Varilaan esitetään isoa liikuntahallia

Uuden Varilan koulun suunnittelu etenee Sastamalassa. Sivistyslautakunta linjaa ensi viikolla sen liikuntasalin kokoa. Esillä on ollut  joko koulun tarpeet täyttävä 400 neliön liikuntasali tai vaihtoehtoisesti 1100 neliön liikuntahalli, joka täyttäisi myös eri harrastusryhmien tarpeet.

Valmisteluvastuussa oleva kasvatusjohtaja Pekka Kares esittää jälkimmäistä. Suuremman liikuntahallin rakentamiseen on mahdollisuus saada 30 prosentin valtionavustus, kuitenkin enintään 750 000 euroa.

Ison hallin rakentamiselle olisi tilausta. Tällä hetkellä ainoastaan Vexve Areenan ja Sylvään koulun salit soveltuvat virallisten pelien järjestämiseen ja niiden käyttöaste on kova. Esityksen mukaan suuren hallin rakentamisella voidaan välttää tulevia investointipaineita. Iso liikuntahalli mahdollistaisi paremmin myös erityisryhmien liikunnan harrastamisen.

Sastamalan kaupunki on alustavasti budjetoinut Varilan uuden koulun suunnitteluun ja rakentamiseen noin 8 miljoonaa euroa. Tämä summa ei pidä sisällään isoa liikuntahallia. Esityksen mukaan liikuntahallin rakentaminen merkinnee noin 2 miljoonan euron investointipaineita vuosille 2020-2022.

Uuden koulun rakennustöiden on tarkoitus alkaa syksyllä 2018 ja valmista olisi 2020 keväällä. Liikuntahalli rakennettaisiin vasta koulun valmistumisen jälkeen.

Sivistyslautakunnan jälkeen asia menee kaupunginhallituksen linjattavaksi. Valtuusto tekee lopullisen ratkaisun liikuntahallin koosta joulukuussa.

40 vastausta artikkeliin “Varilaan esitetään isoa liikuntahallia”

 1. Nimetön

  Semmoinen sali ettei enään tarvi viedä pelejä muualle pienten salien takia

  • Nimetön

   Eikö se sali pitäisi rakentaa koululaisten tarpeen mukaan, eikä VaLePan. Pelatkoon VaLePa pelinsä Vexve Areenalla tai sitten Tampereella. Kyllä kaupunki avustaa nyt nyt jo VaLePaa ihan riittävästi!

   • Nimetön

    Mites Ropo(salibandy) ja Vaps(futsal)? Hekin tarvitsevat tätä isoa hallia. Nämä yhdessä VaLePan junnujen kanssa eniten hallia tarvitsevat. Kyseessä on tietääkseni halli johon ei oo tulossa katsomotiloja.

 2. JTT&)

  Eikö toi vähä älyinen NIMETÖN tajua että täällä on muutakin toimintaa kuin VALEPA?

  • Nimetön

   Kaupungin päättäjät ovat ilmeisesti unohtaneet että koulut ovat koululaisia varten eikä iso äänisiä aikuisia lentopallon penkkiurheilijoita

 3. piski

  täällä Sastamalassa ent. vammala on rakennettu liikuntasaleja vaikka kuinka monta mutta kaikista on tehty liian pieniä. nyt on asia sillä lailla että ei enään liikuntasaleja Sastamalaan eikä (vammalaan). varilan home koulu kiinni jos siellä edes hometta on satsatkaa nämäkin rahat siihen ikuisuus projektiin UIMAHALLIIN. VEXVE areenastakin tehtiin liian pieni on ei sovi meikäläinen joukkoon. Ei mutta ihan tosi tarvitaanko täällä tosiaankin liikunta halleja vielä enemmän onhan täällä wexve oikeen areena,sylvän sali,muistola sali,kätsäkoulun sali,lukion sali ja varilan sali joka puretaan ilmeisesti. kyllä täällä saleja on vielä mouhissa, sutiksella, keikyässä, kiikassa, häijäässä. ottakaa nyt ihmeessä järki käteen päättäjät, vai omat edut tässä on etu sijalla

 4. piski

  taas sensuroitiin mun kommenttini varilan liikuntasalista meniko suoraan suoniin

 5. Poikamaalta

  Juu, ei iso valtionapu apu ole syy rakentaa. Rahaa tarvitaan kuitenkin.
  Uimahalli olisi tarpeellisempi. Tämä on vähän kuin ”tehdään sitten liikuntasali kun ei halliin ole varaa”

 6. Nimetön

  Pitäisikö tähän liikuntahalliin rakenta jonkinlainen salaovi, että jonkun poliitikon valtiosihteeri voisi siitä ponkaista autontakakonttiin?

  • Nimetön

   18:52 Nyt tuli sanonta peräkontti kirppikselle. Osta vähänkäytetty valtiosihteeri!

