Nurminen vaatii sotea uusiksi

Ilmari Nurminen.

Sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) on mukana vaatimassa sote-, maakunta- ja valinnanvapauslakien hylkäämistä ja valmistelemista uudelleen. Hänen mukaansa lakiesitysten kunnollinen käsittely on ollut mahdotonta.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sosialidemokraattisten kansanedustajien mielestä sote-, maakunta- ja valinnanvapauslainsäädäntö tulee hylätä ja valmistella uudelleen.

“Puhdasta tilaaja-tuottaja-mallia ei tule ottaa käyttöön”, Ilmari Nurminen sanoo. Useat kunnat ovat hänen mukaansa luopuneet puhtaasta tilaaja-tuottaja-mallista, koska se on osoittautunut byrokraattiseksi ja kalliiksi. “Eikä siitä ole hyötyä kaikkein vaikeimmassa työmarkkina-asemassa oleville”, Nurminen toteaa.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan lausuntoon jättivät eriävän mielipiteensä Nurmisen lisäksi valiokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov ja Merja Mäkisalo-Ropponen sekä Heli Järvinen (vihr).

 • avatar Nimetön

  No niin, Nurmisen motto onkin ollut: verot alas ja palvelut ylös.
  Menee mummuihin kuin häkä.

 • avatar Nimetön

  Nurmisen mielestä jo neljännen eduskunnan tulee aloittaa sote-valmistelu jälleen alusta.
  Demareitten hallintomallinkin perustuslakivaliokunta tyrmäsi kertaalleen, mutta samaa mallia pukkaavat uudelleen.
  Päätökset sotesta on tehtävä nyt, tai yksityiset yritykset vievät loputkin työpaikat julkiselta puolelta.

  • avatar Penkin päästä

   Nyt Ilmari parka taas sotkee asioita kun ei ymmärrä. Onhan siitä hyötyä kaikkein vaikeimmassa asemassa oleville kun jonot vähenee. Osa porukasta siirtyy yksityisen sektorin palveltavaksi.
   Toinen etu on, että julkisen terveydenhuollon on vihdon parannettava laatua, tai käy huonosti. Tuo lääkärikunnan taso huolestuttaa.
   Tuosta maakuntahallintouudistuksesta saatan olla samaakin mieltä mutta eri syystä. Meinaan, että mitään säästöjä ei synny itse hallinnossa. Tästä ollaan oltu aika hiljaa kun hallitusporukka itsekin asian tajusi.

  • avatar Mustahäntäisen koiran omistaja

   Yksityiset yritykset vievät ne joka tapauksessa ihan takuulla jos sellainen sote tulee. Kehittämistä ja järjestämistä on, mutta sotelle tässä vaiheessa rukkaset.

 • avatar Nimetön

  Mitä nämä 200 ovat tehneet (muuta kuin vahinkoa) soteasiassakin. Vuosia on ollut aikaa, mutta kun työaika on mitä on (suhteettomasti lomaa) ja työtaito on mitä on (avustajat tekevät työt) ja työmoraali on mitä..ai niin. Eihän sitä ole.

  • avatar Nimetön

   Eduskunta ei ole osallistunut, tai annettu osallistua lakien valmisteluun. Sen rooli on päättää valmisteltujen lakien hyväksymisestä. Hallitus on valmistellut lakeja, eli siis noin puolet kansanedustajista on puolueensa kautta päässyt vaikuttamaan. Vain kolme puoluetta on vastuussa Soten laeista, eli Kepu, Sekoomus ja Sininen uni.

 • avatar Nimetön

  Oli hallitus tai eduskunta, sen vaikutelman saa tavallinen “teatterilipun ostaja” (lue veronmaksaja/äänestäjä), että kellään ei ole langat käsissä. Kokonaisuutta ei hallitse kukaan. Pelataan vain sitä kuuluisaa “omaa peliä”, jossa veronmaksaja on kiekkona. En malta olla näin äitienpäivän alla olla heittämättä, että jos tämä homma olisi ollut naisten käsissä, se olisi jo ratkaistu.

 • avatar Nimetön

  Kyllä tämä homma on naisen käsissä.
  Annika Saarikko vie tämän Soten päätökseen asti.
  Demarit huutaa ei ei ei ei palveluita!!!
  Onko Nurminenkin nykytilanteeseen tyyväinen vastustaessaan ihmisten valinnanvapautta ja pääsyä lääkäriin, johon köyhällä nyt ei ole mahdollisuutta?

