ruumiinavauspöydältä.

”Nämä kaksi ovat kuolleet huumeisiin.”

Kaukana ei ollut, etteikö samanlaista kuvaa olisi voitu ottaa 40 vuotta sitten myös Forssellista.

”Olen narkomaani ja alkoholisti, joka jäi sattumalta henkiin.”

Olo kuin Euroopan omistajalla

Forssellin lapsuus oli kuin kenen tahansa. Hän on lähtöisin hyvästä kodista, eikä koulukaan tuottanut vaikeuksia.

”Mutta olin pienikokoinen ja hintelä. Minulla oli valtavan paksut silmälasit.”

Tästä syystä Forssell oli oiva kohde koulukiusaajille, mies muistelee saaneensa turpaan päivittäin. Koulukiusaaminen oli ensimmäinen sysäys kohti päihderiippuvuutta.

”Yhtenä päivänä huomasin koulun lähellä muutaman kaverin tupakalla. Sain ajatuksen, että voin hankkia röökiä, tarjota sauhut ja ostaa itselleni ystäviä. Viinan kanssa tarina on samanlainen.”

Kokemusasiantuntijana ja päihdetyöntekijänä toimiva Forssell tietää, että nuorille pitää puhua nuorten kieltä. Niinpä päihteistä puhuessaan mies on täysin rehellinen. Siksi hän muistelee myös alkoholin tuomia hyviä tuntemuksia.

”Kun vedin ensimmäisen kännini, tunne oli hienoin koskaan. Tunsin olevani jotain, minulla oli kavereita ja olin kuin Euroopan omistaja.”

Lukioaikaisissa mökkibileissä ryyppääminen ei ollut harvinaista, sitä tekivät kaikki. Forssell oli kuitenkin ainut, joka alkoi aamuisin penkoa pulloja, jos jonnekin olisi vielä jäänyt viinaa.

”Olin tietämättäni alkoholisti.”

Ei ystäviä, vain velkaa

Kavereiden kautta Forssell tuli tutuksi myös hasiksen kanssa.

”Se vasta upeaa olikin, sillä siinä oli samat vaikutukset kuin ensimmäisessä kännissä, mutta ilman krapulaa.”

Forssellista tuli villi ja vapaa nuori, jota yhteiskunnan säännöt eivät koskettaneet. Siitä seurasi ongelmia poliisin kanssa ja pian Forssell päättikin jättää Suomen taakseen ja muuttaa Ruotsiin.

”Siellä sain ensikosketuksen amfetamiiniin ja huomasin, että pilven poltteluhan on ihan älytöntä. Piri oli taikasana, sillä sitä vetämällä ei tuntenut nälkää eikä väsymystä.”

Edes ensimmäisten ystävien kuoleminen ei saanut Forssellia havahtumaan ongelmaansa.

”Huumeet veivät kaikki rahani. Asuin kadulla vailla yöpaikkaa, en käynyt suihkussa ja ruokaa sain vain Pelastusarmeijan soppatykillä. Minulla ei ollut ystäviä, vain velkaa.”

Koska huumeet oli rahoitettava jotenkin, varastamisesta tuli Forssellin ammatti.

”Huumeita myymällä pystyy rahoittamaan oman käytön, mutta siitä tulee kova merkintä viranomaisten kirjoihin. Sellaisen leiman jälkeen ei enää tulla rekkakuskiksi tai sairaanhoitajaksi.”

Vaaratonta huumetta ei ole

Forssellin vaivihkaa alkanut päihdeongelma sai rajun päätöksen elokuussa 1976, kun miehen henkiin jääminen oli hiuskarvan varassa.

”Sisäelimeni antoivat periksi ja minut tuotiin Hampurista Suomeen ensiapukoneella. Olin melkein kuukauden koomassa ja 29-vuotiaana opettelin uudelleen kaikki elämisen taidot kävelemisestä lähtien.”

Kaveriporukkaansa verrattuna Forssellilla on käynyt tuuri, huumehuuruisen elämän maailmalla aloitti 14 nuorta, vain kolme heistä on tänä päivänä hengissä.

”Lopulta ei ole ystäviä, vain velkaa. Eikä päihdemaailmassa lähetellä perintäkirjeitä, vaan pesäpallomaila on miedoin velkomismenetelmä.”

