Kauvatsa ehdolla Vuoden maakuntakyläksi

Avoimet kylät
Peräkonttikirppiksen vilinää Kauvatsalla.

Kokemäen Kauvatsa tavoittelee Satakunnan Vuoden maakuntakylän tunnustusta. Tittelin saaja ratkeaa neljän ehdokkaan joukosta.

Vuoden maakuntakyläksi pyrkivät Kauvatsan lisäksi Pomarkusta Honkakoski, Raumalta Kodiksami ja Eurajoelta Luodonkylä. Voittajan valitsee tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja Tapio Huhtanen. Jäseninä ovat Satakuntaliiton edustaja Krista Tupala, SataKylien edustajat Kaarina Talola ja Mimmi Virtanen sekä viime vuoden voittajakylän edustaja Sari Kiiski Euran Paneliasta.

Tuomaristo vierailee ehdolla olevissa kylissä 10. huhtikuuta. Vuoden maakuntakylä julkistetaan maakuntavaltuuston kokouksessa 18. toukokuuta ja palkitaan 4. elokuuta Paneliassa maakunnallisilla kyläpäivillä.

Tällä kerralla järjestetään erillisenä kilpailuna myös yleisöäänestys. Sen voittanut kylä saa kunniamaininnan.

Poimintoja

  • Nimetön

    Eikös niitä myös kahuvattalaisiksi sanota. Kahu on hallan viottama kaura, jossa ovat vain kuoret.

  • Marja Wiikari, Jalonoja, Kauvatsa

    Täällä Kauvatsalla on kaikkea, mitä pieni ihmnen tarvitsee: hiljaisuutta(<tätä ei synny enää lisää), palveluja: mm. hyvä kyläkauppa, jossa posti , apteekki, terkkarin vastaanotto, kirjasto, päiväkoti, alakoulu, Gulf ⛽️ja sen Vesku ❤️, täydenpalvelunhuoltoasema (valittu Satakunnan parhaaksi huoltoasemaksi .v2017), Vuohelman luonnonkosmetiikka (< parasta ikinä!) Uula-"luonnonmaalitehdas" , luonto lähellä , puhdas ilma, puissa kasvaa naavaa tuhkatiheään . Tänne muuttaa "eläimellisiä ja lapsellisia" ihmisiä, on tilaa pitää hevosia, koiria ja muita eläimiä. Alueella kohtuuhintaisia taloja, joissa ulkorakennuksia monenlaiseen harrastustoimintaa ⛹⛸⚽️⛵️. Metsiä, metsäteitä ja reittejä löytyy ratsastukseen ja muuhun luonnon virkistyskäyttöön. Alueella merkittävä luonnonsuojelualue (Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto), joka on merkittävä lintujen pesimäalue ja pohjoismaiten korkein lintutorni (tasanteelle pääsee pyörätuolilla). Kauvatsalla on paljon pieniä järviä sekä iiiiiso Sääksjärvi. Kilometrejä (Jalonojalta) Vammalaan 27km, Huittisiin 19km, Keikyän Pehulaan, 12km, Kiikoisiin 20km, Poriin 54km. ❤️- TERVETULOA asumaan, virkistymään, lomailemaan, poimimaan mansikoita tai fiilistelemään Yttilän kylänraitille 🙂 <3 Vink-Vink: jospa saataisiin kaivattu Alueviestin sininenlaatikko tänne Kokemäen hienoimmalle asuntoalueelle, Kauvatsan Jalonojallekin. Tässä on asutuskeskittymä sekä useita vapaa-ajanasuntoja. Markkinarako ilmoittajille, mutta tuskin he lähtevät pakiparastaan etsimään AlkkariaTässä entisen Jalonojan koulun (nyk.Kyläkahvila). T: Kauvatsalainen uudisasukkaan vuodesta 2006

  • Mari

    Urjala on varmaan pirkanmaan vahvin kunta koska kunnan täysin toimintakyvyttömät ja vastuuttomat virkamiehet ja päättäjät on vuosia yrittänyt tuhota Urjalaa siinä onnistumatta .

  • Nimetön

    Kauvatsako kylä?
    Kauvatsa on monen kylän muodostama entinen kunta.
    Minusta tuollaisiin kilpailuihin on turha lähteä mukaan.

Kommentointi ei ole käytössä.