Käteisen käyttö vähentyy – Voisiko Tyrvään kirkossa kerätä kolehtia maksupäätteellä?

Tyrvään kirkko. Kuva: Alueviestin arkisto.

Vähentyvä käteisen käyttö on haastaa seurakunnat pohtimaan kolehdin keräämiseen uusia tapoja.

Sastamalassa on esitetty ajatus kokeilusta, jossa kolehtia kerättäisiin Tyrvään kirkossa maksupäätteellä perinteisen kolehdinkeruun lisänä. Kirkkoneuvoston jäsen Aleksi Sandroos on jättänyt asiasta neuvostoaloitteen.

Käteisen käyttö tulee vähentymään vuosi vuodelta, jolloin perinteinen kolehdin kerääminen voi päättyä kokonaan. ”Sastamalan seurakunnan pitää tulevaisuudessa keksiä innovatiivisempia tapoja kerätä kolehtia”, Sandroos toteaa.

Maksupäätteen käyttäminen ei sulje pois perinteisen käteiskolehdin keräämistä. Se mahdollistaa kolehdin keräämisen myös heiltä, jotka eivät enää aktiivisesti käytä käteistä rahaa.

”Mielestäni maksupäätteen käyttöönottoa olisi ensin hyvä kokeilla seurakunnan pääkirkolla ja maksupäätteessä tulisi olla lähimaksuominaisuus”, Aleksi Sandroos ehdottaa.

Aloitteessa viitataan Suomen Pankin kuluttajakyselyyn. Vastaajista 73 prosenttia käytti viime vuonna tyypillisimmin maksuvälineenä korttia. Vuonna 2010 luku oli vain 55 prosenttia.

Kirkkoneuvoston varsinaiseen käsittelyyn neuvostoaloite tulee myöhemmin.

Poimintoja

    • Nimetön

      mutta mitenkä se kohta menikään – kun Jeesus ajoi pois markkinatoimijat pyhäkön edustalta?

  • Nimetön

    ”Kun lantti kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa”, taas tyhmiä viedään 100-0.
    Seurakuntia ei kiinnosta kuin rahan keräyksen maksimointi nykytoiminnassa ja höynäyttää valheillaan mahdollisimman moni antamaan rahansa.

  • MulleSopii

    Älkää ny hulluja ehrottako? Mihen mää sitten vanhat palttoonnoppini sijotan? Sitäpaitsi maksupääte on ehroton, se ottaa just sen minkä siihen syöttää, vilunki ei enää onnistu, äite mää laiton jo satasen, älä sää ennää.

  • piski

    kyllä menee kolehdin keruu aika sähläykseks jos korttiautomaatti otetaan käyttöön, kolehtiveisuukin kestää varmasti kaksi tuntia kun siinä sählätään moisen maksupäätteen kans. ei kun vaivais ukot pääoville annetaan jos annetaan, nin ei tarvi olla nolona jos kolikot on jäänyt kotio eikä haaviin oo mitä antaa muuta kun rupia perseestä

  • Nimetön

    Huonosti se tänne sopii päätellen siitä kun olen kaupan kassalla niin edesää olevat ja jälkeenikin tulevat kaivavat käteistä. Mahtaako ne kortteihin vielä luottaakaan..

  • Nimetön

    Rahaa ei ole juuri koskaan. Olen jo monena vuonna jättänyt velkakirjan kolehtihaaviin.

  • Jerusalemissa oli toisin

    Usein panee ajattelemaan: Kun tulen hiljentymään Jumalani edessä; miksi se pitää rahalla maksaa.

Kommentointi ei ole käytössä.