4H:n lannoitesäkkikeräys on jälleen käynnissä

Paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät jälleen käytettyjen muovisten lannoite- ja siemensäkkien keräyksen hyötykäyttöön. Perinteinen keräys on jatkunut vuodesta 1975 alkaen.

Säkit pitää tuoda keräyspaikoille niputettuina. Pieniä säkkejä pinotaan 49 päällekkäin, kääritään tiukaksi kääröksi ja pujotetaan yhteen lyhyemmältä sivulta avattuun säkkiin. Suursäkkejä sidotaan 5-20 kappaletta nostolenkistä napakasti yhteen paalilangan pätkällä. Lavahuppuja taitellaan 3-6 kappaletta päällekkäin ja pakataan yhdeltä sivulta avattuun piensäkkiin. Keräyspaikoilla on postilaatikko, jossa olevaan vihkoon säkkimäärät kirjataan.

Keräykseen kelpaavat Yaran 25 kg ja 40 kg lannoitesäkit sekä niiden lavahuput sekä Yaran (painatus Yara, Kemira GrowHow, KemiraAgro tai Kemira) suursäkit sekä metsälannoitesäkit. Keräykseen kelpaavat myös Hankkijan, Lantmännen Agron, K-maatalouden, Raisioagron ja Tilasiemenen suursäkit. Muiden valmistajien säkkejä ei keräyspaikalle saa tuoda, sillä ne eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Sastamalassa keräyspaikat ovat Äetsässä Pirjasojantien varrella, Illossa Suuniityntien varrella, Stormissa Männistön hallille menevän tien varrella, Liuhalassa Putajantie 52 harmaan konehallin vieressä ja Mouhijärvellä Pynnärin alueella. On tärkeää, että keräyspaikoille ei tuoda mitään ylimääräistä muovijätettä (esimerkiksi aumamuovia) keräysaikana eikä sen päättymisen jälkeen.

Keräys on käynnissä 16.7. asti.

Yksi vastaus artikkeliin “4H:n lannoitesäkkikeräys on jälleen käynnissä”

  1. Nimetön

    Tyrväälle vois torille kerätä ne säkit kun kaikki pitää siellä muutenkin olla lähellä!