Erityisen huolissaan Forssell on kuumana käyvästä kannabis-keskustelusta. Huumausaineen puolestapuhujat todistelevat suureen ääneen, ettei kannabiksen käytöstä ole haittaa.

Kokemusasiantuntija huomauttaa, etteivät huumeet ole turhaan lailla kiellettyjä. Vaaratonta huumetta ei ole.

”Olen nähnyt parikymmentä vuotta pilveä polttaneita, jotka eivät muista sosiaaliturvatunnuksensa loppuosaa tai löydä vessaa omasta kodistaan. Ei se minusta ihan vaarattomalta kuulosta.”

Vaikka päihteiden vaarat ovat Forssellille tuttuja, ei hän ole huolissaan jokaisesta siiderit repussa kulkevasta nuoresta. 90 prosenttia näistä oppii bilettämään ja nauttimaan saunakaljasta. Itse Forssell kuuluu siihen 10 prosenttiin, jolle raittius on ainut vaihtoehto, sillä yksi olut olisi liikaa ja 100 000 liian vähän.

”Jos huomaat, että ystävällä alkaa mennä liian lujaa, niin puutu ajoissa. Se on paras palvelus, jonka toiselle voi tehdä. Hälytyskellojen pitää soida, jos kaveri alkaa myydä tavaroitaan, tarvitsee jatkuvasti rahaa, on aina huonolla tuulella ja vaihtaa koko ajan kaveripiiriä”, Forssell neuvoo.

Printtilehdessä (25.10.) oli kyseisen artikkelin osalta tapahtunut lehden taitossa valitettava virhe. Osa tekstistä puuttui julkaisusta kokonaan. Alueviesti pahoittelee kömmähdystä.

57 vastausta artikkeliin “”Olen narkomaani ja alkoholisti, joka jäi sattumalta henkiin””

 1. Nimetön

  Tämä sama tyyppi myös Sylväälle ensin päivällä oppilaille esiintymään ja sit illalla vanhemmille. Vai mitä?

 2. Nimetön

  Ehdottomasti samaa mieltä edellisen vastaajan kanssa, sastamalan kouluihin tai nuorisotiloihin puhumaan tärkeää asiaa nuorille. Vain puhumalla rehellisesti ja nuorten omalla ”kielellä” voi saada nuoria miettimään asioita syvemmin. Kauhistelu ja sormella osoittaminen ei varmaan saa aikaiseksi muuta kuin vastareaktion.

 3. nimetön

  Valistus on hyvä asia! Huumeiden käyttö on oma valinta!

 4. Nimetön

  Nuoret kuuntelee tätä tyyppiä! Kukkahattutätien on turha puhua asioista joista ei ole kokemusta. Tällainen puhe tehoo nuoriin.

  • Nimetön

   Huumeiden käyttö ei ole valinta. Ensimmäinen kokeilu saattaa sitä olla, mielenkiinto niihin on usein oire jostakin. Addiktio on sairaus, jos ensikokeilu saa jäämään koukkuun siinä ei enää ole kyse omasta valinnasta. Nuori ei välttämättä ymmärrä että näinkin voi käydä
   – ei ehkä vähän vanhempikaan.
   Sitä saattaa kokeilla ihan vain poistaakseen ahdistusta joka on jatkunut liian kauan. ” en minä koukkuun jää, helpotan vain hetkeksi tätä oloa… ”
   Ja soppa on keitetty.
   Kaikille ei näin käy, vain niille jotka ovat alttiita addiktiolle ja siinä on myös geeneillä tekemistä.
   Oma läyttöni alkoi sairaalasta kun minut pakotettiin syömään diapamia, myöhemmin jouduin ottamaan panacodia koviin kipuihin. Sitä ennen olin täysin lääkevastsinen…
   Oliko kyse omasta valinnasta?
   Tavallaan myöhemmin kyllä mutta pekäytännössä ei… Olin jo addikti.

   • Nimetön

    lääkärin mukaan, Panacod on sopiva lääke ohjeen mukaisesti käytettynä.
    Ajattele vaikka hampaanpoiston jälkeistä kipua esimerkiksi.

 5. 1969

  Oli kaverini sotaväessä Asevarikko kolmosella. Hankittiin veräjät Ja-Niin, Saluunaan, Pukinsarveen ja HurttiUkkoon. Haki sairauslomia kankkusiin ja oli aika onneton. Soitin hänelle tästä jutusta ja onnittelin.