  • avatar Nimetön

   On topakka nainen kyllä Saarikko, mutta liian vähillä taustaselvityksillä joutuu menemään. Miten ihmeessä tässä onnistuttiin ymppäämään sote, kiky, maakunnat ja vielä Paavo V tuppaa siihen soppaan kauhaansa…

  • avatar Nimetön

   No tästä sotesta kukaan mitään faktaa pysty todistaan. Hallitus höpöttää, että tehtävä on. Mitä siitä seuraa? Ilma on sakeana pelkkiä arvailuja. Jos maakuntauudistus ja sote tulee, niin siltä kärrypolulta ei sitten ole paluuta.

   • avatar Nimetön

    Soteilmiö = Satu keisarin uusista vaatteista.
    Vähän villoja, paljon porua. Kun tällä arvomaailmalla ratkaistaan, josta eilenkin illalla keskusteltiin, ei voi mitään parannuksia edes odottaa.

 • avatar Nimetön

  Onkos tämä Nurminen suorittanut asevelvollisuutta?
  Viivytystaisteluun näytetään poikaparka pistäneen.
  Maakuntavaaleissa, jota muodollisesti vastustaa hakee lisää kokouspalkkioita, miten on uskottavuus näiden huimien matkakorvausten nostamisten jälkeen?

  • avatar Nimetön

   Enpä tiedä Ilmarin tilannetta, mutta vois olettaa, että demari saa ns. punaiset paperit ihan automaattisesti 🙂

   • avatar Nimetön

    Puolustusvoimien ylipäällikkönä on ollut demari, presidentti Mauno Koivisto. Ja silloin ei puolustusministeri sooloillut omiaan, niin ettei presidentti tiennyt asioista. Toista on nyt. Tämä ministeri Niinistö. Presidentti Niinistö kuulee asioista aamulla vasta siivoojalta, minkälaisia kansainvälisiä sotaharjoituksia puolustusministeri on Suomeen hommaillut.

 • avatar Nimetön

  Saarikosta puheen ollen: Miksi hän hymyilee kuin Turun puukottaja, puhuessaan vakavista sosiaalisista ongelmista? Vaikuttaa siltä, että hänen ajatuksensa ovat jossain muualla.

   • avatar Nimetön

    ei oo ollenkan huonosti havaittu, samaa oon katsellut, ei oo plikka viälä oppinut esiintymään edes…

 • avatar Nimetön

  Juu liikaa on hymyä ja empatiaa maailmassa….vahingon ilo se on paras ilo..ahdistus sota ja tuho…jos nyt ei me pienenä kansana osattaisi ilon pientä siementä toiselle antaa… ja mitä soteen.. on kymmenen vuotta väännetty ja lausuntokierroksilla siihen on jokainen saanut kädenjälkensä jättää…jatkuu ja jatkuu mutta loppuu se raide siperiankin takana. jäädään nyt viimeistään Vainikkalassa pois

  • avatar Nimetön

   juu kamalan hauskaa on tehdä soteuudistusta…perupositiivisena – ja läväyttää kaikki palvelut hornan tuuttiin…

 • avatar Nimetön

  Sotesta jää vain pörssifirmojen voitonkuorintahanskojen kädenjälki. Mutta Annika Saarikko ainakin antaa vaikutelman, että on tehnyt voitavansa ja olisi vaikuttanut asioihin rakentavasti. (Näin olen luullut myös Timo Soinia ja Juha Sipilää kuunnellessani…karvasta kalkkia on tullut).

 • avatar Nimetön

  1 puolue systeemi varmaan olisi Nurmiselle mieleen, koko kansalle samat oikeudet, lukuunottamatta valtaa pitävää eliittiä. Naapurissa on nähtävillä sen systeemin konkurssipesä. Mutta Ilmari on vielä liian nuori ymmärtämään miten maailma oikeasti makaa.

  • avatar Nimetön

   Suomen nykyhallitus toimii just noin. Sipilä, Soini ja Orpo hääräävät eliitin lumoissa. Kansa katsoo karsaasti ja odottaa kuuta nousevaa. Äänestyskopissa väkevälle kansalle nousee jo makea vesi suuhun. Nyrkkipolitiikan harjoittajat juovat tappion karvasta kalkkia.

