Rantareitti Kaalisaaresta kirkolle päin etenee

Asemapiirustus Liekoveden Puistokäytävästä. Yhden poukaman yli suunniteltu ponttoonisilta. Kuva: Sastamalan kaupunki.

Kauan puhuttu rantareitti Keskustan päiväkodin kulmilta kirkolle päin etenee.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy on laatinut suunnitelman noin 210 metriä pitkän puistokäytävän toteuttamiseksi Liekoveden rantaan välille Onkiniemenkatu-Santalahdenkatu.

Puistokäytävän on tarkoitus yhdistää Sastamalan keskusta-alueen rantoja kiertävä kevyen liikenteen väylä.

Puistokäytävän toteuttamiseen on tämän vuoden talousarviossa varattu 50 000 euron määräraha.

Aluksi on tarkoitus toteuttaa ainakin noin 100 metrin pätkä Onkiniemenkadun puoleisesta päästä.

Puistokäytävän jatkamista Santalahdenkadusta Tyrvään kirkolle saakka ei ole suunnitteilla.

Santalahdenkadun ja Kävelykadun kulmauksesta eteenpäin on heti kaksi omakotitaloa. Niiden edustalla kaupungilla ei ole maaomistusta. Sen sijaan Kirkkokadun kerrostalon edessä kaupunki omistaa kaistaleen.

Tekninen lautakunta käsittelee asiaa ensi viikon tiistaina.

29 vastausta artikkeliin “Rantareitti Kaalisaaresta kirkolle päin etenee”

 1. Nimetön

  Aivan turha suunnitelma; kyllä täällä rantareittejä on muutenkin riittävästi.

  • Nimetön

   Kohtalaisen turha suunnitella parkkipaikkojakaan. Niitä on vielä enemmän.

 2. Nimetön

  210 metriäkö riittää vaatijoille? Yksityisten rantaan kaupungin puolelta pakkolunastus tarvittavalta leveydeltä ja kierros kalmistolle saakka kerralla! Riittää puistokemisteille terassia…Sehän tästä tulee.

 3. JSM

  Hieno suunnitelma. Tästä pikkutaajamasta tulee vähitellen viihtyisämpi.

 4. Nimetön

  Vieressä kulkee jo valmis kävely- / pyörätie. Veronmaksajien rahan tuhlausta. Olisi tällekin rahalle hyödyllisempää käyttöä. Esim. vanhuspalvelu vain yhtenä kohteena mainittuna.

 5. Nimetön

  Pitää aloittaa siitä, että ensin mennään kirkon rantoja pitkin.

 6. Kesä vesi

  Täysin turha ja älytöntä rahan haaskausta.
  Yksityisillä tonteilla arvo laskee ja rauha menee.

 7. Nimetön

  Näin entisenä Vammalalaisena ajattelen,että piloille menee ”Aamoksen tallista ”eteenpäin.Turha tekele !Kaunista seutua,mutta jokusten yksityisyys kärsii.

 8. Nimetön

  Turhake, järveä on nähtävillä muutenkin riittävästi. Aika monen kerrostaloasukkaan piha pilataan.

 9. Nimetön

  Ihme rutinaa taas. Hyvä suunnitelma kannatan ehdottomasti. Hienot rannat käyttöön! Miten tällä pilataan kenenkään etenkään kerrostaloasujan piha? Päinvastoin arvo nousee kun pihasta kulkee kaunis ulkoilureitti järven rannassa. Tiedän useamman jotka ovat tyytyväisiä kun reitti kulkee omasta pihasta. Rakennusvaiheen häiriö ei ole pitkä.

  • Nimetön

   Niin mihin käyttöön?! Miten ajattelit ”käyttää”? Juoppojen ja narkkien kokoontumiseen. Siinä välissä skeittilaudat, mopot ja mopoautot ottavat omat osuutensa. Pistä kuva lehteen niistä, jotka ovat tyytyväisiä, kun reitti kulkee omasta pihasta.
   Että VÄHINTÄÄN 50000 tästä ilosta..

  • Nimetön

   ”Ihme rutinaa taas”
   Tehdäänkö kirkolle saakka tie vai mitä? Sinun viestisi takana on se K…A alkava suomalainen sana. Missähän se sinun ja muiden oma kotipihan reitti kulkee kun ollaan niin tyytyväisiä? Ilmoita osoite niin tullaan oikein porukalle ihailemaan. Oletko kuullut koskaan siitä, että piha-alueet kuuluu kotirauhan piiriin. Veronmaksajien rahaa kuluu tuohon pieneen tien pätkään. Veli-Matti Saksi osui naulaan kantaan asiassa LUE Alueviesti 25.4.18 ”SAKSITUT” jutussaan.

