Ellivuoressa iloitaan kunnon talvesta

Ellivuori Ski Centerin parkkipaikat täyttyivät hiljalleen helmikuun viimeisenä lauantaina ennen puolta päivää. Turkulainen Mika Rantala sonnustautuu lasketteluvarusteisiin. Niin hän on tehnyt noin 37 vuotta.
”Ihan pienestä poikasesta lähtien olen lasketellut. Opettelin lajia siellä Turun Hirvensalossa. Nämä Ellivuoren rinteet ovat kuitenkin selkeästi paremmat. Eivät mahdottoman pitkiä tai jyrkkiä, mutta mukavan leppoisia.”
Mika laskettelee perinteisesti suksilla. Hän on lajiin hurahtanut, ja laskettelee niin paljon kuin suinkin mahdollista.
”Tänä vuonna on edessä vielä yksi huippuhetki. Lähden nimittäin kolmen viikon kulutta Sveitsiin. Siellä rinteissä riittää mittaa ja jyrkkyyttä.”

Auton ympärillä koko perhe valmistautuu rinteiden valtaamiseen. Matkassa ovat vaimo, tytär Nora ja vävyehdokas. Nora on Ellivuoressa ensimmäistä kertaa.
”En ole niin hurahtanut kuin isä. Käyn yleensä kerran vuodessa Lapissa ja sitten vielä jokin viikonloppureissu lähemmäksi. Ellivuori näyttää hyvältä.”
”Kyllä Nora on aika pienestä jo laskenut. Kaksivuotiaana työnnettiin mäkeen”, naurahtaa Mika.
Hänelle Ellivuori on tuttu paikka. Takana on useita käyntejä.
”Olisikohan ensimmäinen kerta ollut joskus 1990-luvun alkupuolella. Täällä rinteet pidetään niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista. Lisäksi matka Turusta tänne on sopiva, vain reilut sata kilometriä.”
”Eikä tällainen seitsemäntoista asteen pakkanen haittaa mitään. Ei tuule ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Mahtava keli”, toteaa Mika.

Kaikkien aikojen lipunmyyntiennätys

Eteläisen Suomen laskettelukeskuksia on vaivannut muutaman vuoden lämpimät, lyhyet ja vähälumiset talvet. Meneillään oleva talvi on aivan toista maata.
”Vaikka tänäkin kautena päästiin aloittamaan reilusti tammikuun puolella, niin kausi näyttää tosi hyvältä. Rinteissä on vankat lumipohjat, joten todennäköisesti kausi jatkuu pitkälle pääsiäisen jälkeen”, iloitsee Ellivuori Ski Centerin toiminnanjohtaja Esa Ropponen.
Hänen mukaansa hyvästä talvesta ja menosta kertoo helmikuun viimeinen torstai.
”Silloin teimme kaikkien aikojen lipunmyyntiennätyksen. Se tuntui hienolta.”
Iso osa Ellivuoren asiakkaista tulee eteläisestä Suomesta Tampereelta, Turusta, Porista ja Raumalta.
”Tällä kaudella on näkynyt selvästi Tampereen Mustavuoren kiinni olo. Nokian suunnan asiakasmäärä on kasvanut. Ja huhujen mukaan Hervantakin voi olla kiinni ensi kaudella”, kertoo Ropponen.
Ellivuorella on kuusi valaistua ja lumetettua rinnettä. Ensimmäinen hiihtohissi avattiin vuoden 1964 talvella.

Mika ja Nora Rantala lähdössä rinteisiin.