Henrikinhovin ulkoistaminen Kokemäellä vastatuulessa

Kokemäen kaupunki lopettanee neuvottelut Henrikinhovin palvelukeskuksen ulkoistamisesta ja myynnistä. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

Perusturvalautakunta toteaa antamassaan lausunnossa muun muassa, että palvelujen ulkoistus voisi johtaa järjestelmän pirstoutumiseen ja monimutkaistumiseen. Lautakunnan mielestä Henrikinhovi pystyy vastaamaan kiireellisiin palvelutarpeisiin paremmin, kun palvelukeskus on kaupungin omaa toimintaa.

Konsernijaosto suosittelee, että kaupunginhallitus huomioi kaupunkikonsernin taloudellisen tilan ja ennusteet tulevaisuuden kehityksestä. Se nostaa myös esiin sote- ja maakuntauudistukseen liittyvät epävarmuustekijät.

Kaupunginjohtaja esittää, ettei Henrikinhovin toimintaa ulkoisteta eikä kiinteistöä myydä.

5 vastausta artikkeliin “Henrikinhovin ulkoistaminen Kokemäellä vastatuulessa”

  • Nimetön

   Pitäisi olla vasemmistolaisia ja sossuja enemmän päättäjinä jotta yksityistäminen etenisi.
   Vasemmistoliiton ja SDP:n hallitsema Tradeka olisi päässyt omistamansa nollatuntisopimuksilla keplottelevan hoivayhtiön Med Groupin kautta tarjoamaan ulkoistettua palvelua myös Kokemäellä.

   • Nimetön

    ”Sossuja enemmän”. Harjoittaako sosiaalitoimistot jonkinlaista liiketoimintaa? Ja onko sillä nimellä olevia toimistoja? Kaikki on nykyään niin fiiniä.

 1. Nimetön

  Nyt Med Groupiin 6 tunnin työpäivä. Sillä firma tekee Li Anderssonin ynnä muiden vassareiden mukaan parempaa tulosta.

  • Mullikuhnuri

   Miksi niin pitkä työpäivä? Yksityisessä terveysbisneksessä on käytäntönä palkaton harjoittelu, nollatuntisopimukset ja määräaikaisuudet sekä viikkotyöaika, joka ei kerrytä lomia. Jos kokoaikaisia työntekijöitä on, heidät kuuluu polttaa loppuun ennen eläkeikää, uusia saa aina halvemmalla.