Kahvila Elsa sulki ovensa – Kesko neuvottelee jo uuden vuokralaisen kanssa

Kahvila Elsa K-Citymarket Sastamalan kauppakäytävällä on sulkenut ovensa.

K-Citymarket Sastamalan eteiskäytävällä toiminut Kahvila Elsa on sulkenut ovensa.

Keskon Pirkanmaan alueen kauppapaikkapäällikkö Petteri Tastula vahvistaa asian, mutta on niukkasanainen.

”Kyllä valitettavasti asia pitää paikkansa. Kahvilavuokralainen on joutunut lopettamaan toimintansa.”

Kauppapaikkapäällikön mukaan tilan jatkosta on jo neuvottelut käynnissä.

Voitko kertoa, kenen kanssa ja millä aikataululla neuvotellaan?

”Palataan tähän myöhemmin”, Tastula vastaa.

128 vastausta artikkeliin “Kahvila Elsa sulki ovensa – Kesko neuvottelee jo uuden vuokralaisen kanssa”

 1. Nimetön

  Ihmekös tuo, kun täällä Vammalassa ihmiset vaan maleksii ja juoruaa eikä vahingossakaan osta mitään kuin korkeintaan tarjouksesta ja mielellään eilisiä tuotteita puoli-ilman, täyttä hintaa ei saa maksaa. Ja se nyt olis ennenkuulumatonta jos vaikka söis keittolounaan joku päivä, kyllä on parempi seurailla olisko missään liikkeessä ilmaista makkara- tai kahvitarjoilua ja sitten vielä se ÄMPÄRI, se pitää mun ainakin saada!

  • Nimetön

   Mua kyllä pänni ne kaupustelijat siinä Cittarin kassojen jälkeen heti, tosi raivostuttavia iholle tunkijoita – kuinkas päivä on mennyt -uteluineen. Joten ei ole ihme, että on kiire pois koko kauppakeskuksesta !

  • Vammalalainen

   Puhu vain omasta puolesta ei kaikki ole samanlaisia kuin sinä, itse olen sieltä kerran viikossa hakemut aamulla töihin evästä ja ottanut pussin pulla tai muuta

  • Soppaa saa sotesistakin.

   Eihän se soppa kallista ole, mutta se kahden kilometrin edestakainen kävely rassaa.

  • Jatkoon menestystä

   Keittolounas oli oikein maukasta, sämpylät hyviä ja makeat leivonnaisetkin mukaan ostettuina maistuivat kotona mukavasti. Kävijöitä ei kovin ollut ja viihtyisyys puuttui, mutta surullista, että kahvila loppui näin lyhyen ajanjakson jälkeen. Onhan koko CM niin surullinen Sastamalassa; on niin mahdottoman pieni ja valikoima ruokaosastoa lukuunottamatta mitätön. Jospa olisi vähän Lindexiä, Cubusta, Finlaysonia, Nansoa, Iittalaa, Marimekkoa, Tigeriä, Intersportia, Sinooperia… koko kompleksissa. Pirkanmaan maantieteellisesti laajin kaupunki ja tällaiset minipalvelut, hävettää. Mutta kahvilayrittäjälle kuitenkin jatkoon menestystä ja onnistumista ja toivotaan eri paikkaan enemmän viihtyisyyttä ja enemmän asiakkaita. Tuotteista tai hinnoista ei voi valittaa, hintalaatu-suhde oli kohdallaan.

 2. Nimetön

  Kuka syö keittoa viitenä päivänä viikossa? Aika harva ja en ainakaan minä. Normaalilla lounaalla olisi voinut kannattaakin. Ja pientä stailausta olisi paikka tarvinnut. Mahtoiko rahat loppua jo avausvaiheessa.

