Sastamalalainen Juuso Huhtivuo biologian olympialaisiin

Juuso Huhtivuo.

Vammalan lukion opiskelija, sastamalalainen Juuso Huhtivuo on valittu edustamaan Suomea biologian olympialaisiin. Iranissa heinäkuussa pidettäviin olympialaisiin lähtee kolme muutakin suomalaista, mutta Huhtivuo on ainoa Helsingin ulkopuolelta kisoihin ponnistanut nuori.

Tämän kevään abiturientti osallistui viime vuonna kansainväliseen biologian kisaan, jossa hän sijoittui kymmenen parhaan joukkoon. Kymmenen kärkeä valmennettiin lisää parilla leirillä, ja loppukokeen perusteella Juuso pääsi mukaan olympialaisiin.

Huhtivuo on hakenut Tampereen yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa. Vielä ennen jatko-opintoja edessä ovat armeija ja olympialaiset.

Katso alta video, jolla Juuso Huhtivuota haastattelee lukion opinto-ohjaaja Eija Vuorijärvi. Haastattelussa selviää muun muassa se, miten nuori mies on mahtavan menestyksensä saavuttanut.

  • Nimetön

    Onpa hyvä kun myös opiskelua nostetaan framille. Tahtoo vaan jäädä mediassa urheilun jalkoihin. Kuitenkin opiskelu on nuorille selkäranka ja selkänoja, josta hakea tukea tulevaisuuteen.

Kommentointi ei ole käytössä.