Sylvääläisten järjestämä lasten liikuntatapahtuma oli hitti

Perhepäivähoitaja Marja Lampila ja hänen hoitolapsensa olivat innoissaan liikuntatapahtumasta.

28. marraskuuta Sylvään koululla järjestettiin liikuntatapahtuma päiväkoti-ikäisille lapsille, ja tapahtumaan osallistui miltei sata lasta ohjaajineen. Sylvään koulun tukioppilaat ja liikunnanopettajat olivat mukana tuomassa liikunnan iloa lapsille.

Perhepäivähoitaja Marja Lampilaa haastatellessa selvisi, että tapahtuma on ensimmäinen laatuaan. Marjan mukaan kaikki lapset viihtyivät erinomaisesti ja kaikki oli suunniteltu hyvin.

Etenkin oppilaiden innokkuus ja avuliaisuus yllättivät Lampilan positiivisesti. ”Taitavat kaikki omatkin lapset olla jonkun muun mukana”, hän naurahtaa.

Marjan mielestä samankaltaisia tapahtumia voisi järjestää mielellään enemmänkin; lapsien on helppo purkaa energiansa temppuradalla tai salibandya pelatessa. Monet muutkin lastenhoitajat ajattelevat samoin – tapahtuma oli suuri hitti.

Liikunnanopettaja Jari Salo kertoo, että idea lähti käyntiin sylvääläisten ”ramborataa” seurailleen Marko Lausniemen toimesta. Siispä rataa päätettiin keventää nuoremmille sopivaksi, mikä osoittautui loistoideaksi. Salonkin mukaan lapset innostuivat kovasti radasta eivätkä olisi halunneet lähteä pois.

”Tapahtumasta jäi hyvä mieli, kun näki lasten innostuksen ja liikunnan riemun”, Salo sanoo. Kaikki viittaa siihen, että samanlainen tapahtuma tullaan järjestämään ensi vuonnakin.

Julia Widberg

Kirjoittaja on Sylvään koulun tukioppilas

Marja Lampilan hoitolapsi Olivia viihtyi Sylväällä.

Sylväällä riitti säpinää marraskuun lopussa.