   • avatar Nimetön

    Hupaisaa luettavaa : )
    Taisit unohtaa, että nykyhallitus on toimillaan saanut työllisyyden nousemaan rajusti – enemmän kuin mikään muu hallitus 20-30 vuoteen. Uusimpana ajatuksena loistava nuorisotyöttömyyden alentamisidea, jonka änkyräsossut tyhmyyksissään yrittävät kaataa.

    Nuo, jos mitkä, ovat huonoimman kansanosan (työttömät) auttamista ulos ahdingosta.

   • avatar Nimetön

    Vuonna 2008 Amerikkalaiset pankkiirit aiheuttivat laman, josta Suomi on noussut kaikista hitaimmin EU:ssa. Ne on yritykset jotka työpaikkoja luo. Tämä nykyinen helppoheikkien vempulihallitus on lähinnä täystuho. Seuraavalla hallituksella on hirmuinen savotta rakentaa Suomi uudestaan sivistysvaltioksi.

   • avatar Nimetön

    Juu, kova homma on, kun talous on parhaassa kunnossa sitten 70-luvun. Mutta yrittämällä demarit kyllä pystyvät senkin sössimään.
    Rinteen agenda tuntuu olevan: verot alas ja palvelut ylös lisäksi kaupan päälle vielä 6h työpäivä. Kuinka tyhmä pitää olla, että uskoo rahan tulevan tyhjästä?

   • avatar Nimetön

    Eliittiä ovat hyvin syöneet lihavat ay-pomot, jotka kusettavat työläisiä. Lipponen aikoinaan uhosi poistavansa työttömyyden, vaalien jälkeen puhui vain sen puolittamisesta, puoli vuotta vaalien jälkeen asia oli muuttunut tavoitteeksi puolittaa nuorisotyöttömyys. Kyllä se röyhkeys on vielä kansan muistissa. Suuria puheita on vasemmistolla, mutta ei koskaan edes pieniä tekoja. Sosialistein takia meillä on ongelmia, työttömyyttä, homoja, lesboja ym. sairaita suvaitaan, kun ollaan niin “suvaitsevaisia”. Sota tarvittaisiin ja punikit kuopan reunalle.

 • avatar Nimetön

  Sossut pelkäävät äänestäjiensä katoamista, mikäli hyvinvointi lisääntyy työväestön keskuudessa.
  Nuorista ei välitetä pätkän vertaa. Populismin alttarille he kelpaavat, mutta näyttämään taitojaan työelämässä heitä ei haluta päästää.
  Nyt on vaan asiat niin, että demarit ei tätä hyvää kehitystä pysty estämään ja työllisyys paranee.

 • avatar Nimetön

  määki saan työllisyyden nouseet heti ku saan ilmoittaa tekaistuja lukuja,niin helppoo se on

  • avatar Nimetön

   Kerro kuka ja missä on esittänyt tekaistuja lukuja. Mistä tiedät, että ne ovat tekaistuja?
   Näitä kakanpuhujia riittää ja heistä kukaan ei koskaan esitä mitään faktaa puheidensa tueksi vaikka pyytää. Miksiköhän ei?

 • avatar Nimetön

  onkohan toi sipilä yhtään järjissään,no aivan sama ku politiikasta häipyy ens vaalien jälkeen,,,,,,,tosin tulee toki 20000e kk hyvä veli eläkepaikan saamaan loppuelämäkseen

  • avatar Nimetön

   näin se menee ja mummoilta ja työttömiltä viimesetki ropot pois

  • avatar Nimetön

   Mistä olet saanut tietoosi kyseisen eläkkeen suuruuden? Voin kertoa, että ei ole 20k€.
   Kun sossut jäävät asia argumeteilla tappiolle, niin helppo on tietysti jakaa muunneltua totuutta puoluejohdon mallin mukaan.

 • avatar Nimetön

  Tämä nykyinen nyrkkipolitiikan hallitus on huonoin sitten Esko Ahon vastaavan. Siinä menee monta vuotta, että suomalaiset voivat taas luottaa politiikkaan. Onneksi suomalaiset osaavat erottaa oikean vääryydestä. Silloin vääryydensarven kailotus vaihtuu pieneen pihinään. Suomessa asuu viisas ja oikeudenmukainen kansa. Isonrahaneliitin jalkaan laitetaan panta.