  • Nimetön

   Kenenkään ei tarvi syödä keittoa viitenä päivänä viikossa, mutta edes silloin tällöin vois poiketa syömään. Ja Keskon vuokrat kyllä tiedetään, niillä tapetaan nuori yrittäjä kyllä aika äkkiä koska kuvio vaan on mahdoton. Eri asia on, jos on alkupääomaa mitä sijoittaa vaikka ylisuuriin vuokriin eikä tarvi velkarahalla kärvistellä.

  • Nimetön

   15:39: Aika moni eläkeläinen syö. Ja kotonaan. ”Ulkona syöminen” on monelle pieneläkeläiselle harvinaista herkkua. Ja niistä eläkkeistäkö pitäisi vielä elättää yrittäjä ja hänen kauttaan suurfirma Kesko? Kiitos ei. Keitto on hyvää ja monipuolista, sillä linjalla on pakko pysyä.

 3. AMIGO

  En usko ihmisten olevan niin pihejä, mutta luulisin että tuon kahvila tilan
  vuokra on syy lopettamiseen. ????
  Saas nähdä kauanko koti – pitza . ???????

  • Nimetön

   Koskahan joku keksii valittaa Kotipizzan akvaariotunnelmasta?

 4. Nimetön

  Tuttua toimintaa tyrväällä! eläkekeläiset valittaa kaikesta kun mitään ei ole!

 5. Nimetön

  Seuraava kahvilanpitäjä vois satsata myös viihtyvyyteen..

  • Kylmäävää valkeutta

   Kalsealta se paikka minustakin ulkoapäin vaikutti. Voisitteko sisustajat miettiä joskus niin, että kodikkuus ensin ja sitten steriilys? Englannissa on tuhansia viihtyisiä pubeja ja teepaikkoja, joista voisi käydä Keskon herrasväki ottamassa mallia.

   Kukapa haluaa sairaalamaisessa steriiliydessä juoda kupposensa? Kuin näyteikkunassa olisi jokaisen liikahduksen ajan.

 6. Viihtyisät kahvilat kunniaan!

  Itse olen ainakin kiertänyt kyseisen kahvilan kaukaa sen tyhjän ilmeen takia. Ei viihtyisää tunnelmaa lainkaan, näytti keskeneräiseltä.

  • Vjhgjnb

   Sillä tontilla oli joskus yks mutta jotkut munapäät purkisen.

   • Nimetön

    Munapäät päättivät että se pitää purkaa,tuskin työhön osallistuivat?

  • Nimetön

   Samaa olen ajatellut. Eikä oikein näytä optimaaliselta myöskään erityisruokavalioisen kannalta.

 7. Nimetön

  Harmi! Kahvilassa oli maukasta ja edullista keittoa lounaaksi sekä ystävällinen henkilökunta. Asiakkaita vaan on näyttänyt olevan vähänlaisesti.

 8. Nimetön

  Jos lounasmarkkinoilla meinaa pärjätä niin ei sitä keittolounailla ainakaan tehdä eikä satunnaisilla kävijöillä. Vakiasiakaskunta pitää saada mutta hankalaa se on. Eikä Cittari lounaspaikkana ole sijainniltakaan paras.

  • Nimetön

   Eipä kun pitäs kaatua joka paikkaan siitä koto rappusen vierestä! kaikki on kaukana vaikka aikaa on ja pitää valittaa!

 9. Nimetön

  Jotenkin kolkko ja ankea paikka. Nimenomaan keskeneräisen oloinen. Ja linjastokin kovin hankala asiakkaan näkökulmasta. Paikka on sinänsä hyvä kahvilalle jotenkin pitäisi vaan saada houkuttelevammaksi jotta ihmiset poikkeaisivat.

 10. Nimetön

  Siellähän ne kalusteet on Lainvoimassa myytävänä. Ei muuta kun huutamaan ja yrittäjäksi.

 11. Tanakka pukki

  Koska loppuu koko touhu ko.tontilla?Alueella asustavat preeriakoirat kuiskivat.

