Teknikum-konserni osti enemmistön unkarilaisesta T-Plasztikista

Teknikum Yhtiöt Oy on lisännyt 4. tammikuuta tehdyllä osakekaupalla omistustaan 50,5 prosenttiin unkarilaisesta kumi- ja muovialan yrityksestä T-Plasztik Kft.

Yritysoston avulla Teknikumin teknologinen osaaminen yhdistettynä T-Plasztikin vahvaan markkina-asemaan Euroopan nopeiten kasvavilla markkinoilla luo vankan perustan Teknikumin kansainvälisen liiketoiminnan tulokselliseen kasvuun ja edelleen kehittämiseen.

”Nyt tehty kauppa luo meille merkittävän kilpailuedun ja mahdollisuuden liiketoiminnan kasvuun hyödyntäen molempien yhtiöiden erityisosaamista, laajojen markkinoiden läheisyyttä Unkarissa ja kykyä toimia asiakkaiden toimitusketjussa”, painottaa Teknikumin toimitusjohtaja Harri Ojala.

Unkarilaisyrityksen liikevaihto oli 24 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja työntekijöitä on noin 340. Sen suurimmat asiakkaat ovat nopeasti kasvavat kodinkone-, henkilösuojain- ja autoteollisuus pääosin Unkarissa ja lähiympäristössä. Vähemmistöosakkaat jatkavat yhtiön johtotehtävissä myös yrityskaupan jälkeen.

4 vastausta artikkeliin “Teknikum-konserni osti enemmistön unkarilaisesta T-Plasztikista”

 1. Nimetön

  Nyt onkin hyvä siirtää sitten tuotanto Unkariin niin kuin Ojala uhkaili!

  • Henry Liukko-Sipi

   Hieno uutinen! Poikinee lisätöitä myös Vammalan tehtaalle.

 2. Nimetön

  kaikki sin menee kun vaan kehtaa sanoo! eiköhän ton kumi jutun osuus ole sastalamassa jo nähty!