Palviaiselle kymppitonnin kirjastoapuraha

Jukka-Pekka Palviainen.

Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahalautakunta on jakanut apurahoja. Sastamalaan niitä tuli kaksi.

Kirjailija Jukka-Pekka Palviainen sai 10 000 euroa. Kääntäjä Seppo Raudaskoskelle myönnettiin 4 000 euroa.

Kaunokirjallisuuteen jaettiin yhteensä 2 372 000 euroa ja tietokirjallisuuteen yhteensä 263 000 euroa.

 • avatar Nimetön

  kyllä kaikkeen paskaan rahaa riittää,mistä voin anoa sekatyömiehen apurahaa

  • avatar Nimetön

   Ensimmäinen älykkyystestin osa onkin se, että pitää itse löytää paikka. Sinä tuskin tulet sitä koskaan löytämään.
   Palviaiselle apuraha meni oikeaan osoitteeseen Hyvä!

 • avatar Onnea mutta...

  miksi kirjallisuuden apurahat menevät aina näille samoille?
  Palviainen ok kirjailija mutta miksei koskaan palkita myös Vammalassa/Sastamalassa vaikuttavaa tuotteliasta Pirjo Tuomista? Koska hän on hyvin suosittu ja luettu, niinkö? Paljon hyvää näkyvyyttä on Tuominen tuonut Sastamalaan

  • avatar mutta mutta...

   Olisiko niin että kaikki ei niitä hae…ei näitä ilman hakematta myönnetä!

 • avatar Onnea mutta...

  … Ja samaan syssyyn: Alueviestin levikkialueella näyttää vaikuttavan vain yksi kuvanveistäjä, joka saa kaikki mahdolliset tuet. Ei Ari Virtanen ole valtakunnallisesti millään mittapuulla …

  • avatar Nimetön

   Joo samaa kuvanveistäjä Virtasta Stormista olen kummastellut. Kovin yksipuolista ja kapea on ilmaisunäkemys veistoksissaan, ja kuitenkin saa julkistakin tukea.

 • avatar Nimetön

  Tälle seudulle muualta muuttaneena (1999) ihmettelen samaa. Ei se taiteellinen osaaminen, vaan se että syntynyt jossakin seudulla. Erikoista ja jälkeenjäänyttä koska onhan täällä myös aitoa osaamista!

 • avatar Nimetön

  Hienoa että kääntäjällekin myönnetään joskus jotakin tukea! Onnea Sepolle Kiikoisiin!

  • avatar Nimetön

   Tuo on totta. Monikaan ei tule ajatelleeksi, että kääntäjähän se on, joka melkein “kirjoittaa” sen kirjan. Se, kuinka hän onnistuu saamaan sanoihin kirjailijan tarkoittaman sisällön, on vaativaa ja herkkävaistoista työtä. Liian harvoin kääntäjät palkitaan. Onnittelut minultakin!

 • avatar Tätä mieltä apurahailmiöstä

  P. Tuominen on ekonomi koulutukseltaan. Jos hänellä on vielä asunto rannassa ja pystyy oleilemaan ulkomailla osan vuodesta, ei tarvitse pennin hyrrää verovaroin kustannettuja apurahoja.

  Parviaisesta en tiedä. Jos kirjat eivät mene kaupaksi ja herra ei tee muuta, pitäisiköhän vaihtaa alaa? En halua tukea oleilua vähällä työllä verovaroin.

  Kirjoittakaa ja valokuvatkaa, mutta älkää pyytäkö yhteiskunnan tukea siihen touhuun. Menkää vaikka vanhainkotiin vaipppoja vaihtamaan ja mummoja ulkoiluttamaan, jos ette ilman avitusta kykene täällä elantoanne antaitsemaan.

  • avatar Mullikuhnuri

   Kyllähän taiteilijat voisivat elää leveämmin tuotannollaan, jos se alistettaisiin kaupallisuudelle kuten kaiken maailman tosi-tv -sarjat. Joka toinen kirjan sivu mainoksille, tuotesijoittelua, veistoksia uutuustuotteista nimellä ja tuotteen hinnalla… Mutta kuka tätä haluaa? Paljon mukavampaa on lukea kirjailijan omaa, pohdittua ja arvokasta tekstiä ilman kaupallisia piiloviestejä. Nämä juntit, jotka valittavat apurahoista, eivät kirjoja lue. Sastamalan seutu on eräs tärkeimmistä suomenkielisen kirjallisen kulttuurin syntysijoista. Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä ja vaalia perintöämme. Tämän vuoksi paikallisten kirjallisuuden alan ammattilaisten työn huomioiminen palkitsemalla on tärkeää. Vielä tärkeämpää on hyvän kirjallisuuden lukeminen.

Kommentointi ei ole käytössä.