 • avatar Nimetön

  Kyllä siinä samassa rivissä on vasemmankin puolen jäsenkirjan omaavaa eliittiä. Köyhää eliittiä on muihin maihin verrattuna. Se on vaan aina niin että osa ajaa uudella Mersulla ja toiset vanhalla gorollalla. Se tie millä kuljetaan on yhteinen

 • avatar Nimetön

  Mitä asiakasmaksuja maan hallitus on korottanut?
  Mikä eläkeläisten raippavero?
  Kaikki hyötyvät Suomen kilpailukyvyn noususta.
  Miksi asiantuntijoille ei vihervasemmisto anna mitään arvoa, kun nyt maan hallitus on tutkimusten mukaan korjannut talouden syöksykierteen.

  • avatar Nimetön

   niin on korjannut menetelmällä, “Kansan käsi on karttuisa” Lukumääräisesti heidän varoistaan, joita on kaikkein eniten, eli pientuloisten kustannuksella

 • avatar Työtön

  Hallitus ei ole minulta riistänyt yhtään mitään. Pääministerin vaimonsa kanssa perustama säätiö on kyllä köyhää auttanut paljonkin. Samaa ei voi sanoa ns. työväenliikkeeltä(sak), miltä pyysin rahallista apua muutaman satasen, ei kuulemma ole sellaista rahastoa mistä voi avustusta antaa. Rahastoja kyllä on , mutta ne taidetaan käyttää työväenliikkeen “eliitin” hyväksi. Sinne katosivat vuosia maksetut jäsenmaksut, kuin tuhka tuuleen. Enää en suostu sak:ta tukemaan. Köyhä voin olla, mutta en tyhmä.

  • avatar Nimetön

   Kerropas sen säätiön nimikin, että tiedetään muutkin hakea tukea. Ihan sivullisena vain kiinnostaa. Säätiöintihän lienee myös edullinen muoto sijoittaa varojaan.

   • avatar Nimetön

    Yli 2milj e oli tulos ja “lahjoittivat” peräti vajaa 200 000e ilm. viime vuonna.

   • avatar Nimetön

    Demareitten VVO. on sellainen säätiö, että on huimat veronmaksajien rahoittamat tulot, mutta veroja ei makseta.
    Demareitten säätiöistä on turha tukea hakea Hurstinkaan.
    Tarja Halonen saattaa ilmaisen jouluruuan käydä noutamassa, ihan julkikuvan vuoksi, Kallion tyttö.

   • avatar Nimetön

    Miksi Hurstin leipäjoon? Nälkäisiä on muaallakin, kuin helsingissä. Hurstin työ vaan on näkyvintä. Hyvää työtä tekevät omalla paikallaan. Sipilää on ihan turha moittia, keksiä kaikenlaista valhetta, tosiasia kuitenkin on, että säätiö toimii vähäosaisten hyväksi. Kenelläkään vasemmistolaisella ei näitä edes pieniä käytännön tekoja ole.

  • avatar Nimetön

   Yleisesti ottaen lestadiolaisten firmoissa ei ay-liike kukoista ja tukikohteetkin menevät yllättävän usein omiin pesiin. Juuri näinä päivinä esiin tullutta tietoa.

   • avatar Nimetön

    KLO 22:00: Eihän niitä makseta Sipilän säätiössäkään ja on yks,hlöiden säätiö.

   • avatar Nimetön

    Yksityiset säätiöt maksavat tuotoista veronsa.
    Demarit ovat keksineet yleishyödyllisen verottoman säätiön toimintansa tukemiseen.
    Onko kukaan koskaan kuullut demareitten vastustavan asumistukien nostamista?
    Ei ole, koskaa raha kilahtaa heidän kirstuunsa Suomen suurimman vuokra-asuntoja omistaman firmansa kautta.
    Aihetta on myös vertailla hyvätekeväisyyttä harrastavan Sipilän säätiön liikevaihtoa ja mistä se koostuu tähän veronkietoon erikoistuneen kiskurihintaisen VVO:n toimintaan.
    Tuosta säätiöstä olisi verotuloja saatavissa,ettei lapsilisiä tarvitsisi ryhtyä verottamaan.