 10. Nimetön

  Valtakunnallista julkisuutta tulee saamaan Sastamala.

 11. Nimetön

  Että hellallettas! Kyllä nyt kaikki mahd. muuttajat jäävät tulematta, ellei 210m ole vapaata koiranpaskatusreittiä Sastamalassa! EIH! Ilman sitä emme muuta! Ottakaa tai jättäkää!

 12. Nimetön

  20:40: Asetupa siihen Tyrvään kirkon rantaan. Siitä kun katselet, tuskin mitään vaille jäät vaatimastasi ”ranta KAIKILLE”. On se kumma näköala, mikä jää näkemättä. Ilman (ainakin) 50 ooo e. Ajatelkaa veronmaksajat metrihintaa.

 13. Nimetön

  Tätä rantatien pätkää Sastamala tarvitsee kun se saadaan tehtyä niin muutto lisääntyy, eikö niin? Siis tähän ne verorahat kannattaa sijoittaa? Kyllä on viisaita bisnesmiehiä valittu kaupungin johtoon päättään. Ja päättäjät lautakunnissa kiittää kuinka hyvin virkamiehet asian esittää ja valtuutetut siitä kiittää ja parahiksi siitä kaupunkilaisten euroja käyttää.

  • Nimetön

   ”Kaiken hyvän kasvupaikka”
   Valtakunnan medioita varmaan kiinnostava aihe.
   Onneksi on sosiaalinen media jonne voi viestittää asioita hyvässä ja pahassa.

 14. Nimetön

  Sastamalassa taistellaan vanhusten hoitokotien säilyttämisen puolesta jne. (esim. Kiikka) ja sitten löytyy rahaa laittaa joutavaan tien pätkään joka ei johda yhtään mihinkään = lainaus V-M Saksi Alueviesti. Haloo päättäjät!!!

 15. Nimetön

  KUKA tai KETKÄ on niitä päättäjiä, jotka tätä pätkää haluaa? Nyt voisivat tulla julkisuuteen perustelemaan. Tai Alueviesti vois tehdä heistä oikein haastattelun. Vellihousuja vai päätöstensä puolustajia?

 16. Nimetön

  Hienoa, että vihdoin aloitetaan tämän rannan kävelyreitin rakentaminen. Sitä on jo vuosikausia odotettu ja se on ollut kauan kaupungin omistamalla tontilla merkittynä asemakaavassa. Kolmella muulla keskustan rannalla nämä upeat kaikkien kaupunkilaisten käytössä olevat kävelytiet ovat jo valmiina. Tämä on hyvä alku. Toivottavasti saadaan reitin muukin osuus pian kuntoon!

 17. Nimetön

  12:54: Kai tarkoitit reittiä rantoja myöten kirkkorantaan asti? Pakkolunastus tai vesialueen täyttäminen nyt pois jätetyille alueille.

 18. Nimetön

  Rantareitin voisi tehdä Roismalanlahden perälle padon varteen. Hiekoittaa sen, koska siellä on tosi kiva ulkoiluttaa koiria eikä ole kenenkään takapihalla. Luonnonrauhaa ja saisi Hopun pururatalenkinkin pitemmäksi. Rahat sinne! Kai tää tyhmä idea vielä on peruttavissa? Vai onko se jo kiveen hakattu eli kirkon kiviaitaan asti?

 19. Nimetön

  Kyllä Keskustan vapaa-ajan reittejä rakennellaan, mutta Keikyässä ei saada millään välille vt 12 – Kyntäjäntie, sitä monta vuotta sitten luvattua jalka-pyörätietä.
  Ei liikenneturvallisuudella nähdä olevan yhtään mitään merkitystä taas tässä asiassa.

 20. Nimetön

  Vammalaan ei niin pientä hanketta voida suunnitellakaan, ettei heti jossain Keikyän tai Kiikoisten perällä huudettaisi kurkku suorana, ettei tänne mettän reunaan saada asfalttia tai valoja.

 21. Nimetön

  Ja ovat siellä täysin oikeassa! Samoja veronmaksajia ovat. Ja tässäkin asiassa tarvitsisivat ne rahat todelliseen tarpeeseen.

 22. Liian ahdasta tulee

  Rantaan on suunniteltu isoa uudisrakennusta. Onko pienelle tontille mahdollista rakentaa vielä kaupungin virkistyspuisto?!