 7. Nimetön

  Kunhan tuo lentopallobuumi lähivuosina menee ohi niin vexve areenan katsomotilat riittävät ihan mainiosti. Valitettavasti täytyy todeta ettei noi kannattajatkaan välttämättä monta vuotta jaksa enää peleissä käydä ja nuoria ei vaan kiinnosta.

 8. Nimetön

  Ehdottaisin kelluvaa liikuntahallia ellivuoreen.Siihen vain kelluva uimahalli viereen.Monitoimihalli voi olla kovalla maallakin, ainakin aluksi.

 9. Nimetön

  Ropon ja vapsin höntsäilyt mahtuu höntsäileen mainiosti vinkissäkin. Ja valepalle on vexve ja sylvää. Ei tosiaankaan tarvita enää isoa hallia. Uimahallille sen sijaan on tarvetta. Sylvään salia voitaisiin päivittää. Se tarvitsisi vain uuden lattian ja valaistuksen kuntoon.

 10. Nimetön

  Miten on Pekka Kares: Jos Varilaan rakennetaan iso liikuntahalli jota Varilan koulu saa käyttää voiko Muistolan koulu tasapuolisuuden vuoksi käyttää jatkossa Vexve -areenaa liikunnan opetukseen?

 11. Nimetön

  Kareksen ehdotuksessa on riski ettei tule sali ollenkaan. Ensin pitäisi tehdä koulu ilman salia ja sitten isompi jos saadaan valtion rahaa. Entäs jos ei saada?

 12. Nimetön

  EI enää ”palloilu”halleja lasten ja nuorten esikasvatuksen kustannuksella,toi valepointikin jo kyllästyttää,mitä se on tänne tuonut muuta kuin kustannuksia ? kunnollinen uimahalli vaan tänne on paljon monipuolisempikin liikunnallisesti .

  • Nimetön

   Meinaatko ettei uusi uimahalli tua lisää kustannuksia sastamalaan? koita ny uida koiraa nykyisissä halleissa mitä tarjolla on! T. Eläkeläinen ja valittaja tyrväältä.

 13. Nimetön

  Tälle kylälle pitäisi saada ensin uimahalli ja sitten vasta liikuntahalli. Tuntuu hullulta että kylä on täynnä uimahallipalveluita tarvitsevia kuntalaisia – eläkeläisiä, aikuisväestöä, nuorisoa, koululaisia, lapsia ym, mutta heistä ei piitata yhtään! Mieluummin rakennetaan lentopallohalli!!! Huh, huh. Vallan sairasta touhua!! Nähdäkseni kunnan ensisijainen tehtävä on pitää huoli mm. kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista. Kyllä ulkolaiset pallonhakkaajat ovat siellä viimeisellä sijalla. Päätöksiin järki käyttöön taikka päättäjät vaihtoon!!!

  • itkettää monen pikkukisun kohtalo

   mitä uimahallia täällä tarvitaan, kun ei kyetty pyörittämään ympärivuorokautista päivystystäkään !

 14. ISO HALLI

  Iso sen hallin pitää olla! Ison vastustajat perehtykää kunnolla ko. asiaan ja muodostakaa sitten vasta mielipiteenne…esim. nykyhalleissa ei pystytä järjetämään kunnolla kaikkia saatavilla olevia junioriturnauksia ( vanhemmat ikäluokat). Tälläiset turnaukset toisivat kylälle paljon väkeä = euroja ( junnut + vanhemmat jne)…ps.poissulkeeko ISO HALLI uimahalli investoinnin, tuskin?

 15. Nimetön

  Äskettäin tehtiin juuri iso halli – vexve areena. Jos päätöksessä tuli jokin kämmi, ei sitä tarvitse uudella hallipäätöksellä korjata. Sitä pitää vaan sopeutua ja pelata isot pelit jossakin muualla. Ei postitoimipaikkojenkaan tyhmää nimipäätöstä korjata uudella päätöksellä, vaikka tarvetta olisi. Näillä mennään mitä on!!!

  • Nimetön

   13:50 Puhut vähän mutta asiaa! En ole mikään uimahallifani mutta uimahallikin ennenkuin taas iso halli lentopallon pelailua varten (sitä vartenhan se tulisi vaikka kuinka muuta yritettäisiin esittää -ja joo, olen perehtynyt asiaan).

 16. Nimetön

  Vammalassa on liikuntasaleja vaikka kuinka paljon, Varilasta on matkaa Sylvään saliin toista kilometriä. Saleja on, harrastekäyttöön riittää pienempikin sali. Ennen Mouhijärven koulun surkea sali kuntoon kuin uusi suuri lentapallohalli Vammalaan. Varilan kouluun sali koulun ehdoilla, ei lentopallon!

 17. Nimetön

  Eikö tuo 8 miljoonaa ole se, minkä pitäisi riittää vuotuisiin investointeihin. Hei haloo, nyt kukkaronnyöri tiukemmalle!

