Lähiruokafestarit Lauhaan ja tukea syrjäytyneille nuorille

Joutsenten reitti kokoontui torstaina vuoden viimeiseen kokoukseensa. Nyt puollettiin muun muassa hakemuksia, jotka ehkäisevät nuorten syrjäytymistä ja synnyttävät uuden lähiruokafestivaalin.

Mistä ruoka tulee? kysytään Lauhan maamiesseuran suunnittelemilla lähiruokafestivaaleilla. Tapahtuman tavoitteena on tuoda näkyvyyttä alueen lähiruokatuottajille sekä tehdä maaseudun ruoantuotantoa tunnetuksi. Huittisten maataloustulot ovat maamme kuudenneksi korkeimmat, joten lähiruokafestivaali sopii Joutsenten reitin mukaan pienelle ja elinvoimaiselle kylälle erinoimaisesti.

Sastamalan seudun mielenterveysseuran hallinnoimalla hankkeella Osallisuus ja tuki 2 tuetaan syrjäytyneitä nuoria arjessa ja osallisuudessa. Ensimmäisen hankkeen toimintamallit olivat niin rohkaisevia, että yhdistys haki sille jatkoa. Tavoitteena on saada intensiivisen avun piiriin 16 vaikeasti syrjäytynyttä nuorta Joutsenten reitin toimialueen neljän kunnan alueella. Jatkohankkeessa tehdään yhteistyötä muun muassa Työterveyslaitos Kykyviisarin kanssa.

Lisäksi Joutsenten reitin hallitus lähtee hakemaan Pirkanmaan Ely-keskuksesta osarahoitusta omaan kehittämishankkeeseensa Avointen työnantajien verkostoon. Sen ydinajatuksena on työnantajien sitoutuminen kehittämään omaa toimintaansa osaavan työvoiman saamiseksi. Hankkeella helpotetaan maaseudun yritysten vaikeutuvaa pulaa osaavista työntekijöistä.

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 238 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 76 prosenttia. Rahoituskaudella 2014-2020 käynnistettyjen hankkeiden kokonaismäärä nousi 130:een. Rahoituskehyksessä ollaan jo vuoden 2018 puolella, josta on nyt puollettuna 54 prosenttia.

Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 13.2.2018, johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on perjantai 2.2. klo 12.

6 vastausta artikkeliin “Lähiruokafestarit Lauhaan ja tukea syrjäytyneille nuorille”

 1. uhri

  Olen todella huolissani Suomalaisten viranomaisten pakonomaisesta tarpeesta tuhota laiminlyönteineen ihmisiä ja perheitä .

  • Nimetön

   Minä en ole, koska en ole koskaan törmännyt moiseen ilomiöön.

 2. Kyllä näin on, ??

  Että porkkanaa syrjäytyneille nuorille,,, ???

 3. Nimetön

  Ei sitä ennen ollut edes varaa syrjäytyä, kun piti töihin lähteä. Sitä lähdettiin Helsinkiin ja sieltä sitten töitä löytyikin itselleni ja kolmelle sisarelleni myös. Täällä Vammalan seudulta oli pakko lähteä jo silloin yli 40 v. sitten ja näin on ilmeisesti tänäkin päivänä.

  • Nimetön

   Niinpä, oletko miettinyt mitä syrjäytymisellä tarkoitetaan? Aika on nyt toinen, tietotekniikka ja monenlainen keskittäminen vie työt ja työmahdollisuudet tänä päivänä.
   Ja jos on esim. vaikka itsestä riippumattomasta syystä rajoitteinen fyysisesti, ei todellakaan töitä tipu, vaan ongelmia seuraa vääjäämättä. Siinä tilanteessa todella jää sivuun, eikä tätä päivää voi verrata siihen mitä joskus ennen on ollut.

 4. Nimetön

  11.56 Olet kyllä ihan oikeassa siinä, että tätä päivää ei voi verrata siihen mitä ennen on ollut. Olen sitä mieltä, että ennen 70-luvulla hoidettiin ns. työttömyys paljon paremmin ja asiakas ohjattiin esim. ammattikursseille, mikäli hänellä oli vaara joutua työttömäksi. Nyt ihmisten annetaan rauhassa syrjäytyä työelämästä ja mitä enemmän kuluu aikaa sitä vaikeampi on työttömän palata työelämään.
  Tätä tehokkuutta toivoisi nykyisiltäkin viranhaltijoilta, kun he kerran siitä toimestaan palkkaakin saavat.