 • avatar Työtön

  Sipilän säätiö on perustettu jo vuonna 1998. Säätiö tukee mm. syrjäytymisvaarassa olevia henkilöitä ja perheitä kotimaassa ja ulkomailla.
  Yhdelläkään vasemmisto poliitikolla, tai järjestöllä ei vastaavaa ole. Mutta tämä menee aiheesta ohi hieman. Teoista voi näyttää tahtonsa, kaikki muu on tyhjää puhetta. Demareilla on ollut mahdollisuutensa, mutta ovat pahasti epäonnistuneet. Kaikessa.

  • avatar Nimetön

   Pohjoismaisten hyvinvointivaltio on rakennettu oikeudenmukaisella verotuksella. Siinä hyvässä työssä demarit ovat olleet piikkipaikalla. Kun puhutaan koko kansan hyvinvoinnista niin ei sitä millään hyväntekeväisyydellä rakenneta. Nykyhallitus muiluttaa vähäosaisia rumasti. Olen jopa kuullut, että jotkut diktaattorit maailmalta ottavat opikseen miten kansaa murjotaan. “Siitäkö Suomelle vientituote”?

   • avatar Nimetön

    Nykyhallitus on ollut vähäosaisille hyvin suopea.
    Peruspäivärahoja ja takuueläkettä on korotettu, toisi kuin demarit olisivat tehneet.
    Heille pyhää on parempiosaisten suosiminen ansiosidonnaisia etuuksia korottamalla.
    Taustalla on tietysti AY-maksujen saaminen ja veronkierto mm. vuokra-asuntobisneksessä.

   • avatar Nimetön

    Pohjoismaista hyvinvointivaltiomallia on SDP:n
    puheenjohta Rinne rahoittamassa lapsilisiä verottamalla.
    Samaine Rinne ehdotti taannoin talkoita lasten syntyvyyden lisäämiseksi.
    Rinne on ilmeisesti kehittänyt tästä aiheesta talouden ikiliikkujan.

   • avatar Nimetön

    Demareitten ihanteet, Lenin, Stalin,Mao, Ceaușescu ym. ym. ihanat diktaattorit. Satoja miljoonia murhattuna em. herrojen toimesta. Se on sitä sosialismia käytännössä.

   • avatar Nimetön

    Tiedätkö mikä ero on sosialismilla ja sinun luettelemilla diktaattoreilla? Sama kuin tuolilla ja sähkötuolilla.

 • avatar Työtön

  Sipilän tahto on pelastaa maa konkurssilta. Se ei onnistu työtä vähentämällä ja palkkoja nostamalla. Soien aikana uhrattiin, luovuttiin, annettiin, ei ollut sijaa itsekkyydelle. Nyt ollaan lähes samassa tilanteessa.

  • avatar Nimetön

   Sosialismia on käytännössä toteutettu em. diktaattoreiden toimesta. Lähihistoriaa, hyvässä muistissa vielä. Samaa toteutetaan mm. pohjois-koreassa ja kuubassa.
   Onko se toiminut jossakin muulla tavoin?

 • avatar Nimetön

  Yleensä ottaen kaikesta näkee ja lukee, että kaikenlaisten vaalien aika on ovella! Kyllä on kova kisa, kuka pääsee nauttimaan puolen vuoden työajasta kaikilla herkuilla!

  • avatar Nimetön

   Turha kansanedustajien palkkoja on kadehtia. Totuus on se, että nykyisellä liksalla oikeasti lahjakkaat ja aikaansaavat ihmiset tienaavat yksityispuolella enemmän. Tämän takia eduskuntaan etsiytyy vain suuret keskinkertaisuudet, joilla ei ole talous- tai muitakaan taitoja tehtävän edellyttämällä tasolla.

   • avatar Nimetön

    No tuossa määritelmässä eduskuntaan hakeutuvissa osut kyllä naulankantaan! Ja kun vielä teettävät työnsä avustajillaan, ollaankin tulon (ja älyn)siirron puolella.

  • avatar Nimetön

   jee … puoli vuotta työtä, palkat nousemaan. Eläköön työväen vallankumous!

 • avatar Nimetön

  22:54: Verohallinnon kysymykset yleishyödyllisten säätiöiden verotuksesta. Luepas.