  • Koittaja

   Ei lopu. Kesko saattaa vaihtaa kauppiaan uuteen kupattavaan, jos vanha väsyy

 12. Koittaja

  Tila on sellainen akvaario, että vaatii suuren satsauksen sisustukseen. Nyt lopettaneen ruokapaikan ilme oli kieltämättä kalsea ja keskeneräinen. Asiakkaat olivat tyhjän keskellä töllisteltävinä. On aika kiusallista, kun jokaista suupalaa seuraa lasin takana utelias yleisö. Seuraava yrittäjä toivottavasti teippaa lasiseinän ruokarauhan ja viihtyvyyden takaamiseksi.

  • Nimetön

   Useamman sopan siellä syöneenä voin sanoa ettei kukaan ainakaan mun suupalojani seurannut. Eikä mitään jättiyleisöä ollut lasiseinän takana! Voi hyvät ihmiset sentään!!

 13. Kahville

  Kyllähän kahvilan pitäisi tosiaan olla viihtyisä ja tunnelmallinen.. jos ei itse osaa sisustaa, siihen kyllä saa apuja.

 14. Kävin

  Söin hyvin maukasta lihakeittoa ja hyvää ruisleipää..kiitos

 15. Sopannut

  Soppa oli hyvää, joka kerta. Ja maittoi ilman rekvisiittaa

 16. Nimetön

  Kesko määrää myös aika tarkkaan sisustuksesta, tai ainakin saako ikkunoilla olla jotain vai ei. En kyllä ymmärrä minkä takia, eikö parempi olisi, että yrittäjä saisi itse määritellä konseptinsa ja Kesko tyytyisi siihen että saa vuokransa.
  Minustakin paikka oli hieman kolkko ja kysyin asiasta.
  Harmi, mielestäni juuri kahvila oli se mikä sopi tuonne muiden liikkeiden lisäksi.

 17. Nimetön

  Samaa mieltä keskeneräinen kahvila.
  Kierrän kaukaa samoin kyseisen vaatekaupan. Siellä en ole nähnyt koskaan asiakkaita. Itselle ei siellä ole mitään. Sulkee ovensa pian perässä.

 18. Nimetön

  Suuruudenhulluutta alun perinkin koko Cittari tämän kokoiseen kaupunkiin. Ainoa vilkastuttaja olisi Alko siellä. Alkaisi ”soppa” tehdä kauppansa…

 19. olin vakioasiakas

  Erinomainen keittoruoka. Ystävällinen palvelu. Ei harmittanut yhtään näyttää naamaansa ohikulkijoille maukkaan keittokulhon äärestä. Harmittaa kun näin kävi.

  • Nimetön

   Juu. Oli tosi hyvä kahvi ja kastamiset. Ei yhtään häirinnyt kenenkän töllöttely. Joka kerta kun kaupassa kävin kävin myös kahvilla.

   • Nimetön

    Hyvä niin. Kaikki eivät kuitenkaan ole linssiluteita.
    Eläkeläinen haluaa tiputella sopan rinnuksilleen ilman yleisöä.

 20. Elsa kohtalon lapsi

  Tehkää vain lisää palloiluhalleja eiköhän siitä kauppa vilkastu..

 21. Kannon päässä

  Kannon päässä istuenkin ennemmin kahvittelen yksistäni tai ystävien kanssa kuin tuollaisessa steriilissä sairaalan leikkaussalia muistuttavassa niin kutsutussa kahvillassa? Tosin sänkyjä ei näy tilassa nähty olevan. Tays Sastamalan aulakahvilakin on viihtyisämpi kahvittelupaikka kuin ao. Cittarin kahvilatila. Erästä edellä kirjoittanutta mukaellen, Cafe-Artolds olisi oiva nimi uudelle kahvilalle jatkossa, jos sellaisen joku vielä uskaltaa ko. tilaan pystyyn pykätä? Viihtyisän?