 6. Nimetön

  Katuojasta suosituksi radioääneksi, kirjoja, näytelmiä ja ehtii vielä näihin tilaisuuksiin (viitsii). Ennen meni äijällä viina päähän, mutta nyt ei maine eikä kunnia. Ja, juma, kohta 71v.

 7. Domy

  Kannabis on todellinen myrkky. Ne jotka tahtovat sen laillistamista ovat jo niin häviäjiä että heidät voisi ampua samantien.

  • monisairas

   Et oo idiootti kuullut lääkekannabiksesta??? Ammu ittes!

  • Toi

   Tällaisen kommentin laittanut kuuluu pakkopaitaan.. Ylläpito poista tuo kommentti.

   • Nimetön

    nimenomaan lääkekannabiksesta oli kyse edellisessä, olipahan myös Akuuttiohjelmassa ke iltaina henkilö, jolle tuollainen lääkekannabis on erityisluvalla määrätty

  • Nimetön

   Oletko Alkolla isokin pomo vai miksi jaksat hokea tätä ajat sitten vääräksi todistettua hokemaa? Ja tupakallahan hän alotti, ei hasiksella. Logiikasi ontuu.

  • SyöpaskaaDomy

   Melkein jopa raivostuttavan tyhmä aloitus. Alkoholiko sitten (kova huume, jopa kovin useilla eri mittareilla tieteen mukaan) on ratkasu ja ”nistejä” pitäs tappaa? Mikä v***u sun kaltaisia ihmisiä oikein vaivaa? Ammu eka ittes pelle.

  • Hyvinvoiva Pajan hitsaaja (rst, s355, al...)

   Rauhaa ja rakkautta sulle.
   Aina tulen/tulemme kannattamaan humaanimpaa lähestymistapaa alkoholia käyttäjälleen vähempihaittaisen kannabiksen kohdalle, koska rangaistukset ja rekisterimerkinnät eivät ole estäneet sen käytön yleistymisessä, mutta toimivat tehokkaina syrjäytymisen aiheuttajina.
   Useat meistä kannabiksen laillisuuden kannattajista tahtovat vilpittömästi poistaa laittomuudesta johtuvat keinotekoiset haitat, koska niistä aiheutuu mittavasti enemmän vahinkoa, kuin hyötyä.
   Laillistaminen tuo ikärajakontrollin, haittaverotettavuuden ja suuntaa poliisin resursseja terveemmin esimerkiksi päihteitä alaikäisille välittävän rikollisen marginaalin suuntaan.
   Mikäli kannabis laillistuisi laillisille myyntitiskeille, sen merkitys laittomassa kaupassa romahtaisi ja nyt vallitsevan lain johdosta keinotekoinen tie kovien huumeiden luokse katkeaisi.
   Muutenkin, laittomuus ei koskaan estänyt tuotakaan ukkelia päätymästä vetämään lopulta piriä yhdessä maailman tiukimmista kieltolakivaltioista, eli Ruotsissa.
   Näen suurta paradoksaalisuutta siinä, että kieltolain aiheuttamien sosiaalisten- ja taloudellistenhaittojen, sekä tarpeettomien rikosoikeudellisten seuraamuksien aiheuttamaa vahingon kurimusta yhäkin pyritään käyttämään jotenkin perusteluna itse kieltolaille.
   Ei toimi näin auki kirjoitettuna ideana, eikä toimi käytännössä minkään tavoiteltavan hintavanakaan välineenä.
   Minä en toivo ainoallekaan pennulle koko loppuelämän kestävää huumausainemerkintää jonkin kannabiskokeilun vuoksi.
   Jos joku toisi

  • Vapaan maan aatteen edustaja

   ”jos minuakaan ei jonkun muun harrastus ei nappaa, semmoiset harrastukset pitää kieltää.”

   Kyllä olen sitä mieltä että kaikki huumeet ja seksin myyminenki pitäisi laillistaa ja kontrolloida nämä pimeiden markkinoiden tuotot maan verokassaan. Siinä säästettäisiin sekä tienattaisiin pitkä penni, eikä oltais ketään holhoamassa mitä päihteitä saa ja mitä ei saa käyttää. Väitän myös että se ei lisäisi edes pitkällä tähtäimellä aineiden käyttöä, vaikka mitä sitten vaikka lisäisi? Eikö luonto korjaa todelliset väärinkäyttäjät lopulta puskemaan ruohoa? Tai sitten otetaan se linja että kielletään kaikki vähänkin haitallinen substanssi meidän keskuudestamme, siis esimerkiksi tupakka, alkoholi ja iso osa ruokatuotteista.

