”Suunta on huolestuttava” – Huumeet puhuttivat Sastamalan valtuustossa

Sastamalan kaupunginvaltuusto hyväksyi hyvinvointisuunnitelman. Päätöksenteon yhteydessä käydyssä keskustelussa ison roolin otti huoli huumetilanteesta.

”Huumeongelma on nyt nähtävissä kaupungilla. Vielä jokunen vuosi sitten se ei ollut. Suunta on huolestuttava”, sanoi Katariina Siuronen (ps). Hän nosti esiin nuorten ja nuorten aikuisten huumeidenkäytön. Siuronen halusi tietää onko kaupungin puolesta tehty kaikki voitava.

Huumetilanteen kehitykseen tarttuivat puheenvuoroissaan sekä valtuutetut että viranhaltijat.

”Suuntaus on ihan selvä – tupakointi ja alkoholi vähenevät, huumausaineet ja nuuska ovat tulleet tilalle. Tämä on meidän kaikkien asia”, totesi kasvatusjohtaja Pekka Kares. ”Perinteinen paasaaminen ei välttämättä mene perille nykynuorille, vaan tarvitaan uusia keinoja”, hän sanoi. Eräänä esimerkkinä Kares mainitsi Valomerkki-menettelynä tunnetun nopean puuttumisen, kun nuoren havaitaan päihteitä käyttävän. Nuori ja hänen huoltajansa otetaan tuolloin keskustelemaan.

Pirkko Niemi (vas) muistutti myös perheiden vastuusta. ”Toivon, että vanhemmat kiinnittäisivät huomiota lastensa rahankäyttöön”, hän sanoi.

12 vastausta artikkeliin “”Suunta on huolestuttava” – Huumeet puhuttivat Sastamalan valtuustossa”

 1. Irmeli

  Mitäs jos kiellettäis ne huumeet ja nuuska? Eihän niitä sen jälkeen saisi enään käyttää?

  • Nimetön

   Eikös näiden aineiden käyttö ole jo kielletty Suomen lainsäädännössä…

   • Nimetön

    Onhan se, mutta jos on katsonut viime viikkojen tv-keskusteluja, varsin erikoisia tutkijakommentteja on tullut aiheesta keskusteluissa. Olipahan eräs huumeidenkäytöstä irti päässytkin mukana.
    Oli tajunnut vakavan sairautensa aikana, olennaisia asioita.

 2. Nimetön

  Toivottavasti päättäjät ei puhu vastoin parempaa tietoa. Onko ruiskutettavat kovien huumeitten käyttö lisääntynyt? Päättäjien ei pidä turhaan pelotella.

 3. Tohtori

  Huumeiden köyttö yleisesti vai kovat huumeet? Apteekista saatavat huumeet? Laittomasti maahan tulevat huumeet? Itse kasvatetut huumeet? Vähän on auki koko lehti juttu nyt

  • Nimetön

   Mielestäni mikään ei ole ”auki nyt”. Ihan kaikkia huumeita sinä tarkoitetaan. Ei ole niin kuin maitohyllyn valikoimista valintaa, vaan koskee koko ”maitotaloustuotteita”.

 4. Nimetön

  Sipilä varmaan keksii jonkun kinky henkisen aktiivimallin huumeita vastaan.

 5. Mamma

  No joko joku alkais jo tajuamaan , että kaikki tarjoilu alkaa jo nuorisotalolta . Miksi ihmeessä sinne ei vain saada aikaiseksi yläikärajaa ? Nyt jo Kolmekymppiset ”nuoret” heput ovat siellä käyneet vuosikymmenet ja on kaikkien penikoitten kavereita . Ja ne tyypit välittävät nuorille juomia ja sauhuja . Vanhemmat ei taida tajuta ,miksi juuri Pilvessä on niin kivaa . Kaiken palvelun talo . Antakaa lasten olla lapsia ja aikuiset heput pois nuorisotaloilta !!!!!

  • Nimetön

   Kyllä ne kolmekymppiset ”nuoret” heput päivystää ihan siinä Torikeskuksen ympäristössäkin. Vanhempien tulisi pikkuisen enemmän kantaa huolta siitä, missä nämä potkulautaikäiset ja vähän vanhemmatkin lapset hengaavat!

 6. 80 v.

  Viime yönä klo 2.20 oli 6 nuorta meluamassa Marttilankatu 4: kohdalla. Huusivat ja riitelivät, niin lujaa että se kuului hyvin kauas.
  Missä on nuorison fiksuus?

 7. Uhri Urjalasta

  Onko Urjalan kunnan virkamiehet ja päättäjät jossain aineissa kun ne ei ymmärrä eikä välitä mistään mitään ?

 8. Nimetön

  Ehkäpä sinun olisi parempi hakea apua lainvalvojilta, eikä keskustelupalstalta.