Riga Wood Finland Oy investoi viilunsorvauslinjaan, työllisyysvaikutuksia Sastamalassa

Riga Wood Finland Oy on allekirjoittanut Raute Oyj:n kanssa sopimuksen toisen viilunsorvauslinjan toimittamisesta Sastamalan Vammalassa toimivalle koivuvaneritehtaalle. Viilunsorvauslinjan lisäksi investointi käsittää tukinkatkomon osittaisen modernisoinnin.

Koneperustat ja rakennetyöt tekee ja toimittaa sastamalalainen SataGroup Oy. Linjan rakentamiseen tähtäävät työt aloitetaan välittömästi ja uusi linja otetaan käyttöön vuoden 2018 toisella puoliskolla.

Investoinnin seurauksena tehtaan sorvauskapasiteetti tulee liki kaksinkertaistumaan nykyisestä. Linjan käyttöönotolla on työllisyysvaikutuksia sekä Sastamalan tehtaalle että alihankintaketjuun, samalla se lisää alueellisesti koivutukin kysyntää ja kantorahatuloa metsänomistajille.

Riga Wood Finland Oy on maailman suurimpiin koivuvanerin valmistajiin kuuluvan Latvijas Finieris Groupin tytäryhtiö. Se toimii vanerinvalmistamisen ohella myös konsernin vanerituotteiden Suomen myyntikonttorina. Yhtiö hankki Sastamalan vaneritehtaan omistukseensa kesällä 2014. Tehdas työllistää tällä hetkellä 140 henkilöä.

Tuotantokapasiteetti on noin 20 000 kuutiota koivuvaneria vuodessa ja päämarkkina-alueet ovat Keski-Euroopan maat sekä Suomi.

9 vastausta artikkeliin “Riga Wood Finland Oy investoi viilunsorvauslinjaan, työllisyysvaikutuksia Sastamalassa”

 1. Nimetön

  Erinomainen uutinen! Kaupunki teki aikoinaan viisaan ja kauaskantoisen päätöksen turvatessaan tehtaan toiminnan.

  • Kyrwää

   Niinpä,nyt on toinen ääni kellossa,kyllä silloin aikoinaan kovin sanoin kaupungin päätöstä kirottiin,kaikki paitsi vanerin työntekijät! Mutta hyvä uutinen tämäkin taas.

 2. Nimetön

  Olis kaupunkin kassa tyhjä mikäli kaikki yrittäjät saisivat kaupunkilta veronmaksajien rahoja miljoona euroa ,totta tosiaan olisi!!

  • katosvaan

   Silloinen yritys maksoi kaupungille kiinteistön ja tontin, joten ei mennyt veronmaksajien silloisia markkoja. Lisäksi uudisti huomattavasti konekantaa. Rutinat pois.

 3. Nimetön

  Taisi siinä jotkut Vilppulalaiset klovaritkin saada verorahoista osansa.

 4. joo o

  Kaupungin kassa olisi täysin tyhjä mikäli yrittäjiä maksettuine veroineen ei olisi. Ei olisi työpaikkojakaan eikä verionmaksajia kun ei olisi työpaikkoja. Vetele tosta sitte.

 5. Klapinpinooja

  Taitaa olla meitille monelle hiukan yllätys että tuo tehdas työllistää noin paljon. Superhienoa!!

 6. Nimetön

  eiköhän se miljoona tullut jo takaisin veromarkkoina