 8. Nimetön

  Äijä ei itse ole pystynyt kohtuukäyttöön niin on valmis kieltämään muiltakin kaikki päihteet.

 9. Kari

  Itse esitelmää kuuneltuani, panin merkille että hän ei kieltänyt keneltäkään mitään. Itseltään vain, kun ei osannut käyttää. Kehui kyllä kohtuukäyttäjiä. Täällä joku nimetön huutelee puskista itse keksimiään juttuja.

 10. Nimetön

  Vammalan poliisihin on julkisesti ilmoittanut ettei puutu nuorison kannabiksen käyttöön mutta siellä liikkuu nyt jo amfetamiiniakin. Pitäiskö nyt kuitenkin ryhdistäytyä ja alkaa tekemään jotain?

 11. Nimetön

  Luulin jo että nyt on marengissa tapahtunut jotain kun paikalla olivat poliisiauto ja ambulanssi. Helpotus, ne olivatkin vaan siellä syömässä. Ei siis väkivaltaa eikä huumeita!

 12. Nimetön

  30-vuotisjuhla kohta ovella kannabiksenkäyttöä. Juu muistan sosiaaliturvatunnuksen ja löydän vessaan.
  Ei ole muuta haittaa ollut kannabiksesta paitsi että laitonta.
  T. Työssä käyvä insinööri

 13. Narkannut 13 vuotiaasta.

  Vittu mitä paskaa olen nyt polttanut hatsia vuodesta 1993. Ei mitän ongelmia päin vastoi kun en ole juonut alkoholia lääkäri ei ollut uskoa että olen neljäjymmentä kohta kun olin lääkärintarkastuksessa. 2010 kävin mensan testeissä ja olin tervetullut kerhoon.

  • Nimetön

   Aikamoisia harhoja näet jo, eikä sanallinen ilmaisutaitosikaan ole enää
   normaalilla tasolla. Kuvitellaanpa, ettet olekaan
   provosointitarkoituksessa kirjoitteleva peruskoululapsi, niin
   todennäköisesti keuhkosyöpä korjaa sinut ennen kuin
   työkyvyttömyyseläkkeesi muuttuu vanhuuseläkkeeksi, ellet sitä ennen ole
   itse päättänyt toivotonta elämääsi. Missään vastuullisessa työssä et
   ole, koska niihin kuuluu huumetestit.

   • Ei stna

    Painu nyt ReinoEino vittuun mun laudalta. Eiks sulla oo vaimo ja lapset hakattavana viel tänää ny ku sen viinapullon kiskasit?!?! Huomaatko, osaa niitä järjettömiä oletuksia muutkin tehä. Vitun spede

  • Ano

   Ei oikein ikä passaa vuosilukujen kanssa..millois synnyit..-80 ja olet jo 40vuotta..hmm.

 14. Nimetön

  Insinööri ja 13-vuotiaasta narkannut. ootte kovia naamoja, koska uskotte itsekin noihin väitteisiinne. Kun jo teksteistänne huomaa, että pahasti heittää ja keittää.

 15. Total 13

  Nää vanhat nisti/alkoholistit vois pitää pääsä kiinni tänä päivänä. Aika ajanu jo vanhojen slussenin sissien ohi ajat sit.

 16. jorkke

  Itse olen nuuhkinut peräilmaa jo 30 vuotta eikä tunnu missään.

 17. Kuka muu muka

  Olen nähnyt 35 vuotta pilveä polttaneita, jotka ovat töissä korkeassa asemassa…yksi pitää myös luentoja, ja mitään ongelmia muistin kanssa ei ole. Nämä jannut ei varmasti ole vetäneet pelkkää kannabista. Säälittävää kirjoittelua. Kuka maksaa tämän jutun palkkiot… ehkäpä lääkeyhtiöt

 18. Nimetön

  Mites kaikki levikkialueen pössyttelijät nyt tääl pitää kokoontumisajojaan? Hirvee puolustelu kamelinpaskasta joka syö aivot.

  • kapmelinpökäle

   Ei kamelin kakka enään ole markkinoilla se oli sitä aarnion aikaa nykyään on kotimaiset luomutuotteet tilalla eikä ne mitään aivoja syö kuten esim. alkohli syö ja vie motoriikankin.

