”En olisi aamulla uskonut” – Venlasta Sastamalan päässälaskumestari

Hilda Kuutti (edessä) ja kilpailun voittanut Venla Olkkonen keskittyvät jatkokierroksen tehtäviin. Viiden päässälaskun ratkaisemiseen oli käytettävissä kaksi minuuttia.

”En olisi aamulla uskonut”, huokaisi Sylvään koulua käyvä Venla Olkkonen, kun selvisi, että hän on Sastamalan ensimmäinen päässälaskumestari.

Peruskoulujen 8. luokkalaisten päässälaskukilpailu käytiin ensimmäistä kertaa koko kaupungin yhteisenä kilpailuna, johon osallistuivat Sylvään koulun, Äetsän koulun ja Mouhijärven yhteiskoulun oppilaat. Alkukilpailu käytiin opinahjoissa jo helmikuussa, ja torstaina jokaisen koulun kaksi parasta sekä viisi parhaat pisteet napannutta kokoontuivat ratkomaan mestaruutta Sylväälle.

Ella Myllymaa on Äetsän koulun päässälaskumestari. Hän piti finaalin tehtäviä kinkkisinä. ”Kiva juttu, että kilpailu järjestettiin nyt isompana, oikeastaan tämä on jännittävämpää näin!”

Kilpailussa mentiin jatkoajalle, sillä ensimmäisen, 15 minuuttia ja 20 tehtävää käsittäneen kierroksen jälkeen osa kilpailijoista oli päätynyt tasapisteisiin. Lopulta Venla Olkkonen palkittiin mestarina.

”Koe oli aika vaikea, ja tämä toinen vielä hankalampi. Ihan hyvin se silti meni”, voittaja tuumasi tyytyväisenä.

Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Huittisten Säästöpankin kanssa, joka palkitsi kaikki kilpailijat diplomilla, säästölippaalla sekä varavirtalähteellä. Neljälle parhaalle ojennettiin suljettu rahakuori, joka voittajalla kätki sisäänsä 100 euroa, toiseksi tullella Emppu Pajusella 70 euroa, kolmanneksi sijoittuneella Niklas Westerbergillä 60 euroa ja neljänneksi tulleella Masi Karvisella 50 euroa.

”Päässälaskutaitonne osoittaa hyvää keskittymiskykyä, paineensietokykyä ja ratkaisukeskeisyyttä. Ne kaikki ovat ominaisuuksia, joista teillä on hyötyä tulevaisuuden työelämässä”, muistutti pankinjohtaja Kati Rantala.

Kilpailun tehtävät olivat Sylvään koulun opettajien Elina Mahnala-Tuomisen ja Veli-Matti Niemisen käsialaa. Moniin tehtäviin oli ujutettu paikallisuutta. Kilpailijoilta kysyttiin esimerkiksi, kuinka monta grammaa rasvaa on 500 grammassa Herkkujuustolan Hilma-savujuustoa sekä kuinka kauan VaLePan pelaajien intervalliharjoitus kestää annettujen lukujen perusteella.

Vasemmalta mestari Venla Olkkonen, toiseksi tullut Emppu Pajunen, kolmanneksi sijoittunut Niklas Westerberg ja neljänneksi parhaat pisteet laskenut Masi Karvinen.

Kilpailun tehtävissä oli hyödynnetty paikallisia aiheita.

Yksi vastaus artikkeliin “”En olisi aamulla uskonut” – Venlasta Sastamalan päässälaskumestari”