”Intoa ja hinkua toteuttamiseen” – Valtuusto hyväksyi Sastamalan elinvoimaohjelman

Elinvoimaohjelma herätti valtuustossa vilkkaan keskustelun. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja elinkeinojohtaja Ursula Lumme pääsivät vastaamaan useisiin kommentteihin.

Valtuusto hyväksyi Sastamalan kaupungin elinvoimaohjelman. Se esittelee strategiakaudella toteutettavat konkreettiset toimenpiteet. Kaupungin strategian kärkitavoite on pito- ja vetovoiman lisääminen.

Elinvoimaohjelmaa valtuusto käsitteli jo aiemmin seminaarissa. Se nosti kärkisijoille saavutettavuuden, kaupunkisuunnittelun, yrittäjyyden ja kaupunkimarkkinoinnin. Painopistealueita on yhteensä seitsemän.

Valtuuston kokouksessa ohjelmaa luonnehdittiin hyvin valmistelluksi ja siitä kirposi vilkas keskustelu. Evästyksinä toivottiin priorisointia ja aikataulutusta. ”Painopistealueita on yhä aika paljon”, pohti Eveliina Asikainen (vihr).

Mauri Tuominen (sd) muun muassa heitti pohdittavaksi tulevaisuustoimikunnan perustamisen. Se voisi syöttää ideoita kaupunginhallitukselle. ”Tulevaisuustoimikunnassa voisi olla liike-elämän ja kulttuurin edustajia sekä entisiä sastamalalaisia, ei niinkään ensisijaisesti politiikkoja”, Tuominen visioi. Avausta pidettiin useammassa puheenvuorossa kiinnostavana.

Pirjo Raunio (kd) yhtyi kiitoksiin elinvoimaohjelman onnistuneesta valmistelusta. ”Erinäisissä yhteyksissä on toivottu, ettei elinvoimaohjelma jää pelkäksi ohjelmaksi. Monella taholla on odotus, että konkreettisesti lähdetään asioita toteuttamaan ja sitä seurataan”, hän kommentoi.

”Elinvoimaohjelmaa on päästy koko porukalla sorvaamaan ja äänemme on tullut kuulluksi”, totesi Janne Pohjolainen (kok). Hän kantoi huolta painopistealueiden suuresta määrästä ja toteuttamisen seurannasta. Pohjolainen toivoi valtuustolle vähintään puolivuosittain seurantatietoa.

Leena Mattila (kesk) muistutti asukkaiden tarpeiden kuuntelemisesta. ”Korostaisin elinvoimaohjelmaan jokaiseen kohtaan, että mahdollisuuksien mukaan kuullaan aina asukkaita”, hän toivoi.

Poimintoja

  • Eeva Määttänen

    Onko puolueita todellakin noin vähän kun ei kommentoida kaikkien vastausta vain viiden.???

  • Nimetön

    Janne Pohjolaiselta oikeutettu vaatimus seurannasta. Ei riitä, että kerran vuodessa puretaan paketti ja katsotaan tulos: Onnistuttiinko, vai jäikö Musta Pekka käteen. Tämä pätee kaikkiin seitsemään kohtaan.

  • Nimetön

    Sastamalan elinvoima nousee työllisyyden kohotessa.
    Sipilän hallituksen tavoite 72% työllisyydestä on
    toteutumassa, jopa ylittymässä.
    Siinä se Sastamalakin kehittyy, eikä vähiten Varsinais-Suomen ja Satakunnan imussa.

    • Nimetön

      Kai siinä tilastot kaunistuu, jos työtön on kaksi päivää kolmen kuukauden aikana töissä, niin ei virallisesti ole työtön. Sipilän ja kumppaneitten touhut muistuttaa yhä enemmän sosialismia. Balalaikka soi ja muutenkin itä-mainen tunnelma.

      • Nimetön

        niin ja onko se työtön oikeasti töissä vai niissä kuuluisissa muissa toimenpiteissä joilla saadaan tilastot näyttämään hyviltä. Jos nämä Pirkanmaan työllistymisprosentit avattaisiin vielä ryhmiin montako kuntouttavassa työtoiminnassa tai kokeilussa tai palkkatyössä. Tilastojen huijausta. Ja vielä onko hetkellisesti vai pidemmän aikaa. Kansan huijausta todella tämäkin.

      • Nimetön

        Tilastojen kaunistelua, ei mitään muuta ratkaisevaa! Ei tästä ainakaan työtön hyödy.

  • Nimetön

    Maassamme oli työllisiä tammikuussa 71 000 enemmän, kuin vuotta aikaisemmin.
    Hyvin menee ilman mitään Sastamalan ”tulevaisuustoimikuntia”.

    • Mullikuhnuri

      Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli 4 000 vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Työllisiä 71000 enemmän. Mistä ne työlliset tulivat? Tilastokikkailusta.

  • Nimetön

    Varsinais-Suomeen on syntymässä 30 000 uutta työpaikkaa. Satakunnassa työttömyys vähentynyt yli 21% vuodessa.
    Taloustieteilijät ehdottavat työllistavoitteen nostamista jo tällä hallituskaudella 72 prosentin tavoitteesta.
    Tässä tämän päivän lehtiuutisia.

Kommentointi ei ole käytössä.