 19. Nimetön

  Kyllä se luomukukka sua kamelinpökäle samalla tavalla nakertaa. Aarniolla oli bemari ja iso talo, mutta sulla ei taida olla ku hikinen kasvitarha vaatehuaneessa ja ikuinen pelko.

  • Eieieie

   Ei nakerra nehän on ihan eri asia alkoholi nakertaa aivoja 20 tehokkaamin kuin aarnion kamelipökäleet. Minulla ei ole tarhaa enkä sellaista edes tarvii eikä ole mitään pelkoja ihan töissä käyn ja itse maksan elämiseni. Tosiaan aarniolla oli nyt se istuukin sitten pitkää kakkua ja ura ja autot meni.

 20. Nimetön

  Ei taida olla ollu kyse pelkästä pilvenpoltosta jos ei vessaa omasta kodista löydä xD Vois lopettaa ton paskan puhumisen kannabiksesta, alkoholikin on pahempi myrkky!

 21. Just näin

  Juuri tällaista läppää meidän nuoriso kaipaa. Muualla maailmassa on jo todettu ihan turhaksi. Yhdysvalloissa leviävän laillistamisen myötä nuoriso raitistuu ja tulee yhä tolkummaksi. Syynä se, että laillistamisen myötä alkaa faktat pitää paikkansa. Päinvastoin kuin näissä Turmiolan Tommi jorinoissa. No veronmaksajat maksaa niin ei tarvii välittää!!

  • Nimetön

   Ei se ole mitään raitistumista, jos vaihtaa alkoholin huumeisiin. Eikä kenenkään tarvitse kehua pitkällä kannabiksen täyttämällä työurallaan, sillä sellaista ei ole olemassa ainakaan vastuullisissa tehtävissä. Merkintä huumeidenkäytöstä estää monet ammatit, esimerkiksi auton- ja koneenkuljettajien työn, asiakkaiden terveydestä ja hengestä vastaavien ammattien työt, turvallisuusalan työt, kaikki luottamuksellisia tietoja käsittelevät tehtävät ja niihin liittyvien järjestelmien ohjelmointi- ja ylläpitotehtävät, yleensäkin kaikki tehtävät, joissa vaaditaan ehdotonta luotettavuutta ilman pienintäkään mahdollisuutta joutua riippuvuutensa takia alttiiksi kiristykselle ja sitä kautta vaikkapa teollisuusvakoilun, talousrikosten, omaisuusrikosten tai huumerikosten välikappaleeksi.

   Itse olen insinöörinä suostunut huumetesteihin sekä työpaikkaa vaihtaessani että pistokokeina. Testauksiin suostuminen on useimpiin alani tehtäviin rekrytoinnin ehdoton edellytys. Ennen testauksien alkamista tilanne oli huonompi, tunsin itsekin erään koodarin, jolle kannabis ei enää riittänyt, vaan hänen piti ryhtyä käyttämään amfetamiinia. Eikä hän ollut kannabiksen ansiosta yhtään parempi koodari, epätoivoisempi vain. Ei ole enää alalla, teki itsemurhan. Kukaan ei voi olla varma kannabiskokeilut aloittaessaan, ettei lopulta ole riippuvainen vielä kovemmista aineista.

   Kannabis vie mahdollisuudet suureen osaan työpaikoista. Kun niitä ei muutenkaan riitä kaikille, miksi itse heikentää työllistymismahdollisuuksiaan? Jos kannabis laillistettaisiin, se ei kohentaisi pilvenpolttajan luotettavuutta työnantajan silmissä. Huumeeton työntekijä on aina pilviveikkoa suositumpi työhön otettaessa ja vaativampiin tehtäviin valittaessa.

   • Nimetön

    Kyllä se niin on, että vastuullinen työnantaja ottaa töihinsä vain huumeettoman kansalaisen. Toisinaan jo otetaan selville rikostaustakin, että ei niitä töitä paljon ole enää missä voisi näitä lakeja kiertää.

   • Insinöörimyös

    Kannabis ei vie ja vaaranna vaan sen laittomuus. Eihän saunaolutkaan tee kenestäkään vaarallista työntekijää. Hohhoijaa näitä pelkoja.

