Kevään merkki Sastamalassa: Numeroautot kurvailevat kyläteillä

Numeroautoajot

Numeroautoajojen tunnelmaa. Kuva: Hannu Moilanen.

Sastamalan kyläteillä on lauantaina liikkeellä monenlaisia autoja numerot kyljissään. Numeroautoajot kurvaillaan 60-luvun tyyliin jo kolmannen kerran.

Tapahtuman puuhamies Seppo Rehakka muistaa rastiajot lapsuudestaan Tyrvään ja Huittisten rajamailla. ”Kerran kesässä yleensä kokoonnuttiin autourheilun äärelle. Elävästi mieleeni ovat jääneet numerot autojen kyljissä. Pikkupoikana niitä autoja odotettiin vähän kuin ralliautoja”, Rehakka kertoo.

Numeroautot kiertävät tällä kerralla Sastamalan länsiosassa. Lähtö ja maali ovat Vammalan lukiolla. Rastit löytyvät Kiikan Jokisivulta, Honkolasta, Kiikasta, Jaarasta, Putajasta ja Vammalasta läheltä Teknikumia.

”Reitti on pituudeltaan kuutisenkymmentä kilometriä”, Seppo Rehakka ynnää. Rasteilla olevat tehtävät ovat yllätyksiä, mutta eivät vakavamielisiä. ”Pilke silmäkulmassa ollaan liikkeellä, mitään ihmeellisyyksiä ei kysellä”, Rehakka lupaa.

Numeroautoajoissa tullaan näkemään ainakin kymmenen autoa enemmän kuin viime vuonna. Alkuviikkoon mennessä ilmoittautuneita oli 55. ”Mukaan pääsee vieläkin ja numeron saa kylkeen, mutta käsiohjelmaan nimi ei enää ehdi”, Seppo Rehakka sanoo.

Yleisö voi seurata Numeroautoajoja lähtö- ja maalialueella, tehtävärasteilla sekä tietenkin reitin varrella.

Tapahtuman järjestävät Tyrwään Kone- ja Kulkuneuvoharrastajat, Autoliiton Länsi-Pirkanmaan osasto, Sastamalan kylät sekä Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut ja Elävä maaseutu.

Numeroautoajot la 21.4.

 • Lähtö ja maali Vammalan lukiolla, autot lähtevät minuutin välein klo 14 alkaen
 • Reitti n. 60 km
 • Tehtävärastit: Kiikan Jokisivun kyläseura (Sarkiantie 23), Honkolan asukasyhdistys (Villiläntie 2), Kiikan kyläseura (Kiikanojantie 8), Jaaran kyläseura (Jaarantie 11), Putajan Ponsi (Putajantie 1919), Tyrwään Kone- ja Kulkuneuvoharrastajat (Kiertokatu 4)

8 vastausta artikkeliin “Kevään merkki Sastamalassa: Numeroautot kurvailevat kyläteillä”

 1. Nimetön

  hömpän pömppää taas .rehakka sais jo jäädä eläkkeelle.77

 2. Päästöjä!!!

  Paljonkos nää romut saastuttaa???!!!!!!Turhaa pelleilyä banhojen romujen kans!Paaliin ja nopeesti!!!

   • Nimetön

    Tulen hakemaan sinut puolen tunnin päästä, Pääset mukaan ajoihin, niin ei tarvitse kadehtia. Vedät vaan ne puhtaammat housusi jalkaan, ettei penkit tahriinnu.

 3. Nimetön

  Moni kantoi ylpeinä kultaisia ämpäreirä, moni jäi kotiin murjottamaan, mutta minä vein poikani katsomaan menneiden aikojen menoa. Kiitos tästä tapahtumasta. Aina ei tarvitse olla mielensä tai toisten mielilen pahoittaja.

 4. Nimetön

  hienoa kun järjestetään tällaisi tapahtumia joihin on kaikilla mahdollisuus osallistua

  kiitos rehakalle