 22. Nimetön

  Eiköhän Kesko hinnoittele pikkuhiljaa kaikki pikkuliikket siitä pihalle.

 23. Kauppamies

  Mitä ihmeen nuovoteltavaa tossakin on seon joko tai. Kyllä ihan perseestä toi koko systeemi. Ei tee kukaan tiliä.

 24. Nimetön

  Kävin tiistaisin lohisopalla. Usein täynnä asiakkaita.Hyvä soppa ja ystävällinen palvelu. Eikä odotettu, että asiakas korjaa astiat pois. Tsemppiä yrittäjälle.

 25. Nimetön

  Kesko saanut haluamansa ja citymarket lentävän lähdön mutta valitettavasti muiden kustannuksella. Ei ostovoimaa täällä jokapaikkaan riitä mutta on se kiva kattella ja kävellä kun on niin paljon tavaraa ja kommeet tilat. Kun ei vaan kohta olisi hommeesa…

 26. Nimetön

  Ihan uteliaisuuttani kyselen, että mikä se mahtaa olla Vammalan keskustan liiketilojen keskivuokra ? Olen vähän kuullut, että ei ole kovin halpaa lystiä vuokrata tilat ja yrittää siinä sitten myydä niin, että se kannattaa.

 27. 5kymppinen

  Juuri akvaariotunnelman ja kaikkien tuijottajien vuoksi lopetin usean vuoden asiakassuhteen cittarissa olevan parturiliikkeenkin kanssa.

  • Nimetön

   tuo on aivan realistisesti ajateltu – kukapa siitä tykkäis, kaikkien vahdattavana olla, kun käy henkilökohtaista palvelua hakemassa

 28. Nimetön

  Kyllä se on Sastamala -nimisen paikkakunnan vuokrataso jonkin verran ylihinnoiteltu, hinnat melkein kuin pääkaupungissa, taso taitaa kumminkin olla vähän erilainen. Torikahvioon nyt äkkiä yrittäjä, ei tarvi satsata kun rapiat puoli miljoonaa, siellä sitten kauppa käy kun on esiintymislava ja kellokin!

 29. Nimetön

  Siinä naapureissa on monta kahvilaa leipomoineen, ei kai kukaan kuvitellut että ankea baari vähän vaatimattomine tarjoiluineen ja sisustuksineen vetäisi väkeä. Hesburger tai Subi olisi oikea valinta, taitaa vaan olla niin että tämä eläkeläislähiö nimeltä Vammala ei tarvi heseä, Nokialla Hesellä menee hyvin cittarissa.

  • Nimetön

   Taitaa olla pitkä vuokrasopimus Hesellä Osuuspankin kanssa Torikeskuksessa ei siitä niin vaan lähdetä, Seppälän konkurssipesä nyt kyllä jaksaa maksaa vaikka ovet kiinni menikin.

   • Nimetön

    Tämähän olikin ihan uutta meikäläiselle. Maksaako joku konkurssiin menneen firman laskuja? Onko varma tieto ja perustuu mihin?

   • Nimetön

    Konkurssiin mennyt yritys ei kyllä maksa mitään laskuja. Eikös siihen tilaan haeta uutta yrittäjää ?

 30. Nimetön

  Sitä tarkoitin, että eikö olisi jo aika näitä Vammalan liiketilojen vuokria vähän laskea. Ei oikein kannata yrittää, jos suurin osa tuotosta menee vuokraan.

  • Nimetön

   Näin tyhjillään ne tuottavat omistajalleen paljon enemmän kuin halvalla vuokrattuina………..Tappiota!

 31. Nimetön

  ”Citymarketin naapurissa monta kahvilaa leipomoineen” siis missä ne on? En tiedä kuin Pyymäen ja Rosetin ja siinäkin on tyrvääläisille puolet liikaa!

  • Nimetön

   Eikös Elsakin ollut Rosetin omistuksessa? Voin muistaa väärinkin.

