Haussa elokuvia nuorten leffafestareille

Nuoret kuvasivat elokuvaa Sylvään koululla kevättalvella 2017. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Nuorten oma elokuvatapahtuma, lyhytelokuvafestivaali OmaFilmi järjestetään Sastamalassa 17. maaliskuuta. Tapahtumapaikkoina toimivat Sylvään koulu ja Vammalan Seuratalo eli Seukku.

”Haemme nyt nuorten omatekemiä elokuvia festivaaleilla esitettäväksi. Elokuvan voi lähettää OmaFilmille 17.2 mennessä, parhaat elokuvat palkitaan”, kertoo tapahtuman koordinaattori Niko Tiainen.

Festivaaleilla on tänä vuonna kaksi sarjaa, 12 – 14 -vuotiaille sekä 15 – 18 -vuotiaille.

”Elokuvat voi olla tehty vuosien 2016 – 2018 aikana. Erillistä aihetta ei ole eli ajatus on vapaa, kertoa voi mistä vaan”, vinkkaa festivaalin tuottaja Elina Tiainen.

Nuorista koostuva OmaFilmi tiimi palkitsee molempien kategorioiden parhaat lahjakortilla Rajalan ammattilaisliikkeeseen. Nuoret osallistuvat myös tapahtuman tuottamiseen ja tekevät päätökset festivaaleilla näytettävistä elokuvista.

Elokuvien lisäksi OmaFilmin ohjelma pitää sisällään ammattilaisten vetämiä työpajoja ja luentoja, joiden kautta elokuvan tekemisen eri osa-alueet tulevat tutuksi. Festivaalien iltabileiden tähtenä tuikkii Arttu Lindeman.  Iltabileissä on pieni pääsymäksu, muutoin festivaali on maksuton.

”OmaFilmi otettiin viime vuonna oikein hyvin vastaan. Kun jokin uusi tapahtuma järjestetään, voi viedä hetken ennen kuin se löytää kävijänsä, joten rohkeasti kaikki nuoret mukaan”, Tiaiset kannustavat.

Nuorten ja kulttuuritekijöiden verkostoitumista

Tiaisten mukaan tapahtuma tukee nuorten verkostoitumista ja sosiaalista kanssakäymistä taiteellisen keskustelun ja toiminnan kautta niin netissä kuin itse festivaaleillakin.

”Nuoret elokuvaharrastajat tutustuvat toisiinsa ja saavat tuoda omaa osaamistaan esille. OmaFilmi on tärkeä tapahtumalisä nuorille Sastamalassa ja tuo näkyvyyttä paikkakunnalle valtakunnallisellakin tasolla.”

Tärkeää ja merkityksellistä on myös OmaFilmi-nuorten tiimitoiminta ja Sastamalan eri kulttuuritekijöiden tiivis yhteistyö.

Toista kertaa järjestettävä Omafilmi on luonut hyvät yhteistyökuviot Suomen suurimpien elokuvakasvattajien kanssa. Suomen Mediakasvatus ja Amezement oy haluavat yhdessä kehittää OmaFilmiä ja olla osa sitä. Festivaalin järjestäjänä toimii Sastamalan nuorisopalvelut yhteistyökumppaneinaan Pukstaavi, Sastamalan Opisto ja Sastamalan kulttuuripalvelut ja Sastamalan kaupunki.

Lisätietoa ja tarkemmat osallistumisohjeet www.omafilmi.fi.