   • Nimetön

    Insinöörimyös: Ainakaan koodarihommiin ei kaivata kannabiksen hidastamia, omiin ajatuksiinsa vaipuneita oleilijoita. Narkkari ei vaan tajua olevansa alisuorittaja, kun pilvessä kaikki on niin auvoista.

   • Koodimies

    Heh, itehän tiiän kertoa että n. 10-20% IT-työläisistä käyttää satunnaisesti kannabista. Eipä tuo tunnu haittaavan töitä.
    Työnantaja, joka ajattelee osakkeenomistajien parasta, ei ole kiinnostunut siitä käyttääkö työntekijä satunnaisesti kannabista vaan esim. siitä mitä työntekijä osaa tehdä.

   • Nimetön

    Koodimies: Ei vale muutu toistamalla todeksi. Kannabiksen pössyttelijät ovat alisuorittajia, jotka ensimmäisenä lähtevät, kun firmat karsivat tarpeetonta väkeä. Heitä ei todellakaan ole valehtelemiasi määriä. Yritykset eivät ota narkkari riskiä jo pelkästään tietoturvallisuuden ja maineensa vuoksi, siksi huumetesteillä pidetään narkkarit poissa.

   • Hyvinvoiva Pajan hitsaaja (rst, s355, al...)

    Se, että jokin hypoteettinen koodari on kuulemma käyttänyt tiettävästi piriä, ei toimi perusteluna kannabiksen käytön kieltämiselle.
    Käyttäähän Suomessa valtaosa kansasta alkoholiakin, muttei alkoholismin vuoksi irtisanottuja ihmisiä myöskään voida käyttää perusteluna kannabiksen kiellolle.
    Mitä tulee työurillansa keulimiseen, niin eikö vaan olekin kiva, että on työura?
    Minullakin on ja se jatkuu edelleen.
    Huomenna taas töihin ja niin edelleen.

    Mitä tulee huumetestauksiin, niin nehän ovat joihinkin töihin hyvinkin perusteltuja, mutta kannabiksen ei testattaviin aineisiin tulisi kuulua lainkaan.
    Mainitsemasi kiristysriski muodostuu teoriassakin kannabiksen kohdalla ainoastaan laittomuudesta, jolloin on mahdollista kiristää käytön paljastamisella.
    Laillisen viinan ja tupakan kohdalla moinen riski loistaa poissaolollaan…
    On turha päteä sillä, että läpäisee duuneihin päästäkseen seulat, jotka perustuvat lailla pakotetusti enemmän järkeä ja moraalia vastaan sotivaan tyhjyyttään kumisevaan pintakoreaan idealismiin, kuin loogiseen asioita arvioivaan ajatteluun.
    Henkilökohtaisesti en paljoa julkisesti nostattelisi itseäni millekään jalustalle kilpailussa, jonka säännöt ovat toisia kilpailijoita kohtaan epäreilut, mutta tyylinsä kullakin.

 22. Kokemusexpertti

  Missään nimessä ei tätä miestä kertomaan asioista. Nuoret ovat fiksuja ja osaavat ottaa itse asioista selvää. Tuon 20v kannabista käyttäneiden kuvauksen tunnistavat heti falskiksi, eivätkä enää usko mitään muutakaan kaverin juttuja.

  Yleisesti ottaen valistus on hyvä asia, kunhan se ei ole valheellista. Terveisin n. 18v lähes päivittäin kannabista käyttänyt talousjohtaja 37v.

 23. Nimetön

  Mitä enemmän nämä kohtuu- ym käyttäjät täällä suitsuttamistaan puolustelevat, sitä syvemmällä paskassa ne on. Ne ei sitä itse huomaa. Siinä on se juju.

  • Sipuli

   Ei Jeesus taas. Täällä nää ihmiset koittaa lytätä duunissa käyviä hiisipäitä 😀
   Ei tämä ole mitään leijumista. Nämä ihmiset koittavat vain valistaa teitä asioista joita ette itse ymmärrä, ja te vain luulette olevanne niin parempia että voitte haukkua toisen pystyyn. Eihän teiltä ole tullut keltään yhtään validia pointtia.
   Kannabis on jo yleistynyt niin paljon, että sen leviämistä ei voi pysäyttää kieltolailla koska ihmiset tulevat polttamaan sitä ihan periaatteesta.
   Onhan se laki niin naurettava, ja asiaan pitää saada muutos pian. Jos alkoholi olisi laitonta, moni teistä joisi sitä silti. Sitten te olisitte lain mukaan narkkareita. Ei muuta 🙂
   T. 7vuotta polttanut 20v opiskelija

  • Hyvinvoiva Pajan hitsaaja (rst, s355, al...)