 • avatar Nimetön

  Eihän mitään lapsilisiä ja äitiyspäivärahoja edes olisi ilman demareita. Samaten vuosilomat palkansaajille ja työeläkkeet on yhdessä ammattiliittojen, että demareitten työvoittoja. Kepu ja kokoomus ovat haranneet vastaan kuin sonnivasikat.

  • avatar Nimetön

   Ja silti nauttivat itse perheineen myös niistä eduista. Lapsilisääkin saa, vaikka perheessä olisi miljoonatulot.

  • avatar Nimetön

   Ja nyt ollaan tilanteessa, että työt viedään halvemman työvoiman maihin juuri noista edellä mainituista seikoista johtuen. Ammattiliittojen ja SDP:n työvoittoja. Kiitos siitä . . .

   • avatar Nimetön

    Jaa, että euron päiväpalkalla tehtäisiin töitä ja perhettä elättää. Suomi nousuun naurais kepu ja kokoomus.

 • avatar Nimetön

  Toisaalta ymmärtää hyvin, että Nurminen on
  verottamassa lapsilisiä.
  Eläkeläiset ovat hänen kohderyhmänsä ääniä kerätessään.

  • avatar Nimetön

   Lapsilisää saa saman määrän niin köyhä kuin rikaskin. Progressiivisella verotuksella pienennetään rikkaan käteen jäävää rahaa samalla kun köyhä saa melkein koko lapsilisän käyttöönsä. Eikö ole oikeudenmukaista? Eikös lapsilisään tehty myös ylimääräinen korotus verotuksen alkaessa? Tällaiseen järjestelyyn ei ahne porvari pysty.

 • avatar Nimetön

  ..juu ja hyvätuloinen maksaa päivähoidosta ja vähätuloisella päivähoito ilmaista… näinhän tuo menee

 • avatar Nimetön

  Sehän on ihan selvä, että palkansaajien ja eläkeläisten yhteisrintama on Suomen sydän sekä keuhkot. Pk-yrittäjät kuuluvat samaan rintamaan. Ylikansallista kasvotonta kapitalismia vastaan.

  • avatar Nimetön

   PK-sektori edustaa kapitalismia ja markkinataloutta – luojankiitos!

   • avatar Nimetön

    Pk-yrittäjät eivät edusta kapitalismia – vaan markkinataloutta. Pk-yrittäjät ovat omilla rahoillaan ja työpanoksellaan mukana firmassaan. Kasvoton kapitalismi rahoittaa monesti vasta sitten, kun valtio on veronmaksajien euroilla mukana takaamassa. Markkinatalous ja kapitalismi on eri käsitteitä. Palkansaajat ja markkinatalous voivat rehdisti sanoa käsipäivää. Toivottavasti yrittäjien Pentikäinen (kesk.) ei tuhoa tätä hyvää kehitystä.

 • avatar Nimetön

  Kasvotonta ylikansallista kapitismia ei demareitten konstein, lapsilisiä verottamalla pystytä torjumaa.

  • avatar Nimetön

   Demarit mitään lapsilisiä verota. Siellä hallituksessa ovat ihan eri porukat. Kepu, kokoomus ja sininen uni. Jotain protia valheitten levittämiseen. Hallitus verolinjaukset mätkii eduskunnassa läpi, omilla napinpainajillaan. Enemmistöhallitus.

 • avatar Nimetön

  SDP: n puheenjohtaja Antti Rinne esitti lauantaina (12.5) lapsilisien verottamista. Tämä esitys tulee käsittelyyn seuraavaa hallitusta muodostettaessa, mikäli demarit pääsevät hallitusneuvotteluihin.
  Äänestäjien, erityisesti lapsiperheiden kannattaa olla tarkkana tulevissa vaaleissa.

  • avatar Nimetön

   Lähinnä mestari Rinne kertoi miten demarit säästää viisi miljardia veronmaksajien euroja. Pistetään sote sellaiseen muotoon, että keskiössä on ihminen. Nykyhallitus kärrää kuorma-auto letkoilla euroja yksityisille toimijoille terveydenhuoltoon.

   • avatar Nimetön

    Nyt rahaa menee rahtilaivoilla ulkolaisille yrityksille ja Rinne haluaa tilanteen jatkuvan.

