Presidentti myönsi Veijo Hukkaselle kalatalousneuvos-arvonimen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 1. joulukuuta 2017 kalatalousneuvos-arvonimen yrittäjä, toimitusjohtaja Veijo Hukkaselle.

Kalaneuvos Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Veijo Hukkanen on toiminut kala-alalla yli 40 vuotta. Vuonna 1975 perustettu – aiemmin nimellä V. Hukkanen toiminut – Kalaneuvos Oy on Suomen suurin kala-alan perheyritys. Hukkanen on perustanut tai ostanut kaikkiaan 18 yritystä ja kehittänyt kala-alaa Suomessa voimakkaasti vuosikymmenien saatossa.

Tinkimätön laatu on ollut avainasemassa kalatuotteiden valmistuksessa. Edelläkävijän asenteesta kertoo muun muassa se, että yhtiö oli vuonna 1995 ensimmäinen suomalainen elintarvikeyritys, jolle myönnettiin ISO 9002 -laatusertifikaatti, ja joka laajennettiin myöhemmin ISO 9001 -sertifikaatiksi. Kalaneuvos Oy:ssä on myös panostettu kalajalosteiden ja raaka-aineiden vientiin. Viennin osuus liikevaihdosta on tänä vuonna noin 20 prosenttia.

Veijo Hukkanen toimii hallituksen puheenjohtajana Kalaneuvos-konsernin yrityksissä sekä yrittäjäperheen kalankasvatus-konserni Nordic Fish:ssä. Yritysryppäät työllistävät noin 230 henkilöä.

Perheyrittäjä on huomioitu aiemmin muun muassa valtakunnallisella Ernst & Young Entrepreneur of the Year sekä Suomen yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2016 -palkinnoin. Hukkanen on toiminut vuosien varrella myös lukuisissa luottamus-, yhdistys- ja järjestötoimissa.

Kalatalousneuvos Veijo Hukkanen.
 • avatar Nimetön

  Nonnii, juur kun sai firman nimen vaihdettua niin taas pitää vaihtaa…Kalatalousneuvos Oy 🙂

 • avatar Paljon Onnea

  …ja jokaisen menestyvänkin miehen takana on nainen..Onnittelut koko perheelle…torilla tavataan.

 • avatar Hyllyyn on jäänyt

  Kalan hinta on ainakin kaupassa kallistunut. Mieli kun tekee lohta kraavina ja kylmäsavustettuna.

 • avatar Merikarvialta

  Ahlaisten mies oli käynyt kalassa Merikarvialla…oli pilkit ja mormyskat..pari kairaa ja uudet pilkkihaalarit ja toppajalkineet.

  Kaloja oli tuomisina kovin vähän ja emäntä moitti kotiin palaavaa kalastajaa..

  “kyllä on kalliita kaloja”

  siihen isäntä ” että onneksi niitä ei ole ton enempää”

  Hyvää Itsenäisyyspäivää itse kullekin säädylle

 • avatar Mikä ettei

  Kalataloustohtori olis vielä uljaampi arvo. Kyllä niitäkin joissain on kaupan!

 • avatar Nimetön

  Eiköhän nämä ostetut arvonimet ole vähän vanhanaikaisia, mutta saahan valtio niistä rahatuloja, että sen puolesta on ihan hyvä.
  Arvostan kyllä yrittäjiä ei se toimeentulo tule aina ihan helpolla.

 • avatar 2 kilonsiika

  Kanadalainen vakkuumipakattu savusiika=toutain/säynävä. Sitä ei voi ylentää edes kalaksi.

  • avatar Nimetön

   16:23
   Jos kerran olet noin varma asiastasi, niin tee rikosilmoitus. Rikoksen tunnus täyttyy tuolla. Vai olisiko kuitenkin niin, että se on kuin onkin siikaa, mutta sinua jurppii kun Hukkasella menee paremmin kuin sinulla?

Kommentointi ei ole käytössä.