   Tai sitten illuusio on omasi ja sinä olet sen vanki.
   Oman ajattelusi mukaan et myöskään huomaisi esitteleväsi henkilökohtaista harhaasi ihmisille, jotka elävät sen ulkopuolella tunnistaen sen harhaisuudeksi.
   Nyt näyttää sille, että voimasuhteet alkavat yleisen tietämyksen ja valistuneisuuden myötä kääntymään humaanimpaan suuntaan, mikä sen lisäksi, että on oikein, myöskin vie pohjaa siltä tietämätömyyden sarkaan kylvetyltä vihan siemeneltä, jonka hedelmistä juopunneiden onkin syytä tulevaisuudessa ajautua jonnekin internetin vihapuheryhmien syövereihin.
   Ja hyvä niin, koska nimenomaan tällainen puhe, mitä tekstisi edustaa, saa juuri nuorison etääntymään valistustahoista.
   Kuka nyt ei suojelisi itseään jonkin toisen ihmisen tyrkyttämästä misantropistisesta näkemyksestä, josta ei olisi kuin laajaa haittaa itselleen ja muille?
   Mielestäni hullu, tyhmä, tai vaikutuksille altis lapsi sen pitäisi olla, että olisi riittävän helppo adepti omaksumaan sairaan ja vahongollisen ajattelutavan muita ihmisiä kohtaan.
   Kas, olemme saaneet aikaiseksi yhden syyn kannattaa kannabiksen laillisuutta, koska tahdon eriyttää ja marginalisoida tuon vihan, jottei sitä kylvettäisi ja kasvatettaisi muunmuassa niihin vaikutuksille alttiisiin lapsiin, joita moiselta tulisi kai suojella.
   Tätä varten täällä ollaan ja tätä varten tämän kirjoitin.
   Vastustamassa järjettömän arvanheiton joillekin sen oikeuttamakseen kokemaa vihaa.
   Ei tähän väliin muuta.ä

   • Koittaja

    Viitsisitkö vielä suomentaa tekstisi ja jäsennellä tajunnanvirtasi ymmärrettävään muotoon? En tiedä sinun addiktioistasi, mutta kannabiksen käyttäjiltä tulee usein tällaisia päättymättömiä, muille avautumattomia sanatulvia, joissa lauseet eivät liity toisiinsa, eikä teksti kirkastu selkeäksi sanomaksi. Kannabis saa käyttäjänsä luulemaan, että hän kehittelee jotakin ylivertaisen suurta ja hienoa, vaikka kanssaeläjien korvissa kuuluu vain mökellystä.

 24. Nimetön

  Pössyttely tuntuu aiheuttavan myös rajua puheripulia ja tavantallaajan ulottumattomissa leijuvia sivistyssanakiehkuroita.

 25. Nimetön

  Noi muutamat, joilta luetun ymmärtäminen ei onnistu 🙂

 26. Hoh hoijjaaa

  On se ihme kun tämä vastaan ja puolesta puhujat aina alkavat vääntää kättä. Se nyt vaan on niin että olemme yksilöitä. Ja joillekin se sätkä voi sopia esim kerran pari viikossa. Joillain se aloittaa huumekierteen. Sen verran näkökulmaa asiasta on. Mainittakoon vielä että kokemus asiantuntijana voin teille kertoa ettei kaikki narkomaanit ole yhdestä puusta veistettyjä. Enemmistöllä on sama kaava kerrottavana. Mutta itse 12v opiaatti koukussa mutta ollut myös työ,lapset,vaimo,asuntolainat jne. Nyt kouluttautumassa kk-työhön. Välillä kun näen selvästi ylä-asteikäisiä lapsen naamaisia nuoria A-klinikalla niin aikoinaan ollut sääntö ettei kamaa myydä teineille ei päde sitä vähääkään. Ja piri/sauhu jyllää tässä eniten. Nuoren lapsen tai aikuisen aivot eivät ole vielä sillä tasolla etteikö pilvikin sinne vaikuttaisi myös vahingollisesti. Aikuiset ovat asia erikseen yksilöineen. Että miettikääpä sitä. T: päihteet läpi käynyt A.V 1986