 • avatar Äänetön tarkkailija

  Piristävää luettava tämä pienen piirin ylläpitämä demarikauna. SDP:n kannatus näkyy edelleen olevan nousussa joten olkaa kateelliset porvarit vaan hyvä ja jatkakaa. Nahkurin orsille on porvariporukka menossa hyvää vauhtia.
  Pieni vaatimaton toivomukseni olisi, että tämä erilaisten satosten offensiivi saisi jatkua. Se olisi tälle syntiselle kansakunnalle vain siunaukseksi.

  • avatar Nimetön

   Juu, varmaan onkin nousussa. Kas, kun sieltä missä SDP nyt on, ei pääse kuin ylöspäin (ehkä)

 • avatar Nimetön

  Kokoomus – Suomi – sanakirja. “Uudistaa”= leikata, “kehittää”= leikata, “huolehtia”= leikata, “uudistaa koulutusta”= leikata koulutuksesta.

 • avatar Nimetön

  Nyt SDP:n uusi esitys on matalapalkkatyön lisääminen.
  Ehdottavat 400 miljoonan euron kustannuksia, jotta pienipalkkaisuus säilyisi verotuen avulla.
  Mahtaakohan viime lauantain esitys lapsilisien verolle saattamisesta kattaa tämän uuden ehdotuksen kustannukset?

  • avatar Nimetön

   Palkan maksaa ja määrittää työnantaja. Tässä halutaan poistaa kannustinloukut. Eli on parempi, että ihminen on töissä. Vai haluatko, että Suomeen tuodaan ulkomailta työvoimaa tekeen näitä matalapalkkatöitä?

   • avatar Nimetön

    Demarit häiriköi työmarkkinat sekaisin.
    Ulkomailta tuleva työvoima olisi saman lain piirissä.
    Palkat laskisivat kaikilta, sekä suomalaisilta että ulkolaisilta työntekijöiltä.

   • avatar Nimetön

    Tässä juuri työntekijälle jäisi enemmän nettopalkkaa käyttöön. Sekö sinua harmittaa. Ja tämä on täsmäisku osa-aikaisiin sekä sentyylisiin työsuhteisiin. Saataisiin ihmiset mukaan työelämään pois avustuksilta. Mitä pahaa siinä on? Annetaan kaikille mahdollisuus elättää itsensä. Eikä anneta pelkkää keppiä, kuten nykyhallitus.

 • avatar Nimetön

  Parempi on, ettei valtio sekaannu palkanmaksuun.
  Tässä demarien esityksessä ei todellakaan ole mitään hyvää.

  • avatar Nimetön

   Päinvastoin. Valtion pitää enemmän osallistua. Laitetaan nuoret firmoihin oppisopimuksella töihin. Valtio maksaa osan palkasta ja nuori saa itselleen ammatin. Järjetöntä pitää suurta laumaa nuoria toimettomana. Kyseinen malli toimii Sveitsissä loistavasti ja siellä ei juurikaan ole nuorisotyöttömyyttä.

   • avatar Nimetön

    tuli just viime viikolla kuinka Sveitsissä menettelevät – otettaisiin sieltä oppia
    Takuulla saatais hyviä työtekijöitä, kunhan saisivat ensin oppia kokeneelta, hiljaisen tiedon lisäksi , mitä myös tarvitaan…

   • avatar Mullikuhnuri

    Jos valtio osallistuu firman tuotantoon maksamalla osan sen tuotantopanoksista vaikka palkkatuen muodossa, pitää valtion saada vastaava osuus yrityksen tuotosta. Valtiota pitää tässä kohdella samoin kuin rahoittajapankkeja ja sijoittajia. joko riittävä korko tukiajalta ja tuen takaisinmaksu, kun tukitarve loppuu tai osuus yhtiöstö ja osingot. Markkinataloudessa toimitaan näin, jotta kilpailu alalla ei vääristy.

 • avatar Nimetön

  Miten nuori ehtii olemaan oppisopimuksella firmoissa töissä, kun pitää lorvia kolme vuotta ammattikoulussa
  opettajien ansioiden vuoksi?

  • avatar Nimetön

   Eihän siellä koulussa oltaisi kuin päivä viikossa. Nuoret saisivat palkkaa ja käytännön oppia siitä mitä työnteko on oikeesti. Kaikki voittavat.

 • avatar Nimetön

  Maksettaisiinko kaikille opettajille täysi palkka, kun
  oppilaita ei olisi kuin yhtenä päivänä viikossa?

Kommentointi ei ole käytössä.