Kotihoidon lisähenkilöstön tarve selvitetään Sastamalassa

Sastamalan kotihoidon henkilöstölisäyksestä tehty aloite palautettiin kaupunginvaltuustossa yksimielisesti uudelleen valmisteluun. Esityksen palautuksesta teki Leena Saarela (vas).

Vasemmistoliiton jättämässä aloitteessa toivottiin viittä vakinaista kotihoitajaa lisää. Valtuutetut eivät tyytyneet kaupunginhallituksen antamaan vastaukseen, jossa todettiin, että asia on jo käsitelty viime vuonna talousarviovaltuustossa. Tuolloin Pirkko Niemi (vas) esitti viittä hoitajaa lisää. Esitys hävisi äänestyksen 12-30.

Nyt tilanne on todettu erityisen vaikeaksi etenkin sijaisten saannin osalta. Flunssa-aalto ja muut sairauspoissaolot ovat rassanneet kotihoitoa huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten. Tammikuussa viime vuonna Seuturekryyn tehtiin 500 sijaistilausta, tänä vuonna 700. Tämän vuoden saldo on keskimäärin 200 pyyntöä enemmän kuukaudessa kuin vuosi sitten.

Valtuutetut haluavat selkeät tiedot sairauspoissaolojen määristä ja siitä paljonko tarvitaan määräaikaista henkilökuntaa helpottamaan tilannetta. Tieto halutaan myös siitä, onko nykyisen vakinaisen henkilöstön määrä sopiva.

Sotesissa on jo mietitty määräaikaisten henkilöiden palkaamista.

15 vastausta artikkeliin “Kotihoidon lisähenkilöstön tarve selvitetään Sastamalassa”

 1. Nimetön

  Kotihoidossa riittäisi lisähenkilöiden otto ja sairaanhoitajat takaisin tekeen myöskin iltaa ja viikonloppuja niin asiat tulisi kuntoon.

 2. Nimetön

  Onhan se vaikea saada sijaisia kun työntekijöitä käsitellään kuin sikoja.

 3. Huolestunut

  Annettaisiin hoitajien hoitaa asiakkaita ja jätettäisiin heiltä pois turhien tilastojen teko ym. ”paperienpyöritys”. Hoitajilla jää ihan liian vähän aikaa asiakastyöhön. Sairauspoissaolot lisääntyvät kun hoitajat väsyvät työtaakan alle. Tilanne vain pahenee. Ihmiset ikääntyy ja asiakkaat lisääntyy vaan ei hoitajat lisäänny.

 4. Nimetön

  Hoidettavien määrä lisääntynyt,käyntien määrä. Mutta hoitajien määrä suhteessa ei.

 5. nimetön

  olen kuunnellut näitä kotihoidollisia juttuja, monelta taholta. tuntuu että ongelmat ihan samat joka paikassa. tullut siihen tulokseen, että taitaa syy löytyä sieltä johdollisela puolella. ei arvosteta hoitajia kuunnellaan liikaa valittajia jotka yleensä valitsee työt. että oliskohan syytä lähteä asia hoitamaan sieltä johdosta käsin.

 6. mummu

  Ei ne hoitajat lisäänny päälliköiden miettimisellä, vaan todellisilla lisäämällä tekeviä käsiä, tekihän kaupunki niin komeasti voittoa, sen kunniaksi tarjottiin henkilöstölle kakkukahvi!!!
  Olisi hienoa nähdä päättäjät kotihoidossa hoitamassa vanhuksiamme, näkisivät tämän todellisuuden!

 7. Nimetön

  Vilkkaan mielikuvitukseni mukaan juoni voisi mennä näin:. Kotihoitoon ei lisätä hoitajia, koska suuret firmat hoitokoteineen odottavat jo kieli pitkällä ”asiakkaita”. Siellä minimihoitajamäärillä sitten maksimoidaan voitot.

 8. Nimetön

  Tarviskoos työnjohto vaihtaa jotta työntekijät viihtyis. Ylimieliset ja tärkeet johtajat tekee työhön lähtemisestä vastenmilistä hommaa sekä karkottaa lopuksitekevän porukan.

 9. Nimetön

  Olisi hyvä tietää kotihoido työntekijöiden sairastavuus
  vrk/vuosi ja verrata sitä naapurikuntiin ja yksityisiin yrityksiin.
  Onko Sastamalassa tehty asiasta selvitys?

  • Nimetön

   Se olisikin hyvää todistusaineistoa! Varmasti näkyisi, kuinka suuren kuormituksen alla kotihoito työskentelee. Täällä ja/tai naapurilehdessä joku kotipalvelutilanteen suhteen tynnyrissä kasvanut kehottaa asettamaan asiat tärkeysjärjestykseen, että aamupalan saisi ennen puolta päivää. Näin se on maalta hyvä huudella, kun merellä on hätä. Lisää väkeä tarvitaan, se on fakta. Turhaa satsata työterveyteen, ellei sairastumisen syihin pureuduta.

 10. Nimetön

  Ihmettelen myöskin sitä kun osa työntekijöistä palaa sairaslomilta niin he alkavat tekemään pelkkää päivävuoroa ja heidän ei tarvitse tehdä viikonlopputöitä, samoin sairaanhoitajat ovat saaneet saman vapautuksen. Ne jotka vielä ovat normaalisti töissä niin he ovat sitten viikonloput ja illat jatkuvasti vuorossa. Että näin kotihoidossa.