  • Nimetön

   Tyrvään ns. vähäiset valittajat kun ja jos saisivat uimahallin viä niin varmasti valittasivat että hallin vesi on liian märkää! Vali vali porukkaa kun ikää tulee!

  • Veronmaksaja äärilaidalta

   Me eletään nyt Sastamalassa, eikä Tyrväällä. Kun lähdetään Pyykoskenmaasta tai Peräkunnasta isolle kirkolle asioille, on taivalta taitettavana 50 kilometriä silloin Keskustan kaikki kahvilat tuntuvat olevan Cittarin ympärillä.
   Tuntuu vähän siltä, että valaistujen ja aurattujen katujen asukkailta on mennyt todellisuuden taju; parista kolmesta kilometristä syntyy helvetinmoinen meteli.

 32. Mirja

  Vuokrat ovat varmasti korkeat ja odotukset alussa suuret.Kahvila oli aina ihan keskeneräisen näköinen,luulin pitkään että sisustaminen yms on kesken mutta ei se niin ollutkaan.Ei vammalassa ihan maalaisia olla kyllä kahvilaltakin osataan odottaa jotain muutakin kuin kuumaa kahvia.Paikka ei houkutellut millään tavalla.Akvaariomaisuus oli ihan naurettava,viereinen parturikin voisi panostaa hieman asiakkaiden yksityisyyteen.

 33. Nimetön

  Paloturvallisuuden vuoksi ei pöytäliinoja ei verhoja ei mattoja sisusta siinä sitten näiden kaikkien sääntöjen kanssa
  Mihin muuten Vammalassa vois mennä iltakahville? Täytyy vissiin lähtee Häijääseen tai Huittisiin tai se on parempi keittää kotona tullee nin paljo halvemmakskin

  • Nimetön

   Paloturvallisuus ei kiellä tekstiilien käyttämistä, niitä kun löytyy palamattomiakin. Kalliimpia ehkä, joten raha ratkaisee.

 34. P. Eräkartio

  Cafee Artolts, oiva nimi uudelle marionetticafeterialle.Kassalta tietenkin s-bonukset.

   • Nimetön

    Moccamaster keittää hyvän kahvin, kunhan olet muistanut vähän nähdä vaivaa.

 35. poispois

  Jääpalakuutio-look kylmäsi, vaikka monta kertaa ajattelin meneväni sisään. Kalseampaa ”houkutinta” en ole nähnyt missään. Samoin ajatuksin koti-pizzasta. Stailauksen alkuopinnot… yksinkertaista psykologiaa; kodinomaisuus, värit jne.

 36. Mari

  Hei, eikö meiltä Sastamalan asukkailta liikenisi myös empatiaa yrittäjää kohtaan ei hänenkään elämänsä aina helppoa ole. Varsinkin ihmiset, joilla varaa on niin kannatetaan yritystä ja ostetaan hänen myymiään tuotteita näin kaikilla on vähän mukavampaa näillä seutuvilla.

  • Surkeus

   Kyllä empatiaa olis, liikaakin, mutta kun tarvis olla myös rahaa.

 37. Ei hinta vaan laatu

  Oli todella tämän kylän surkein kuppila. Kahvi oli useimmiten aamusta asti seissyttä litkua, josta sai vain vatsan väänteitä. Kaikenlisäksi henkilöt tiskin takana olivat sen näköisiä, että älkää ihmeessä tulko häiritsemään meitä! Pitäisi varmaan Pyymäen laittaa siihen tilaan yksi kahvila lisää. Pyymäki näet tarjoaa tällä seudulla parhaita tuotteita, iloista palvelua ja viihtyisiä tiloja. Eikä pidä unohtaa Tampereella olevaa Pyymäen Omaa, hieno paikka ja aina liki täynnä asiakkaita. Kaupungissa käydessäni poikkean useasti Tuomiokirkonkadulle ”Omaan ” kupposelle vaikka sillä kylällä vaihtoehtoja toki löytyy!

