Mitä mieltä kirjastosta?

Sastamalan pääkirjastoa. Kuva: Minna Isotalo.

Miltei jokaisella suomalaisella on kokemuksia kirjaston käytöstä. Kirjasto on jokaisessa kunnassa, monessa niitä on useampikin. Kirjastoissa tehdään nykyisin paljon muutakin kuin lainoja. Mitä mieltä kirjastojen asiakkaat ovat tarjolla olevista palveluista ja kirjaston palvelujen laadusta?

Koko Suomessa kysytään asiakkaiden mielipiteitä omasta kirjastostaan. Kyselyyn voi osallistua verkossa osoitteessa www.kirjastot.fi/kysely-enkat-survey tai kirjastossa voi pistäytyä täyttämässä paperilomakkeen.

Kirjastojen käyttäjäkysely on kirjastokohtainen, joten jokainen vastaaja pääsee arvioimaan omaa tuttua kirjastoaan. Vastauksia käytetään kirjastopalvelujen kehittämiseen sekä valtakunnalliseen arviointiin kirjastopalvelujen tasapuolisesta toteutumisesta. Kyselyn toteuttajat ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

Kyselyn tuloksista tiedotetaan valtakunnallisesti syyskuussa 2018. Kunnat saavat halutessaan käyttöönsä myös kuntakohtaiset vastaukset.

2 vastausta artikkeliin “Mitä mieltä kirjastosta?”

  1. Nimetön

    KIRJOJA SAISI OLLA ENEMMÄN. Vanhukset on unohdettu, heille toivoisin tarinatuvan.

    • Nimetön

      Siellä pidetään aikamoista tarinatupaa joka kerta kun käyn, olipa päivä tai kellonaika mikä hyvänsä. Jonninjoutavia jutellaan kovalla äänellä. Eikö enää nykyään kirjastossa tarvitse antaa lukurauhaa kenellekään vai eikö henkilökunta voi tai uskalla puuttua asiaan?