 18. Nimetön

  Ihan pelottaa kun nuo virkamiehet ja päättäjät on
  noin mahdottoman pöljiä…

 19. Asemamäen Dynamo

  ..asiaa on näemmä jo valmisteltu opetus ja kulttuuri ministeriössä syksyllä …Sanni Grahn Laasosen ja Heikki Kuutti Uusitalon johtamassa okmssä on vierailtu …valtion apua on tiedossa vuodelle 2019..selviää lautakunnan valmisteluasiakirjoista….nykyistä liikunta hallia ei tarvitse purkaa ennenkuin uusi halli on valmistunut..

  Valtuustossa keskusta 11…Sdp…11…Kokoomus 8…ps 4
  kd 4…vas 3 ja vihreät 2(43)

  SDP:N 11 (Jokinen..Nurminen Varilasta)..ja Kokoomuksen vahvistettuna kristillisillä 8 +4….on 23 ääntä..Kortelahti lautakunnan puheenjohtaja ja Mäkisoini yms..tosin 22 ääntä jo muodostaa enemmistön….vaikka kaikki muut olisivat vastaan Kiikoisia myöden.

  Tuo porukka vois samalla päättää myös uimahallista.

  Muistettava että SDP ja vas ja vihreät muodostivat hallitusneuvotteluvaiheessa teknisen vaaliliiton.

  joten asia rupeaa olevan selvä..uusi isompi halli on tulossa

 20. Koittaja

  Ei Sastamalaa pidä museoida! Kehittyä pitää ja siihen kuuluu uusien palveluiden rakentaminen ja vanhojen kehittäminen. Nuoria ei saa pysymään ulkomuseoksi muuttuneessa kaupungissa, kun lähellä on kehittyvä, kasvava Tampere.

 21. Nimetön

  Se on ainakin täällä Sastamalassa hyvä että ei pelata kurraa, sillä muuten tehtäisiin h…..tin kalliita hiakkapihoja joka paikkaan .

 22. Nimetön

  Liikunta on yksi oppiaine koulussa, eli tarvii opetustilan. Siihen ei tarvita isoa hallia, normaali sali riittää. Saattaa jopa olla että saliton koulu ei täytä opetusministeriön vaatimuksia normit täyttävästä koulusta. Jos koulu päätetään rakentaa ilman salia, hankkeesta tullaan valittamaan.

 23. Nimetön

  Jokaisen kannattaisi tutustua siihen miten nykyiset hallit soveltuvat erilaisiin liikuntatoimintoihin. Suurin osa on auttamattomasti liian pieniä että voidaan pelata sääntöjen vaatimilla tasoilla. Vexve ja Sylvää ovat täyteen buukattua ja ne ovat ainoat tarpeeksi suuret salit futsalille, salibandylle, korikselle ja lenttikselle.

 24. Nimetön

  Jos tämmöistä hallia tarvitaan mutta maksajaksi ei pidä tulla koulutoimi vaan muut tahot ala-asteikäsille riittää pienemmät puitteet ja kunnolliset opetustilat

 25. Nimetön

  Ei koululiikunta ole enää muutamaan vuosikymmeneen vastannut liikuntakasvatuksesta, kyllä se on siirtynyt jo ajat sitten urheiluseuroille. Ja tilat sen mukaan eli riittävän iso sali jotta ei jää pelit sen takia pelaamatta, tässä vaiheessa ei kannata säästää vaan asialliset tilat. Ja tietenkin salin käyttömaksut tason mukaan, ei mikään ole ilmaista.
  Vertailun vuoksi: jääkiekkokausi Tapparan B-junnuissa Tampereella maksaa noin 7000 eur kaudessa minkä vanhemmat maksavat(olen maksanut) ja vaikka nyt ei jäähallia rakennetaan niin kaikki muukin kilpaurheilu maksaa ja ison hallin käyttökuluja pitää periä tietenkin lajia harrastavilta, höntsyporukat voi mennä Muistolan saliin.

 26. Nimetön

  Kovasti on päättäjät kiihottunu vammalan isosta liikuntahallista mutta saastamalan saamattomat vätykset ei saa edes kiikan pururadan valoja kuntoon, jos ei ole varaa edes jotain valoja korjata pitäs turvan kii satoja tuhansia maksavasta hallista.

 27. Thx-1138

  Kannatan peruskoulupalvelujen ulkoistamista yksityisille, tai sitten vaikka huittisiin! Turha tähän kuolevaan kylään on mitään investoida!!!

 28. puux taavi

  kyllä on sitte peräkylien peräkylä koko jahkaileva sastamala, ihmisten ilmoilla hallit vaan tehdään, eikä jaaritella. Ja sitten tuo ainainen naukuminen tuosta valepasta, onkai paikkakunnalla harrastavia ihmisiä, jotka osaavat tehdä jotain oikeasti hyödyllistä työkseen.
  Tuota hallia pähkäillään vielä 20 vuoden kuluttuakin, niinkuin on tehty uimahallin kanssa.