Kiinnostaako elokuvanteko? – Avustajia hollantilaiseen leffaan etsitään sastamalalaisten joukosta

Kuvaaja Mikko Joona, käsikirjoittaja ja ohjaaja Adam Liebert sekä Joonan assistentti Harri Hurske.

Oletko aina haaveillut elokuvaroolista? Toiveesi saattaa toteutua piankin. Sastamalassa aletaan nimittäin kuvata toukokuussa hollantilaista kokopitkää elokuvaa, johon etsitään nyt paikallisia avustajia.

”Avustajia haetaan laajalla skaalalla, voisi jopa sanoa että vauvasta vaariin. Osalla on vuorosanoja, osalla ei”, kertoo elokuvan kuvaava sastamalalainen Mikko Joona.

Hän toteuttaa castingin perjantaina Pukstaavissa yhdessä käsikirjoittaja ja ohjaaja Adam Lieberin kanssa. Lieber saapui kaupunkiin perjantaina, ja aikoo viipyä niin kauan kunnes elokuva on saatu purkkiin.

”Vuokrasin täältä viehättävän vanhan talon, jossa asun vierailuni ajan. Itse asiassa talo on yksi kuvauspaikoista”, mies paljastaa.

”Paljon kauneutta ja koskemattomia paikkoja”

Miksi ihmeessä hollantilainen elokuva kuvataan Suomessa ja Sastamalassa?

Syy on sastamalalaisessa Kristian Hannikaisessa, joka on sekä Joonan että Lieberin ystävä. Hannikainen tutustutti miehet kuullessaan Lieberin elokuvaprojektista.

”En tiennyt Suomesta muuta kuin Helsingin, jossa luulin Kristianinkin asuvan. Kun selvisi, että hän asuukin Sastamalassa, innostuin heti. Täällä on upeaa; paljon kauneutta ja koskemattomia paikkoja”, Lieber hehkuttaa.

Joonan kanssa hän löysi heti yhteisen sävelen.

”Mikko on pessimisti ja minä optimisti, täydennämme toisiamme”, ohjaaja nauraa.

IS Nederlandin tuottama elokuva on Adam Lieberin ensimmäinen kokopitkä elokuva. Se kertoo nuoresta, omaa alaansa intohimoisesti tutkivasta miehestä, joka liikkuu villissä, eksoottisessa maassa.

”Kuvaukset, joihin nyt etsitään avustajia, alkavat toivottavasti toukokuun puolivälin aikaan ja kestävät pari viikkoa. Tämä kannattaa huomioida, mikäli haluaa osallistua”, miehet vinkkaavat.

Elokuva saa ensi-iltansa näillä näkymin heinäkuussa. Ja koska se kuvataan Sastamalassa, myös ensiesitys tullaan näkemään täällä, mahdollisesti Biossa.

Tule sellaisena kuin olet

Elokuvan casting järjestetään Pukstaavissa tänä perjantaina 13.4. kello 12.30 – 18.

Mikko Joona ja Adam Lieber rohkaisevat elokuvanteosta kiinnostuneita paikalle runsain joukoin.

”Toivomme, että kaikki tulisivat castingiin sellaisina kuin ovat. Etsimme aitoja ja ystävällisiä ihmisiä, emme odota kenenkään vetävän Pukstaavissa mitään roolia”, miehet muistuttavat.

Castingissa jokainen avustajakokelas pääsee juttelemaan tekijöiden kanssa ja vastailemaan heidän esittämiinsä kysymyksiin. Kaikkien kanssa tilanteesta pyritään tekemään mahdollisimman luonteva.