Terveys ja turvallisuus messujen aiheita Keikyässä

Äetsä-talo
Keikyän kunnanvirastoksi vuonna 1977 valmistunut Keikyä-talo täyttyy terveyden ja turvallisuuden asiasta.

Sastamalassa Keikyä-talolla järjestetään lauantaina Terveys & Turvallisuus -messut.

Mukana tapahtumassa on pari-kolmekymmentä näytteilleasettajaa. Osallistujat ovat julkisia toimijoita, yhdistyksiä ja yrityksiä. Tarjonta rakentuu terveyden ja turvallisuuden teemojen ympärille.

Terveys ja turvallisuus ovat ajankohtaisia ja joka päivä läsnä olevia aiheita.

“Messujen ideana on herättää miettimään miten arjesta voidaan tehdä terveellisempää ja turvallisempaa sekä miten meistä jokainen voi olla avuksi yllättävissä tilanteissa”, kertoo tapahtuman puuhamies Markku Torpo.

Messuilla pääsee tutustumaan esimerkiksi defibrillaattorin eli sydäniskurin käyttöön.

“Näitä laitteita löytyy nykyisin monista julkisista paikoista. Kuka tahansa voi joskus joutua tilanteeseen, jossa pitää osata auttaa sydänpysähdyspotilasta. Jos paikalta löytyy defibrillaattori, on toki eduksi, jos laite on ennestään tuttu”, Torpo sanoo.

Päivän aikana on luvassa terveyteen ja turvallisuuteen liittyvää ohjelmaa, kuten tietoiskuja ja toiminnallisia näytöksiä.

“Esittelyaikoja ohjelmalavalta voi varata tapahtumaan saakka”, kertoo ohjelmavarauksia kokoava Päivi Pelttari.

“Samoin messuosastoja voi vielä tiedustella”, vinkkaa paikkavarauksista huolehtiva Piia Lehtimäki.

Koko perheen Terveys & Turvallisuus -messut ovat avoinna klo 10-16 ja sisäänpääsy on vapaa.

    • avatar Nimetön

      Lauantai. Kun ei ole muuta mainittu, niin se tarkoittaa ensi lauantaita. Itse en kylläkään menisi tulkinnastani aivan takuuseen, ainahan Suomessa on osattu vajavainen tiedottaminen.

  • avatar Nimetön

    Suomessa vietetään tänään ylikulutuspäivää. Eli maapallon kantokyky ei kestä tälläistä luonnonvarojen mässäilyä. Se jos mikä, on turvallisuusuhka. Hilpeys hiipii puseroon siinä vaiheessa, kun asialle haetaan “mestattavat”. Asuminen, ruoka ja autoilu. Muutamia mainiten. Kaikista tärkein, kuitenkin säilyttää koskemattomuuden. Työnteko! Siinä se, kulutuksen juurisyy. Pyhistä pyhin. Luonnonvarat on viety nyt jo, tulevilta sukupolvilta. Tosin suomalaisia hävettää asia jo niin paljon, etteivät tee enää lapsia ihan hulmuten.

Kommentointi ei ole käytössä.