Raketit paukkuvat – Muista suojalasit

Raketit

Vuoden vaihtumista juhlistetaan jälleen monenlaisin paukuin.

Pirkanmaan pelastuslaitos muistuttaa suojalasien käyttämisestä. Suojalasit ovat pakolliset ilotulitteiden ampujille. Katsojillekin niitä suositellaan. Myös tulitteiden tuentaan on kiinnitettävä huomiota, jotta ne eivät pääse kaatumaan.

Viime vuodenvaihteessa ilotulitteista aiheutui kaksitoista sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa. Niistä viisi sattui katsojille.

”Vakavimmilta vammoilta olisi vältytty kokonaan, jos ampujat ja katsojat olisivat käyttäneet suojalaseja, ylitarkastaja Mikko Ojala Tukesista kertoo.

Käytännössä kaikkien ilotulitteiden ikäraja on 18 vuotta. Vanhempien tulee huolehtia siitä, ettei ilotulitteita luovuteta alaikäisille. Muunlaisia kuin Tukesin hyväksymiä ilotulitteita ei saa käyttää.

Ilotulitteita saa ampua uudenvuodenaaton iltakuudesta uudenvuodenpäivään aamukahteen.

5 vastausta artikkeliin “Raketit paukkuvat – Muista suojalasit”

 1. Nimetön

  Raketeita myydään edelleen sellaisille, jotka eivät osaa kelloa. Harmi.

  • Nimetön

   Jos Suomen valtio haluaisi tehdä yhden hyvän teon (edes yhden), se kieltäisi yksityishenkilöiltä rakettien ostamisen ja ampumisen. Olisi enemmän juhlan tuntua, jos kunnat ja kaupungit voisivat sponsori- ym. lahjoituksilla kustantaa raketit niin, että ne ammuttaisiin jossakin keskustassa ja ihmeiset voisivat mennä niitä sinne pällistelemään niin halutessaan. Näin säästyttäisiin jokavuotisilta metsäneläinten kiduttajaisilta ja ehkä niitä silmävammojen hoitamisia ei tulisi niin paljoa veronmaksajien kustannettavaksi. Satavarma olen siitä, että huomenna uutisissa säälitellään taas jotain silmävammapotilasta ja kansa maksaa.

 2. hereillä

  Äsken alaikäinen nuoriso lähetti (toivoni mukaan) viimeiset ilotulitteet käsistään taloyhtiön pihalla parvekkeiden ja pysäköintialueen vieressä. Aloittivat jo alkuillasta ja virtaa vaan jatkuu. Vanhemmille tiedoksi: Ohjeistakaa hyvän tähden lapsenne elämisen säännöille!!! Ilotulitteet EIVÄT kuulu piha-alueille eivätkä se läheisyyteen!

 3. Seppo

  Otin ainakin viisi suojalasillista (0,5l), niin ei tapahtunut mitään vahinkoja! Parilla kaverilla oli täysi naamallinen suojana, ja sekin toimi kyllä hyvin…