 38. Nimetön

  Pyymäki on paras kahvila ja kodikas. Eikä kukaan halua tulla toljotettavaksi,oli hän sitten kampaamossa tai ruokailemassa. Suora sihti kumpaankin tässä paikassa!

 39. Nimetön

  Jos hyvyydestä puhutaan ei ole Elosen leipomon voittanutta mutta tuskin ne tulee saastamallaan.

 40. Nimetön

  Nykyisin perheet käyvät paljon ostoksilla iltaisinkin tyyliin äiti ruokaostoksille ja isä lapsien kanssa kahville ja vaikka jätskille. En tiedä olisko aukioloaikaa pitänyt olla enemmän. Keitot oli aina hyviä ja maukkaita ja sopuhintaisia.

 41. Nimetön

  Sehän oli täysin tuomittu epäonnistumaan, ei kai kukaan niin tyhmä ole että pistää kahvilan Vammalaan ja tuollaisen ei mitään ideaa tyyppisen. Vammalassa on ainakin 10 kahvilaa ja niissäkin puolet liikaa.
  Huhut kertoo että maailman pienin pizza Kotipizza, kallein klippari, tyhjä helyliike ja huippuna 5 vaatteen rättikauppa on kaikki vaikeuksissa ja jokainen lopettamassa.
  Cittarissa kun käy arkisin päivällä se on tyhjä kuin uimaranta talvella, valikoima tuotteista vaate, elektroniikka pitäisi olla 10 kertainen että ihmisiä kiinnostaisi ja ruokapuolella joudut yhden nakkipaketin ostamiseen kävelemään kilometrin. Epäonnistunut täysin tuolla tuotevalikoimalla, pitäisi olla tuotetta ja tarjouksia, tarjouksia, tarjouksia- Keskon keskusvarastolta tuoda rekkakuormalla tavaraa niin saisi ihmiset liikkeelle.
  Nokian CM ennen ( nyt sekin pilattu uudella konseptilla) ja Lielahdessa oli paljon tarjouksia ja hyviä. Tuli paljon ostettua, nyt Vammalan CM en ole ostanut mitään, ei voi kun ei ole tarjouksia saati tuotteita joita voisi ostaa.

 42. Torikauppias

  Onneks aukes Säästömarket ja Prisma.
  Eivoi mitään K on helvetin kallis.Juu enkans ymmärrä miks tänne koko cm piti tehdä.

 43. Ympäri ämpäri

  Onneks asun fiksussa isossa kaupungissa, jossa on halpaa kautta linjan ja ihmiset ovat paljon korkeammalla tasolla kuin ämpäreiden ja karkkien perään jonottavat tallaajat.
  Senkin ajan kun jonottelette uusien tavarataivaiden avajaiskrääsää, voisitte kehittää itseänne astetta korkeammalle oksalle tiedon tikkailla.

  Taso pysyy matalana, jos halua parempaan ei ole tai edes idä jossain takaraivossa.

  • Nimetön

   Ooks koskaan kuullut sananlaskua ”vannomatta paras” ?
   Mihin muuten pyrit tuollaisella tekstillä, ja ootko huomannut mitä oikein kirjoitat tossa viimeisessä kappaleessa ??

 44. Nimetön

  Eikös se kaupassa käyminen ole vanhanaikaista, netistä saa kaiken paitsi ruuan.

 45. Nimetön

  Sinulle 9:32: ”Kotkat lentää joskus matalalla, mut kanat ei koskaan korkealla”…viisaat laulun sanat. Turha nostaa itseään, olosuhteet eivät ole kaikille samat.

 46. Nimetön

  Tilalle vois tulla Suomen ensimmäinen KFC. Olis varmaan kunnon vetonaula ja tulis vähän kansainvälistä meininkiä.